За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Dr.Jotker
Рейтинг: 166 НеутралноИ колко струваха в IKEA?
DrAvalanche
Рейтинг: 1059 ВеселоРазбира ги тия неща Карлсон.
Just get on stage AND FOOKING AVE ITДобър апетит на всички.
hodounski
Рейтинг: 2271 ВеселоУмен красив и прилично дебел мъж в разцета на силите си знае какво да яде.И биричка!
косъм в супата
Рейтинг: 229 ВеселоКарлсон смятам да пропусна,за кифтетата,ше стане бой,голем.
ръпончо
Рейтинг: 1687 ВеселоНе знаех, че Карлсон е обичал кюфтета по цариградски.
Много народ тук се е взел насериозно! :)Миша
Рейтинг: 996 НеутралноЕх, Карлсон, Карлсон.
МишаДепутатските кюфтета са най-вкусни.
Някои заради тях са депутати повече от 20 години.
А за боровинките не се кахъри, догодина батко ти Бойко ще прати с луксозни автобуси много берачи на боровинки - след като са гласували за него.
maria.ar
Рейтинг: 1425 ВеселоБили са му любими, защото не е опитвал кюфтенцата на мама
.
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)Аз съм абонирана за сладката им част.
Хорошо там где нас нет
Рейтинг: 1348 ВеселоТака е , любими са ми!
Хотели как лучше, получилось как всегдаСДС
Рейтинг: 1398 ВеселоКюфтето е разпространено от Лондон до Бомбай и има много разновидности.Кюфтета в сос е традиционно ястие от българската, шведската, италианската и други кухни по света, приготвено от кюфтета, подправки и зеленчуци с различни видове сосове
nemo malus felix, minime corruptor.Това което тук са нарекли "любимите кюфтенца на Карлсон"
е всъщност шведско кюфте. Така се консумират кюфтетата в Швеция.
"In Sweden, köttbullar (meatballs) are made with ground beef or a mix of ground beef, pork and sometimes veal, sometimes including breadcrumbs soaked in milk, finely chopped (fried) onions, some broth and often including cream. They are seasoned with white pepper or allspice and salt. Swedish meatballs are traditionally served with gravy, boiled potatoes, lingonberry jam, and sometimes fresh pickled cucumber.Traditionally, they are small, measuring one inch in diameter In the United States, there are a number of variations, based on the assimilation of Swedes in the Midwest."
cucing
Рейтинг: 886 НеутралноШведско, българско, индийско кюфтето си е кюфте!
ура и да живей!!!Виняги е вкусно, когато се яде!
Особено ако е на авянта.
Ian Smith
Рейтинг: 1391 НеутралноАммммммммммммммммм
В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.bramasole
Рейтинг: 2421 НеутралноВместо индийско орехче и бахар аз овкусявам каймата със смлян кимион/ копър и риган. Но пък нали трябва да се импровизира - ще пробвам и така.
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рhodounski
Рейтинг: 2271 ВеселоДо коментар [#8] от "Karelson":
Ха! Ето го и прилично дебелия мъж! Спокойствие и само спокойствие!
NPaine
Рейтинг: 1391 ВеселоКюфтенцата си хубава работа...винаги предпочитам кюфте пред кебапче, особено ако е "поизнервено".
"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."clearly
Рейтинг: 222 НеутралноДо 1 sfera .За тяхните заплатки въобще не са скъпи.1 кг готови изпържени кюфтенца са 10лв .
toniJessika
Рейтинг: 1225 НеутралноНамирам нашенския вариант на кюфтенцата (с кимион, магданоз и черен пипер) за по-приемлив от шведския. Бахарът и кардамонът не си ги представям в кайма, но кой знае...
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”stedim
Рейтинг: 461 НеутралноЩе си ги направя. Винаги е хубаво да опиташ нещо ново.
desen
Рейтинг: 229 НеутралноКак само ни събра Карлсон.
Истина е, че всеки според вкусовете си.
Различните начини за така приготвени кюфтенца още веднъж потвърждава, че готварството е изкуство, което може да бъде отиграно не само класическо, а и много вариетивно и си заслужава прилагането им.
В кулинарията, както е известно, първо се 'нахранват' очите/ естетическата наслада от поднесеното ястие/, а едва после небцето. Както казваше покойният ми баща/кулинар: започне ли процесът на отделяне на стомашни сокове при видът на ястието, на 50 % си успял, другите 50 - след консумацията.
Ако постигнеш поне 75 % успех, може да спиш спокойно.
Но не е важно да си кулинар, за да оцениш някое ястие според собствените си вкусове и предпочитания. А ако си склонен да експериментираш в приготвянето му, вече си кулинар, според собствените си представи.
Приятен апетит Г-жи и Г-да.
Lady Zeppelin
Рейтинг: 1391 Весело"Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре, залети със сос и по желание малка купичка сладко от боровинки или микс от горски плодове."
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.Ако може, сладкото да си го изям за десерт.
Десен
Рейтинг: 1391 НеутралноТова се наричат кюфтета по цариградски.
Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.Ако ще ползвате свинска кайма няма смисъл да добавят мазнина. И без това я блъскат със сланина и доста пуска. По-добре е лука за кюфтенцата да се задушава с зехтин. Комбинацията на млечни с месни продукти винаги е тежка и според мен трябва да се избягва, независимо от превъзходните вкусови комбинации които се получават именно от тях.
Dr_Doolittle
Рейтинг: 1169 НеутралноСладки сосове към месни манджи са широко разпространени в северните страни -освен Швеция ,също във Финландия , Норвегия, Дания. В Полша също правят един сос смес боровинки и круши ,който се поднася с пилешко или дивеч.
http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/bee
Рейтинг: 803 НеутралноКюфтенцата в каквито и вариации да са все са си хубави. Може би и тези са вкусни, макар лично на мен подправките като бахар и индийско орехче да са ми малко тежки като аромати, но пък всеки според вкуса си. И за сладкото от боровинки не знам доколко си отива с кюфтенцата, но пък съм сигурна, че бих му се насладила с една топла палачинка веднага след основното.
Така по ми приляга на вкуса.
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "Вишински
Рейтинг: 996 НеутралноВ Италия съм виждал да правят кюфтетата така: взема се цял бут месо, маринова се една нощ, после се сварява целия. Обезкостява се и свареното месо се смила с месомелачка на кайма, като се добавят подправки и сурови яйца. Не слагат хляб в каймата, а начупени на дребно спагети, те се "разтварят" при готвенето. Така получената кайма се оформя на топки и се пържи, по-рядко се пече. Сервират кюфетата с доматен сос и спагети. Не е лошо.