За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноСусама от векове се счита за елексир
Нефертити
Рейтинг: 1371 ВеселоЕдна сусамка мога да хапна и аз ...
Предразсъдъците са за ограничените.петро
Рейтинг: 761 Неутрално"Децата изпитват силно влечение към всички онези храни, които хрупат и лекичко плашат НАС, ВЪЗРАСТНИТЕ, от вероятността да си счупим някой зъб."
)))
===========
Иринче,
Като гледам снимката и твоите зъбки стават за хрупане!
Недей бърза да се плашиш, ами хрупкай си спокойно!
Peacock
Рейтинг: 780 ВеселоВинаги и където видя сусамки се изкушавам! Като малко дете
Дали всички са така! Сега ще помоля съпругата да пробваме и у дома!
---------------------------------------
www.serama.bg
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
Рейтинг: 978 Неутрално[quote#1:"xalikarans"]Сусама от векове се счита за елексир[/quote]
Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/Той е и изключителен източник на калций, магнезий, мед и селен. Като към това се прибави и фактът, че сусамът е богат на белтъчини, целулоза и витамини от група В, по-специално на ниацин (полезен за кожата и косата) и на фолиева киселина (антиоксидант), става ясно защо в древността са го считали за съкровище.
Euronymous
Рейтинг: 1040 НеутралноТези рецепти защо са в рубриката за деца ? Това е хубаво мезе
From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !Публикувано през m.dnevnik.bg
Храбър
Рейтинг: 1366 ВеселоСамо за мойте внуци! Навярно ще се избият за тези парченца.
"Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноДо коментар [#7] от "Храбър":
Препоръчвам да ги сервирате с вода,да не счупят разклатено зъбче
mihaella77
Рейтинг: 225 НеутралноПо-добре е да сместа да се изсипе върху намаслена хартия за печене и да се реже гореща, на фолиото ще се залепят и махането му е почти невъзможно.
Публикувано през m.dnevnik.bg
Чардо
Рейтинг: 1366 Весело""" и лекичко плашат нас, възрастните, от вероятността да си счупим някой зъб ""
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24========================
Не някой зъб , ами 3 вече счупих все от хрупкави сусамки и бАнбони ,ама не се спира лесно сладостта
Чардо
Рейтинг: 1366 РазстроеноДо коментар [#1] от "xalikarans":
%D0%B8%D1%80
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24[quote#1:"xalikarans"]Сусама от векове се счита за елексир[/quote]
===========================
Пак се проявяваш като сбъркан човек !
Не от векове , а винаги елексира е бил ТЕЧНОСТ дарагая ми смехурке !
А сусама е семе на едно растение !
За справка :
"" м., само ед.
1. Вълшебно питие, което запазва човека млад и практически безсмъртен.
2. Прен. Много хубаво, отлично питие, което дава бодрост и жизнени сили. Това вино е истински еликсир! ""
http://rechnik.info/%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%81
Чардо
Рейтинг: 1366 ВеселоДо коментар [#4] от "Peacock":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24[quote#4:"Peacock"]Винаги и където видя сусамки се изкушавам! Като малко дете[/quote]
==================
И не само сусамки ,
а и фастъковки .
И те са хрупкави
А аз съм на 67 . . .
chushka
Рейтинг: 116 НеутралноСусама е втората най-богата храна на магнезий. Внимавайте с печенето на сусама, аз малко го препекох и има леко въглен вкус
sisiliya6
Рейтинг: 660 ВеселоМоже ли да се почерпя с една сусамка ? :P