За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
*****
НеутралноЩе се изпробва,защо не!
Irina
Рейтинг: 1441 ВеселоКартинката е на тема- „как да ти потекат лигите“
ARRI
Рейтинг: 1441 ВеселоСтава.....Ама лютеницата я предпочитам с луканка.....
Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!Nan_Kurunir
Рейтинг: 948 ВеселоНе знам за децата,но аз определено ще си направя такива за гарнитура към пържолките
"Представи си,че не съществуваш и бъди свободен!"- Омар ХаямThe Shadow
Рейтинг: 810 НеутралноЗвучи вкусно, само не е зле в рецептата да е уточнено за какво сирене става дума - отдавна мина времето, в което сиренето се делеше на краве, овче и Дунавия. Сега на прима виста се сещам за 20-тина вида сирена, налични по нашите магазини, а общо видовете са стотици, може би хиляди...
“In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.MerkelLady Zeppelin
Рейтинг: 1441 ВеселоНепременно ще ги опитам. Мисля, че ще се харесат на моите "гладници".
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.ouzo
Рейтинг: 409 НеутралноДо коментар [#5] от "The Shadow":
Кое от кое по-голяма глупост.
Daniboy
Рейтинг: 1028 ВеселоДо коментар [#5] от "The Shadow":
„Най-хубавото в този живот е да се правиш на идиот.”Щом не е уточнено - значи става дума за горгонзола
Daniboy
Рейтинг: 1028 ВеселоСпоред мен кифтаците пият бира, но може и червено, а защо не и бяло
„Най-хубавото в този живот е да се правиш на идиот.”The Shadow
Рейтинг: 810 ВеселоДо коментар [#8] от "Daniboy":
“In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.MerkelМежду другото подобно нещо с горгонзола ще стане неземно вкусно. Ще взема да пробвам тези дни. Само трябва да уцеля пропорциите, че горгонзолата е доста мека и могат да се разтекат кюфтенцата.
Всъщност правилно не са уточнили сиренето - човек може всеки път да експериментира с различни и всеки път вкуса и преживяването да са различни.
Daniboy
Рейтинг: 1028 ВеселоДо коментар [#10] от "The Shadow":
„Най-хубавото в този живот е да се правиш на идиот.”Абсолютно, рецептата ми допадна защото е много дуракоустойчива. Лелееееееее, сега ще ме погнат русофобите от форума
deaf
Рейтинг: 2396 НеутралноКаквото и да е,но да е по стандарт "Стара планина". То всъщност само едно е по този стандарт–това на "Пършевица".
s_bozhilov
Рейтинг: 900 ВеселоПък аз си предпочитам месото да е на кюфтенца.
Да си останем БЪЛГАРИ, каквото и да ни струва това!Нали съм си консерватор... Пък излиза и по-евтино.
=======
Имам си любима салата. Наричам я "Слънце".
Ето и рецептата: в края на чинията слагам 8 кюфтета, а по средата - пържола.
nicoleta
Рейтинг: 1441 ЛюбопитноНа снимката изглеждат доста апетитно,ще ги пробвам .
dimko
Рейтинг: 803 ЛюбопитноВ микровълна става ли ? ...
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело
"Искам кюфтаци от котараци!"
Децата почти винаги успяват да ни разсмиват (ОК, поне мен, де
) с едни такива...странни фрази, като тази
Интересно кога някой креативен търговец, с още по креативна рекламна агенция, ще "яхнат" тази фраза, за да продадат поредния джънк' продукт на децата/мамите.
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!П.С. Препоръчвам рубриката "Малкия коментар", в края на новините на БТВ в 17,00, към 17,20, след главните новини и преди метеорологическата прогноза и спорта. Разни малчугани коментират нещо в новините. На мен ми повдигат настроението и се смея от сърце
Tod
Рейтинг: 1097 НеутралноСместа вече е забъркана и слагаме тигана, и да попитам,нали може и с бира?
Истината няма пресечна точка с популизма на БСПthroughya
Рейтинг: 237 ВеселоДо коментар [#15] от "dimko":
пробвай на парна баня
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело[quote#15:"dimko"]В микровълна става ли ? ... [/quote]
.
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Един ден пържиш 1 час, и после цяла седмица затопляш. След първите 2 опита научаваш как да ги докараш (пържените кюфтаци) га че ли са ей' сега излезли от тигана.
