Авокадо в четири измерения

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (64)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Мародера
    Мародера
    Рейтинг: 0 Неутрално

    Да ме прощава авторът, ама статията не е добре списана. Червената нишка е маскиране на авокадото. Защо тогава да пръскате пари (авокадото не е никак евтино), само и само да не го забележите? Освен това е спорно какво точно е авокадото- плод или зеленчук. Странно, но е точно така. Целта не бива да бъде маскиране на авокадото, а подбиране на съвместими кулинарни съставки, които да подчертаят присъствието му и да му дадат възможност то да се прояви в един гастрономически желан аспект.

  2. 2 Профил на Мародера
    Мародера
    Рейтинг: 0 Неутрално

    Предлагам ви една "моя" бърза рецепта за наяждане с авокадо. 3-4 плода авосадо, около 200 гр. сирене. Чер пипер и магданоз на вкус, две-три скилидки чесън. Всичко това го пасирате. Става за ядене веднага, но е хубаво да отлежи една нощ, за да се разпространят добре всички вкусове из цялата смес.

  3. 3 Профил на comandante  vs  либерални ентусиасти&корпократи
    comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
    Рейтинг: 1894 Неутрално

    ако няма какво друго да се яде ке ручаме и авокадо !

    Libertarianism is just anarchy for rich people
  4. 4 Профил на hackum
    hackum
    Рейтинг: 355 Неутрално

    До коментар [#1] от "Мародера":

    Технически е плод.
    Доматите и краставиците също са плодове, макар че хората ги наричат зеленчуци.

  5. 5 Профил на омбре
    омбре
    Рейтинг: 374 Неутрално

    Дали е плод или не Авокадото не е никак вкусно...от тук нататък вече, е въпрос на умствени упражнения.

    НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
  6. 6 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#2] от "Мародера":


    [quote#2:"Мародера"], но е хубаво да отлежи една нощ, за да се разпространят добре всички вкусове из цялата смес. [/quote]
    =============================
    По този повод по- старите от мен хора са казвали следното за готвените ястия :
    - Да се венчее през нощта ! (думата идва от венчавка , сиреч сватба )
    А това е именно с тази цел - ароматите да се карандишат , омешат и да се формира един нов общ аромат, без доминиране на някой .

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  7. 7 Профил на Lary2
    Lary2
    Рейтинг: 576 Любопитно

    Доколкото аз знам разграничаването между плодове и зеленчуци е дали са едногодишни или многогодишни растения.
    Домати, краставици, дини, пъпеши, чушки и прочее са зеленчуци.
    Ябълки, круши, портокали, ананаси, авокадо и пр. са плодове.
    Ако не е така поправете ме.

    Бъди такъв за какъвто искаш да минеш!
  8. 8 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    На мен пък ми хареса как е написан статията !
    Въпреки че не ми допада авокадото !
    Това е един стил на авторката , който ми допада .
    Но нали знаете :
    - На вкус и цвят , другари няма !

    НО искам да попитам следното :
    А знаете ли , че калориите на авокадото са повече отколкото в СВИНСКАТА МАС ?

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  9. 9 Профил на Мародера
    Мародера
    Рейтинг: 0 Неутрално

    До коментар [#6] от "Чардо":

    Да, и месото поомеква още малко.

  10. 10 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1585 Весело

    [quote#8:"Чардо"]А знаете ли , че калориите на авокадото са повече отколкото в СВИНСКАТА МАС ? [/quote]

    Нещо малко си се поизхвърлил!

    http://spidersport.com/calories.php

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  11. 11 Профил на Irina
    Irina
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Авокадото е идеално ,ако искате да го включите в диетичната си програма ,тъй като засища бързо и е много полезно.Може да го използвате като предястие /стартер/ -рецептата е следната:
    Разрязвате плода на две,издълбавате и намачквата съдържимото ,смесвате го с накълцани на много ситно домат ,пресен лук ,посолявате и го връщате обратно в „черупката“ му,която използвате като купичка,боцвате малко магданоз отгоре(може да го украсите и с маслинка) .Сервирате и..да ви е сладко.
    Авокадото (или масло от авокадо) е подходящо като компонент на маска за лице за всяка кожа ,включително и мазна(-балансира я).

