По-различни кашкавалени сандвичи

По-различни кашкавалени сандвичи

Сервират се горещи, по желание с някакво сладко и чаша топло мляко.
Сервират се горещи, по желание с някакво сладко и чаша топло мляко.
Сандвичите предлагат толкова много възможности за приготвяне, че нищо не оправдава придържането към основната любима класика – запечена филийка с кашкавал и колбас. От хляба, който може да е домашно приготвен или купешки, пълнозърнест, бял или селски или пък във формата на малка питка, до зеленчуците и колбасите, с които бихте ги гарнирали.
Освен вкусна закуска те могат да бъдат и питателен обяд за детето в училище или следобедно похапване с чаша какао, след като всички домашни са написани. Какъвто и вариант на гарниране да изберем, обичайно маслото за намазване си остава от вътрешната страна на филийките, но не и в този случай.
Тази рецепта крие в себе си едни по-различни и вкусни сандвичи, които имат омайващо златиста хрупкава коричка и мека, разтопена кашкавалена сърцевина. Ако разполагате с домашна майонеза, можете да намажете филийките от външната страна с нея вместо с масло. Или пък да добавите шунка или домат в плънката – варианти има безкрай.
За направата на 2 порции са нужни: 4 филии хляб с дебела кора, 2 големи резена кашкавал (или сирене тип Гауда, или Чедър), масло за намазване.
Тиган с незалепващо покритие се загрява добре. Две от филийките се намазват с масло, като тази страна остава отвън. Върху ненамаслената им страна се поставя по резен кашкавал. Останалите две филии също се намазват с масло и се захлупват върху кашкавала, като намазаната страна остава отгоре.
Сандвичите се слагат в тигана и с помощта на шпатула се притискат силно, докато се запекат добре от едната страна и се получи хрупкава коричка. Обръщат се и процедурата се повтаря от другата страна.
Сервират се горещи, по желание с някакво сладко и чаша топло мляко.