Кой' не му пука от "оцветяването" може да спести пърженето, става за всички кайми и пилешко. Телешки и свински пържоли уважавам прекалено много, и ги правя на грил
Paulina
Рейтинг: 624 НеутралноКак може да препоръчвате толкова висококалорични, приготвени с няколко вида наситени мазнини на малки деца. Понякога не може на децата да се дава храна, която те искат само защото им е много вкусна. В днешно време хранителните навици трябва да се възпитават у децата още докато са малки. Нивата на затлъстяването у децата е едно от най-високите сред българските деца.
Публикувано през m.dnevnik.bg
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
Тsonkooo
Рейтинг: 1441 ВеселоАпетитно изглеждащи кюфтенца -- по-добре със салата от краставици и домати, отколкото с лютеница или сосове.
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело[quote#21:"Paulina"]Как може да препоръчвате толкова висококалорични, приготвени с няколко вида наситени мазнини на малки деца. Понякога не може на децата да се дава храна, която те искат само защото им е много вкусна. В днешно време хранителните навици трябва да се възпитават у децата още докато са малки.[/quote]
. Които от някоя възраст (от към 4 г' нататък) си променят "любимите си", веднъж на няколко месеца. А и при децата метаболизма е различен от този на възрастните. И моя беше пристрастен в предученическа възраст към кока кола и пържени картофи, после мина през почти всичко въобразимо. Включая италиянска и китайска кухня, промишлени количества пици, местните паралели на банички, милинки и други мазни печива. Риба прояде само на 17 г, сега е 1,90/75 кг и се бори със същите проблеми със свойте деца
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Повечето се примиряваме със злоядите ни злодейчета
vankata1
Рейтинг: 716 ВеселоДо коментар [#5] от "The Shadow":
А кашкавала защо го пропускаш? Той няма ли разновидности?
Tod
Рейтинг: 1097 Неутрално[quote#21:"Paulina"]Как може да препоръчвате толкова висококалорични, приготвени с няколко вида наситени мазнини на малки деца...
Истината няма пресечна точка с популизма на БСП--------------------
Ако сте вегетарианка,Ви препоръчвам да замените сиренето и кашкавала,със спанак и коприва.
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело[quote#25:"Ρόδος;"]Ако сте вегетарианка,Ви препоръчвам да замените сиренето и кашкавала,със спанак и коприва. [/quote]
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Това е съвет към т.н. "веганци" (които не консумират нищо от животински произход, като мляко и млечни продукти).
Не че нещо, ама тази дама май не е отглеждала деца скоро. Иначе нямаше да е толкоз...не в час как се хранят деца
kalina_v
Рейтинг: 746 НеутралноЗвучат чудно вкусно и чудесно ми се връзват с един таратор или зелена салата.
Мерудийкова
Рейтинг: 631 НеутралноМетаболизмът при децата е различен - те са в пъти по-активни от нас, затлъстяването, честно казано, не знам как го постигат (освен с често и прекалено обилно ядене). Вкъщи имаме два броя злоядци, едното чудо нагъва предимно сладки неща и въглехидрати с около половин литър вода дневно (още няма 6 г.), другото чудо е яко на въглехидрати с много вода и е малко под нормата на кг. Така че оставете ги тез "песни любовни" - струва ми се най-важен приемът на витамини (и най-голяма мъка в общия случай).
А затлъстяването е порок на всички съвременни нации - с изключая тези от Третия свят. Прочетете за коя да е държава и ще се прочистите от клишета.
The Shadow
Рейтинг: 810 ВеселоДо коментар [#24] от "vankata1":
“In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.MerkelКашкавала го пропускам, защото няма такова нещо "кашкавал". Това е просто друг вид сирене. Гаудата например на вид, консистенция и цвят е много подобна на това, което тук наричаме кашкавал. Ементала също. Вкуса разбира се е съвсем различен. Така че всичко е сирене и възможностите са неограничени.
maria.ar
Рейтинг: 1475 НеутралноДобра идея, няма да я пропусна!
...
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)Вариант на кюфтенцата: вместо кашкавал - овесени ядки, предварително накиснати във вода, и вместо чубрица - много кимион, за да забравим за блудкавия вкус на ядките. Изпържват се добре, и ако случайно останат до другия ден или, дай Боже, още по-нататък, са най-вкусни.
Единственият проблем е как да ги предпазим от мераклиите наоколо, докато се пържат
Tod
Рейтинг: 1097 Неутрално[quote#26:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Не че нещо, ама тази дама май не е отглеждала деца скоро. Иначе нямаше да е толкоз...не в час как се хранят деца.