  12. 12 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1585 Весело

    [quote#11:"Irina"]Разрязвате плода на две,издълбавате и намачквата съдържимото ,смесвате го с накълцани на много ситно домат ,пресен лук ,посолявате и го връщате обратно в „черупката“ му,която използвате като купичка,боцвате малко магданоз отгоре(може да го украсите и с маслинка) .Сервирате и[/quote]

    И го кръщавате Гуакамоле! Макар и без табаското/лютите чушки

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  13. 13 Профил на EU defender
    EU defender
    Рейтинг: 839 Неутрално

    Едно от най-гадните неща които съм опитвал.

    The best way to predict the future is to invent it.
  14. 14 Профил на омбре
    омбре
    Рейтинг: 374 Неутрално

    До коментар [#8] от "Чардо":Може би си прав,въпреки ,че не е било известно в детството на Компира,той е ял филии със свинска мас и затова е станал премиер.Сега идва заместителя му авокадото,в тоя случай вече ни очакват вероятно бъдещи нобелисти.

    НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
  15. 15 Профил на jackdaniels
    jackdaniels
    Рейтинг: 838 Неутрално

    и от мен една проста рецепта за специални случаи щото доста солено излиза.
    салата от авокадо, краставици, сурова сьомга, малко зехтин и лимонов сок.

  16. 16 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1585 Неутрално

    До коментар [#15] от "jackdaniels":

    Можеш да я "обогатиш" с айсберг и съвсем леко запечени кедрови ядки.
    Но си прав- само за специални случай е. Доста солено излиза.

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  17. 17 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Много обичам авокадо на салата. Любимата ми е с авокадо, доматчета "чери", няколко вида зелена салата, маслини, чаена лъжичка зехтин, пресен лимонов сок и сол на вкус. Идеално като вечеря - засищащо и леко.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  18. 18 Профил на SStan
    SStan
    Рейтинг: 165 Неутрално

    Яла съм само веднъж и не бих повторила!!!

  19. 19 Профил на Доколянков
    Доколянков
    Рейтинг: 681 Весело

    Иначе думата авокадо означава тестиси.

    „Луната е обитаема, защото там свети."
  20. 20 Профил на stoyanst
    stoyanst
    Рейтинг: 688 Неутрално

    До коментар [#4] от "hackum":

    Защо технически, то си е чист плод

    И е адски вкусно в комбинация с други подходящи продукти - най-лесния начин е да се намачка грубо с вилица заедно с вкусно, бяло, саламурено сирене.

  21. 21 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    [quote#8:"Чардо"]А знаете ли , че калориите на авокадото са повече отколкото в СВИНСКАТА МАС ? [/quote]

    Не знаех. Но дори и да е така, нищо не означава. Защото не е важно колко точно са калориите в някоя храна, а за колко време се усвояват от организма. Авокадото, като растителна храна се усвоява бързо, за разлика от храните от животински произход. Затова и е полезно да се яде авокадо, вместо филии със свинска мас.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  22. 22 Профил на 212
    212
    Рейтинг: 426 Неутрално

    авокадото поръсено с лимон и сол е иделно за водка (пийте само столичная най добрата) или ракия но домашна след като другата е спирт с есенция
    италианската грапа и мускатовите ракии от южна америка са също много добри

    пс българия се бореше за патент на РАКИЯТА не знам какво стана но такава се прави по цял свят и то със много по добро качество от тази която се произвежда в българия

  23. 23
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  24. 24
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  25. 25 Профил на baizuo
    baizuo
    Рейтинг: 751 Весело

    До коментар [#17] от "VеnRus 2008":

    Ох!
    Забрави да добавиш чаша червено и Celina Zambon с нейното невероятно фламенко

    muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
  26. 26 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1585 Весело

    [quote#22:"swich2green"]лимон и сол[/quote]
    лимон и сол са подходящи за нещо друго! Пак от този континент!

