Палачинки с царевица

Палачинки с царевица

Сервират се топли, като по желание могат да се гарнират с лъжица заквасена сметана.
Сервират се топли, като по желание могат да се гарнират с лъжица заквасена сметана.
Палачинките обичайно се асоциират с неделната сутрин, сладко от ягоди, сирене или течен шоколад – на всеки според вкуса. Някои ги обичат съвсем тънки и почти прозрачни, други се радват на по-плътните и сочни палачинки. Децата ги харесват всякакви, като най-важното условие е да са достатъчно много, че да остане и за следобедна закуска.
Но пък палачинките търпят и много разнообразни вариации, излизащи от сутрешната неделна класика, като съвсем спокойно могат да се превърнат и в неделна вечеря. Като тези с царевица, например. 
Те са сочни, ароматни и засищащи, приготвят се бързо и заедно с голяма купа салата от домати и краставици са чудесен завършек на всеки летен ден. И разбира се, по-големите деца могат да ги приготвят изцяло сами, а по-малките да участват активно в направата им.
Нужни продукти: 300 г зърна царевица (сварена или от консерва), 4 яйца, 120 г брашно, 150 мл прясно мляко, щипка сол.
Яйцата се разбиват с миксер заедно с прясното мляко. Добавя се брашното и се разбърква отново. Към сместа се изсипва царевицата, бърка се с лъжица. В тиган с незалепващо покритие се слага малко парченце масло и след като се разтопи се изпичат малки палачинки - по 2 с.л. смес за всяка, разпределени в кръг.
Палачинките се сервират топли, като по желание могат да се гарнират с лъжица заквасена сметана.