Истината няма пресечна точка с популизма на БСП--------------------------
+++++++++++++++++++++
kiselo_mliako
Рейтинг: 975 Неутрално[quote#13:"Моника2003"]Имам си любима салата. Наричам я "Слънце".
Не е страшно да си прилеп-нещата обичайно са с главата надолу.Страшно е да си прилеп с разтройство!Ето и рецептата: в края на чинията слагам 8 кюфтета, а по средата - пържола.
Хубава рецепта
deaf
Рейтинг: 2396 НеутралноДо коментар [#19] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":
Направо ме разби. Как ядеш сготвена храна цяла седмица?! Вредно е. Аз никога не претоплям храната. Готвя толкова,колкото е нужно за деня. Впрочем,йогите правят същото. Ако нещо остане, го давам на кучето пред блока. Или–изхвърлям.
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело[quote#30:"Мими"]Единствен ят проблем е как да ги предпазим от мераклиите наоколо, докато се пържат[/quote]Познат проблем. Мен със сина ми ни гонеха от къщи по време на пърженето, да разхождаме кучето (той беше най големия досадник
), или да мием колата
), така просто забавяхме опустошаването на масата
И го приучих да разговаря по време на ядене, защото не си пълнеше устата и гълташе без да сдъвква
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!При лошо време се надпревархме със сина ми кой ще изяде повече миниатюрни кубчета моркови С КИТАЙСКИ ПРЪЧИЦИ (Chopsticks), с минимално изпуснати кубчета. В последствие минахме към ядене с тези пръчици почти на всичко възможно (БЕЗ супите
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело[quote#33:"deaf"]Направо ме разби. Как ядеш сготвена храна цяла седмица?! [/quote]
Мързелиеите са изобретили пералните машини, прахосмукачките, готварските тенджери под налягане и тефлоновите тигани
И картечниците, автоматическите пушкала, автомобилите и самолетите
И нета също
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Мързел, пич, МЪРЗЕЛ!!!
Mind you, мързеливите са НАЙ изобретателните хора, и благодарение на тях човечеството напредва, не си губи времето в разни времегубещи неща
Вовка Вурдалак
Рейтинг: 982 Весело[quote#33:"deaf"]Ако нещо остане, го давам на кучето пред блока[/quote]
Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!Току-що бяхте изловен и глобен от Фандупкова!!!
Иначе кюфтенцата са супер, а бирата си върви от сутринта
И браво на Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!) за коментарите!
deaf
Рейтинг: 2396 НеутралноДо коментар [#35] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":
Важно е като работиш да изпитваш удоволствие. Аз съм художник по природни дадености.
До коментар [#36] от "bungee":
До коментар [#36] от "bungee":
До коментар [#36] от "bungee":
deaf
Рейтинг: 2396 НеутралноДо коментар [#36] от "bungee":
Що,кучето е ваксинирано,маркирано и т.н. "Уличните кучата са по–умни от домашните.
Да допълня,че съм от Перник и на никой перничанин не му пука какво ще каже кмета или общината. Кметицата се опита,например да въведе синя зона,но бързо я отказахме.
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело[quote#32:"kiselo_mliako"]Имам си любима салата. Наричам я "Слънце".
): Поръчвам пържолата (антреко е с размери на голяма мъжка длан, ако я режат на място я искам 4-5 см дебела) да я разрежат на две и да сложат на грила втората пол'вина 10++ мин след като свърша първата пол'винка
.
.
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Ето и рецептата: в края на чинията слагам 8 кюфтета, а по средата - пържола. [/quote]
Странен ник си си избрал, ако си почитател на подобни салати
Иначе имаш моите уважения за любимата ти салата. С малко резерви...ъъъ...въздържане: Докато изкльопаш пол'вин чиния, останалите "зеленчуци" изстиват, нали
Иначе и аз обичам подобни "салати", но в ресторанти бая мъча персонала (ама си плащам адекватно
А кИфтенцата/кИбабчетата ги поръчвам като предястие, или към края на сядането, в зависимост от доколко сътрапезниците ми са способни да консумират месънца
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1269 Весело[quote#37:"deaf"]Важно е като работиш да изпитваш удоволствие. Аз съм художник по природни дадености. [/quote]
Та си позволявам да нарушавам общоприети правила. Предишната ми сигнатура в бая форуми беше "...I did it my way! Regrets...a had a few..."