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  27. 27
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  28. 28 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#21] от "VеnRus 2008":

    Здравей Венче, (това име е свързано с много хубави спомени за мен ).
    Не знам защо на мен не ми допадна на вкус авокадото, ем бе приготвено от кулинар във Франция ,
    Но като малък и аз съм ял филии само със домашна свинска мас и сол . Сега си ги правя малко по-така : Купувам си рафинирана свинска мас и от 25 % маргарин . Омешвам и разстопявам 50 на 50 и хайде в хладилника . После като поогладнея тук в Дома за стари хора Сливен , си извадя тостера , припека си 2 филийки едрозърнест хляб , хубаво сиренце и една биричка ако има -=- пей сърце . . . А и някой стрък пресен зелен чесън . .
    А за калориите му го знаех още доста години преди да го видя с очите си от една наша енциклопедия -=- 5 томната КБЕ.
    А иначе човек има нужда от всичко , НО без да прекалява .
    Е ти си в Барселона и си от Барса като мен, и знаеш отлично че и сл.олио и зехтина са все растителни мазнини , ама зехтина е по по най .
    Приятен ден от дядо Владо

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  29. 29 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 681 Неутрално

    Изключително полезен плод! Влиза в състава на менюто на космоновтите - усвоява се почти на 100% от организма. Предлагам най-простата, но за мен вкусна, рецепта за двама или един човек-разрязвате на две по дължина, изваждате костилката, в образувалите се вдлъбнатини смесвате лимонов сок, зехтин , чесън и сол по вкус. Посочената смес може да заместите с малко скариди + майонеза. Яде се с чаена лъжичка. Добър апетит!

  30. 30 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#25] от "dgd":

    Е, тези неща са опциални. През лятото може да се комбинира със студена бира, а през зимата - с червено вино.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  31. 31 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#21] от "VеnRus 2008":

    Извинявай , ама се сетих след като ти изпратих поста .
    Преди няколко години , една дружка , българка , на работа като тебе в Испания , ама в омразния Мадрид , ми донесе една 5 л тубичка зехтин и ме научи да си мго мажа на филийка .
    Хареса ми , ама свърши .

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  32. 32 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1316 Весело

    [quote#28:"Чардо"]Е ти си в Барселона и си от Барса[/quote]

    От Барса съм, но не съм в Барселона, а доста по-долу - в Андалусия. Иначе, и аз като малка съм яла филии с мас, мазани ми от баба, а майка ми много и се караше, че това не било подходяща храна за деца. Майка ми е маниак на здравословното ядене и аз съм се метнала на нея.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  33. 33 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    [quote#31:"Чардо"]зехтин и ме научи да си мго мажа на филийка . [/quote]

    Тук зехтина е нещо като национално ядене. Нещо нормално е да си сипеш студено пресуван зехтин в чинийка, да топиш с хляб в нея и да го ядеш. Две неща са задължителни на испанската трапеза - зехтина и маслините.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  34. 34
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  35. 35
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  36. 36
    ****

    Този коментар беше изтрит в 14:01 на 20/05/2012 от неговия автор.

  37. 37 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#27] от "Тигърчето Мани":

    Аз съм по-възрастен и от ББ , но в ония години наистина се ядеше това . Просто той го афишира .
    Ами кристалната бяла захар , която също сега я наричат ""бялата отрова"" тогава бе в изобилие и евтина . И много често ние децата си режехме някоя филия хляб , понамокрим я с вода и поръсим със захар и веднага слизаме долу да продължим игрите на топчета или на карти .
    И все някой ще ти каже :
    - Чупи малко !
    Та затова като излизахме тичешком от входа викахме предварително :
    - Ни го целим , ни го делим !
    Ами за купоните в края на 40-те и началото на 50-те години . .
    НИКОЙ не се е замислял дали е диетично , дали е здравословно , дали е балансирано . . .
    Важното бе нещо да се сложи в празния стомах .
    Недоимъка не позволява да си мислиш за наситени и ненаситени мазнини . .
    Приятен ден от дядо Владо

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  38. 38
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  39. 39
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  40. 40 Профил на maria.ar
    maria.ar
    Рейтинг: 1345 Весело

    Плод или зеленчук, авокадото си е хубаво нещо дори и с най-елементарно приготвяне - намазано на филия и поръсено с малко сол. Просто трябва да се яде веднага, за да не потъмнее. Ама да не се прекалява с количествата, защото действа доста ...разхлабващо.

