Бананов чипс

Бананов чипс

Децата могат да приготвят хрупкавия бананов чипс изцяло сами
Децата могат да приготвят хрупкавия бананов чипс изцяло сами
Банановият чипс е вкусно лакомство, което обаче излиза доста скъпо, купено от магазина. За радост на децата приготвянето му у дома е доста лесно и икономично, а освен това вкусът му може да бъде разнообразяван според предпочитанията.
Той е подходящ за следобедна закуска на малчуганите или за нещо дребно за похапване в малките междучасия на учениците, а и родителите биха му се насладили по време на работа, когато имат нужда от дребни вкусотии за хрупане.
Основната рецепта добавя като овкусяване на бананите само кафява захар. За разнообразие обаче ароматът им може да се обогати с канела или ванилия, а за още по-впечатляващ вкус да се добави мъничко черен пипер, който им придава лека пикантна парливост.
Използвайте банани, които са все още леко зелени в краищата. Важно е да бъдат нарязани на тънки парченца, както и бавното им "сушене" във фурната гарантира добрия вкус. А най-хубавото им е, че децата могат да приготвят хрупкавия бананов чипс изцяло сами.
За направата му са нужни: 3 банана, сокът на 1 лимон, 2 ч.л. кафява захар.
Бананите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета, които се подреждат в голяма тава, застлана с хартия за печене. Отгоре се намазват с четка с лимоновия сок, след което се поръсват с кафявата захар.
Чипсът се пече в предварително загрята на 120 градуса фурна около 2 часа или докато парченцата банан станат приятно хрупкави.
Може да се съхранява в кутия до две седмици.