Великденски сладки "Гнезда"

Понякога така се случва, че празничният ентусиазъм изобщо не се появява, колкото и да го чакаме. Невинаги ни се месят козунаци за Великден, невинаги ни се пекат безброй тави с курабии и невинаги ни се готви агнешко. И това не би било кой знае колко страшно, ако нямаше обаче поне два броя наследника, които да гледат очаквателно към кухнята и да питат всеки ден с протяжен тон: "А кога ще печеееем?!". Просто сърце не му дава на човек да им откаже, нали?
И така, запрятаме ръкави и си събираме ентусиазма, сторяваме се всички в кухнята и обявяваме под звука на радостни възгласи, че днес ще правим гнезда за пиленцата, да има къде да си снасят яйцата около Великден. И то не какви да е яйца, а шоколадови! И то не какви да е гнезда, а от кокос, че и стават даже за опитване.
Освен че са много вкусни (все пак това са кокосови сладки, те винаги са вкусни), тези сладки стават много бързо и не се нуждаят от кой знае какво специално настроение, за да бъдат приготвени. Оставете децата да им се порадват, като ги забъркат в купата и после ги оформят, да почакат нетърпеливо да се изпекат и накрая да ги декорират с шоколадови яйчица. Е, разбира се, и да ги излапат с радост.
За направата им са нужни: 200 г кокосови стърготини, 4 яйца размер М, 200 г захар, 1/2 ч.л. течна ванилия, 1 с.л. разтопено масло, 150 г брашно; за украса: шоколадови бонбони във формата на малки яйчица
Яйцата и захарта се разбъркват с вилица. Добавят се ванилията, разтопеното масло и кокосовите стърготини. Накрая се изсипва брашното и продължава да се бърка с вилица - получава се гъста, лепкава каша.
От тестото с помощта на супена лъжица се оформят кръгли "гнезда" върху застлана с хартия за печене тава, като в средата на всяко се прави малка вдлъбнатина.
Сладките се пекат на 180 градуса за 15 мин. или до порозовяване. След като се охладят, всяко "гнездо" се украсява с шоколадови яйчица.