    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  41. 41 Профил на Десен
    Десен
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    И ако може най-сетне да се научите че в гуакамолето не се дабъл-дипва!

    Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
  42. 42
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  43. 43 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#32] от "VеnRus 2008":

    Заблудил съм се че си в Барселона .
    Преди доста години имах доста курсове било с камиона , било с буса до Елче , и то по-точно малко преди Елче в неговия тех парк .
    Но от Испания знам само пътя до там и обратно и местата за спиране и почивки .
    Шофьорска ми ти работа , като бях ненужен вече като инж , че съм бил дърт на 49 години

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  44. 44 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1316 Неутрално



    До коментар [#10] от "ръпончо":

    Благодаря ти за инфото , защото се оказва че моята е много дърта и явно съвремието е коригирало показателите.
    А иначе за изхвърляне , 134 кг на мен ми е невъзможно да ги изхвърля на 66 години
    Приятен ден от дядо Владо

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  45. 45 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    [quote#43:"Чардо"]било с буса до Елче , и то по-точно малко преди Елче в неговия тех парк[/quote]

    Елче е много готин град. Имам приятели в Аликанте, който е на 20-ина километра от Елче и често ходя там. В Елче, близо до хотел Трип има едно ресторантче, дето така и не го запомних как се казва, та там предлагат най-вкусно приготвените риба и морски дарове, които съм яла. Нищо особено, традиционно испанска кухня, но просто като ги опиташ веднъж, просто няма как да не искаш да повториш.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  46. 46 Профил на 212
    212
    Рейтинг: 426 Весело

    след като някои смятат авокадото за ПЛОД
    повече коментари относно рецепти са излишни

    между другото кога авокадото беше представено
    на българския пазар?! някой да си спомня мисля че не е било отдавна...

  47. 47 Профил на Lady  Zeppelin
    Lady Zeppelin
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Ние ядем авокадото като предястие, най-просто приготвено със сол и лимон, или малко по- "изтънчено" с хайвер и синъо сирене.

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  48. 48 Профил на Rowan Atkinson
    Rowan Atkinson
    Рейтинг: 681 Неутрално

    И аз ядох един път авокадо в България и останах с идеята, че е отвратително, защото го ядох зелено. Оцених го след години, когато опитах добре узрял плод. Сега използвам гуакамоле за всичко-, тортиляс, хамбургери, спагети, ориз, кус-кус и т.н.
    Поради слабото търсене, мого екзотични плодове са скъпи в България а и чество идват в най-лошата си форма: развалени кокосови орехи и ананас, зелено авокадо и т.н. и когато някой се престраши и купи остава разочарован.

  49. 49 Профил на reshuffle
    reshuffle
    Рейтинг: 864 Неутрално

    В суши върви много добре и се усеща като вкус.

  50. 50 Профил на 212
    212
    Рейтинг: 426 Весело

    До коментар [#33] от "VеnRus 2008":
    това е първото което се сервира в италианските ресторанти
    в америка
    (топъл бял хляб и зехтинено масло) което не е толкова полезно
    въпреки че е вкусно (особенно ако си много гладен
    първо белия хляб в по голямо количество е вреден и после маслото със колестерола си

  51. 51 Профил на evamartini
    evamartini
    Рейтинг: 8 Неутрално

    За пръв път чувам за топлинна обработка на авокадо.

  52. 52 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#50] от "swich2green":

    В студено пресувания зехтин (extra virgin olive oil) няма холестерол и затова е мнoго полезен.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  53. 53 Профил на Логика
    Логика
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#36] от "Тигърчето Мани":
    Хахахаахаааа....Добре, де - всеки си има вкус- остави ги хората да си ядат, каквото си искат

    ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
  54. 54 Профил на 212
    212
    Рейтинг: 426 Весело

    До коментар [#52] от "VеnRus 2008":
    току що погледнах (extra virgin olive oil) няма колестерол наистина а и не се различава по данни от обикновенния olive oil.
    благодаря за инфо'то никога нямаше да се зинтересувам толкова.
    иначе авокадото съдържа доста мас и колестерол мисля защото жена ми ми прави забележка като прекалявам с него и "столичната" понякога
    може би испания и италия и южна франция произвеждат авокадо в европа
    тук идва от калифорния т.н "хас " това от флорида е друго което не ми харесва толкова на вкъс и е със зелена повърхност