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Като гледам назад, живея дванайсти/тринайсти живот
Нямам природна даденост, just survive, do it MY way, and get a kick out of it
shumkar
Рейтинг: 360 Неутрално[quote#5:"The Shadow"]Звучи вкусно, само не е зле в рецептата да е уточнено за какво сирене става дума - отдавна мина времето, в което сиренето се делеше на краве, овче и Дунавия[/quote]
Е, става дума за български кашкавал тип Витоша или Балкан (от краве или овче мляко), и бяло саламурено сирене. Според мен в сместа може да се добавят и подправки - черен или бял пипер задължително.
И никаква бира- с бяло вино, от онова дето съвсем леко зеленее, или розе, и в двата случая добре охладено!
kamm
Рейтинг: 466 Неутралнокакто си падам чревоугодник... умирам да пробвам...
hypercube
Рейтинг: 746 НеутралноМного добра идея за хапване, само дето никак не обичам тефлонофи и керамични съдове ..... в технологията им на производство и вложените химически съединения няма нищо естествено и здравословно.
Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.КенедиЛеонор
Рейтинг: 180 ВеселоАз ги спретнах набързо....
, за мен домати
Домочадието си облиза пръстите!
За тях гарнитурата беше бекон
Само да уточня, че ги приготвих само с кашкавал (бяло сирене трудно си набавям) и вместо черен пипер, добавих бял.
Моето скромно мнение обаче е, че заради кашкавала ястието се получава доста солено. От 6-7 години не добавям сол към домашно приготвените храни, салати и др.....и тук ми дойде малко в повече. Може би ако се добавят пасирани варени картофи ще се получи по-добре....
rapidfire
Рейтинг: 1049 ВеселоДо коментар [#43] от "dreamboxer":
It is nice to be important, but it's more important to be nice!Бабин глинен гювеч? Или сач? Въртян на колело?
Хайде стига бе...
WC_Окупатор
Рейтинг: 180 НеутралноДа, вярно, че преди имаше само два вида сирене - краве и овче.
Сега има двайсет вида, но пък изчезнаха кравето и овчето.
Публикувано през m.dnevnik.bg
Мастър Йода
Рейтинг: 868 Весело[quote#15:"dimko"]В микровълна става ли ? ... [/quote]
Аз не остря моливи, аз руша империи!В микровълнова нищо не става.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
hypercube
Рейтинг: 746 НеутралноДо коментар [#45] от "rapidfire":
Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.КенедиНе, чугунен тиган или такъв от Cr-Ni. Ако не знаеш как се държи тефлона при високи температури , и ако не знаеш че при полагането на керачмичния слой на "съвременните" керамични тигани се използва кадмий - вземи и прочети малко по темата. Може да те накара да смениш посудата.
[quote#45:"rapidfire"]Бабин глинен гювеч? Или сач? Въртян на колело? [/quote]
Между другото нищо против глинените съдове ...може би затова баба живя толкова дълго
Мастър Йода
Рейтинг: 868 НеутралноДо коментар [#49] от "dreamboxer":
Аз не остря моливи, аз руша империи!Ти си поредният маниак със свръхценни идеи. Независимо от това, колко е живяла баба ти, средната продължителност на живота се увеличава. С или без тефлонови съдове. Факт.
lu
Рейтинг: 854 Весело50 коментара ... ц-ц-ц Гладен народ...
bora bora
Рейтинг: 659 ВеселоБраво Ринче ,за статията , за рецептата , веселите усмивки които тя събужда!





Весели рецепти!
Особено израза -"Искам кюфтаци от котараци!"
Малчуганите са ненадминати в своите особени асоциаций
Децата бяха малки 7-9 г. - аз се жалвам
- Никои не обича постните ми гозби
Сина ми весело отговаря
- Аз обичам ,аз обичам !
- Каква постна манджа обичаш?
- Печено пиле и сухи картофи- отговаря бързо
Пилето ми е ясно , но ......
-Какви са тези сухи картофи ,как се приготвят?
- Ами така в тигана с олио ,без да слагаш вода!
saseff
Рейтинг: 294 НеутралноОбожавам кюфтацитееее.....
saseffПубликувано през m.dnevnik.bg
Жени Колева
Рейтинг: 1441 НеутралноОще едно предложение на Ирина е в графата "Опитано"
Нежно ли е да описвам колко е вкусно (особено за маниаци на тема сирена)