За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
izabell
Рейтинг: 1289 Неутралноах,утринни изкушения
)нека присъстват
Чардо
Рейтинг: 1416 НеутралноБягам за салфетка ,
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24че ми потекоха . . .
Десен
Рейтинг: 1416 НеутралноЗа Бога, братя, стига плюскахте.
Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.greenhrast
Рейтинг: 867 Разстроеноааааааааа не, само не бисквити с канела, ужас, ужас, ужас
pamela
Рейтинг: 1609 НеутралноПо-добре става със сирене маскарпоне и прясна разбита сметана. Крема сиренето е солено, което се отразява на вкуса на сладкиша.
Отгоре се слагат пресни плодове и се полива със съответния сироп. През зимата може да се вземат замразени плодове (най-добре смес малини, капини, боровинки, касис), които се размразяват и като си пуснат сока с варят със захар и нишесте за сгъстяване. Става фантастично!
Тsonkooo
Рейтинг: 1416 ВеселоСупер!
izabell
Рейтинг: 1289 НеутралноСтафидите да се накиснат във вода,преди употреба
angelboy8008
Рейтинг: 845 НеутралноАз предпочитам тирамису.
Някой знае ли къде в Бг правят или се продава добро тирамису?
Като си бях в Бг, ядох в Коста-та в Сердика мол, ма не беше като в Англия.
sashobal
Рейтинг: 346 НеутралноДо коментар [#7] от "xalikarans":
Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!По-добре в Ром или Коняк
robbie_williams
Рейтинг: 789 ВеселоЕй това е нещо, за което си заслужава да се живее
Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?Кака Пена от голямото село
Рейтинг: 177 НеутралноЗа бисквитена торта използвам тези бисквити:
Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.http://i042.radikal.ru/1012/d5/254b80459708.jpg
Има ги и с какао. Една кутия е достатъчна за цяла торта.
izabell
Рейтинг: 1289 НеутралноДо коментар [#9] от "sashobal":Ха-ха-ха Пиян и на закуска
Стак
Рейтинг: 129 НеутралноДо коментар [#8] от "angelboy8008":
Най-доброто терамису се прави в къщи, стига да знаеш как, а аз знам и е много, ама много вкусно. Всичко друго си е чиста химия. А може ли някой да ми преведе на чист български думичката "чийзкейк? Не е ли нещо като парче кекс с едно парче сирене отгоре, украсено с няколко ягоди? Демек царска студентска баница, а?
ръпончо
Рейтинг: 1717 ВеселоСега ли е сезонът на ягодите?
Много народ тук се е взел насериозно! :)izabell
Рейтинг: 1289 НеутралноДо коментар [#13] от "nicksk":Да сирене но неузряло или може извара.
Мразител
Рейтинг: 177 НеутралноЗнаете ли какво е това авокадото? Знаете, разбира се, но досега сте се отнасяли с подозрение към него, зная. Край на съмненията, стоп на предубежденията. Изтичайте незабавно и си купете 3-4 плода. Обелете ги. Костилките им са огромни. Хвърлете ги, няма да ви послужат за нищо. Пасирайте авокадото с меко сирене, пресовайте скилитка-две чесън. Добавете млян чер пипер, дребно накълцан магданоз. Опитайте. Какви са пропорциите? Я не се халосвайте! Имате идея за по-добра паста от авокадо? Това е чудесно- експериментирайте сега!
Мразя, следователно съществувам.asparuhkanchov
Рейтинг: 620 НеутралноНа кой му пука за тия американски извращения бе, стига сте правили пропаганда с цел налагане на чужда култура, напишете за нещо българско.
omniam
Рейтинг: 958 НеутралноТия бисквити с ръце не може ли да се раздробят?
pamela
Рейтинг: 1609 НеутралноДо #17
И българско правим. Различни видове баници, баклави, козунаци, питки и т.н. Едното не пречи на другото. Разнообразие да има.
Виктор Флоров
Рейтинг: 1322 ВеселоДо коментар [#8] от "angelboy8008":
Да хвалиш англииско тирамису ,е като да хвалиш български футбол.Там има толкова пай ,че тирамисуто го оставят на французите и италианциете.
se_nau
Рейтинг: 845 ЛюбопитноБез желатин ще стане на СУПА...Рецептата е сбъркана.В нета е пълно с рецепти за чийзкейк.!!!!!!!!
asparuhkanchov
Рейтинг: 620 НеутралноДо коментар [#19] от "pamela":
Ти хубаво правиш, ама в Дневник не разсъждават така и пускат само чужди рецепти
InmoInvestments
Рейтинг: 1071 НеутралноAll american cheesecake. Like it or get loose ! Lime cheesecake is a blast !
You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al CaponeДесен
Рейтинг: 1416 Неутрално[quote#17:"asparuhkanchov"]напише е за нещо българско.[/quote]
Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.Koe e българското? Пилаф ли, ориз с месо? Таратор ли? Мусака ли? Па като се изпедепцате таквизи и зинете "и ний сме дали нещо на света" та си умира коня от гъдел.
Кое е българската манджа която ти последно готви? Ми то няма такава - цялата ни кухня е точно копие на тая на съседите ни.
[quote#23:"InmoInvestments"] Lime cheesecake is a blast ![/quote]
True, true!
В твоя чест ще си направя такъв тия дни.
jj_jj
Рейтинг: 233 НеутралноА желатина? Нещо сбъркахте рецептата.
asparuhkanchov
Рейтинг: 620 НеутралноДо коментар [#24] от "Десен":
Ходи се прегледай некъде, неадекват виртуален, да си чувал за регионална кухня? Това че едно ястие се среща при неколко народа едновременно, които са били част от обща империя в продължение на векове, значи ли че то не е традиционно за всеки от тех? Точно копие било, това са общоосмански ястия, нема народ който да каже - това е наше или онова е ваше. То по тая логика никой народ нема своя национална кухня.