  55. 55 Профил на Payakoff
    Payakoff
    Рейтинг: 633 Неутрално

    До коментар [#7] от "Lary2":

    [quote#7:"Lary2"]"чушки и прочее са зеленчуци". [/quote]
    Сигурно критерият не е този, защото пиперките по принцип са многогодишни растения, но в нашите географски ширини не издържат на зимата...
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80_%28%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%29

    Post tenebras spero lucem
  56. 56
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  57. 57 Профил на idiotche
    idiotche
    Рейтинг: 576 Неутрално

    иначе салата с авокадо е чудна вечеря:
    една глава айсберг, едно авокадо, три кивита, една връзка пресен лук и по желание - един два стръка пресен чесън. нарязваме, подправяме с ябълков оцет или изстискан лимон, сол и зехтин! изпива доста ракия!

  58. 58 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 966 Неутрално

    До коментар [#50] от "swich2green":

    Някой те е излъгал, че било вредно, зехтинът НЕ съдържа и милиграм холестерол.

  59. 59 Профил на lacrima
    lacrima
    Рейтинг: 112 Весело

    [quote#52:"VеnRus 2008"]В студено пресувания зехтин (extra virgin olive oil) няма холестерол и затова е мнoго полезен. [/quote]

    няма и как да има. Холестерол се съдържа само в животинските продукти. Не мога да се сдържа и ще оспамя малко: холестеролът не е отрова по начало, а стъпка в синтеза на жлъчни соли и пигменти, витамин Д и пр. Проблем е когато механизмите за контрол на метаболизма му не са в ред и тогава ако ще и само марули да се ядат пак ще има лош холестерол, поради неадекватния синтез и метаболизъм в организма.
    Пример: и веганите могат да имат проблеми с холестерола.

  60. 60 Профил на lacrima
    lacrima
    Рейтинг: 112 Неутрално

    Ето я и моята любима салата:

    зеле, моркови, сурови тиквички, червени чушки, авокадо, магданоз.

    Авокадото не дава конкретен вкус, а много приятна плътност на салатата.

  61. 61 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 966 Неутрално

    До коментар [#54] от "swich2green":

    Сори, ама и това не вярно. И авокадото НЕ съдържа холестерол. Кажи на жена си да не ти го ограничава, защото мазнините в авокадото са от "хубавия" тип. Моите деца изключително го харесват. Само дето при нас го продават зелено и трябва да се сложи на тъмно за 3-4 дни.

  62. 62 Профил на Мародера
    Мародера
    Рейтинг: 0 Неутрално

    Драго ми беше да срещна толкова много познавачи на авокадото тук.

  63. 63 Профил на lacrima
    lacrima
    Рейтинг: 112 Неутрално

    [quote#7:"Lary2"]

    Доколкото аз знам разграничаването между плодове и зеленчуци е дали са едногодишни или многогодишни растения.
    Домати, краставици, дини, пъпеши, чушки и прочее са зеленчуци.
    Ябълки, круши, портокали, ананаси, авокадо и пр. са плодове.
    Ако не е така поправете ме. [/quote]

    Не мога и по тоя въпрос да не се изкажа. Ето тук има чудесна класификация на зеленчуците.

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8

    И ето тук чудесно определение на термина плод:

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8

  64. 64 Профил на eвЗЕНи
    eвЗЕНи
    Рейтинг: 681 Весело

    за България може би не е най-добрата идея, освен ако не се отглежда там. Ние лично хапваме всеки ден - една от най-полезните мазнини. Препоръчвам варианти на "зелен таратор", които са вегански (напр. http://vanillka.com/2012/05/01/summer-nettle-soup/). Зеленилката може да е всичко - аругула, салати... Отгоре може да се окраси с настъргани репички. И черен сусам.
    А въпросът за плодвете/зеленчуците е много стар. Съдебния процес в САЩ за доматите е пример. По принцип нещата които имат някакъв вид семена могат да се квалифицират като плод (т.е. чушката е плодът на растението). Другата квалификация, която главно ползваме е доста субективна.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #