За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
hodounski
Рейтинг: 2271 НеутралноТези са наистина лесни и много вкусни
sto67nes
Рейтинг: 1384 НеутралноДомашни соленки и чаша напитка...безценно...
Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!doneva_a
Рейтинг: 450 Весело"Когато бях дете, едно от любимите ми занимания заедно с баба беше правенето на соленки. "
Или вадехме тетрадката й по готварство, прелиствахме и си избирахме какво да приготвим.
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"И на мен.
bee
Рейтинг: 803 ВеселоДо коментар [#3] от "doneva_a":
Ей, какви хора, винаги са ми били смешни как оценяват чужди преживявания. Изобщо в този Дневник голяма веселба сред всевъзможни чешити.
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "Двамата, които не са съгласни с коментара ти очевидно са били свидетели, че с баба ти сте правили нещо друго, различно от описаното от теб.
Иначе по темата за соленките и аз правих навремето едни, които ставаха много и доста вкусни, обаче изгубих рецептата. Спомням си, че в моята нямаше извара. Отдавна си мислех да потърся някоя рецепта за соленки, защото добре приготвени наистина са вкусни и ето сега може да се възползвам от тази.
Jessika
Рейтинг: 1225 НеутралноМного обичам бабини рецепти, а тази изглежда и лесна.
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”Но се питам, някакъв набухвател няма ли?
bramasole
Рейтинг: 2421 НеутралноДо коментар [#5] от "Jessika":
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рАз не съм специалист в месенето, но попитах майка и според нея лъжичка сода бикарбонат си е нужна в тестото за соленки. Ако не те мързи, пробвай и по двата начина, пък после сподели резултата.
hodounski
Рейтинг: 2271 НеутралноДо коментар [#5] от "Jessika":
До коментар [#6] от "Bramasole":
За тези не трябва нищо .Като замесиш тестото го слагаш за малко в хладилника.Пече се на загрята фурна и става хрупкаво като бутер тесто.
ръпончо
Рейтинг: 616 НеутралноАко се добави и една част (колкото кашкавала и сиренето) крема сирена, става още по- вкусно.
Роси
Рейтинг: 5757 НеутралноЖълтъкът вътре ли се слага или е за намазване.Като ги гледам,струва ми се да е второто.Пъл и иначе няма да залепне кима или там с каквото е поръсено.
bee
Рейтинг: 803 НеутралноДо коментар [#9] от "rosiraycheva50._":
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. ""В купа се смесват сирената и брашното, разбъркват се, добавя се жълтъкът и се меси с ръце ... "
Не е за намазване, според написаното се слага вътре.
doneva_a
Рейтинг: 450 Весело[quote#4:"bee"]Двамата, които не са съгласни с коментара ти очевидно са били свидетели, че с баба ти сте правили нещо друго, различно от описаното от теб. [/quote]
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"Нали?! И аз тръгнах да се замислям, пък после се сетих, че животът е кратък
doneva_a
Рейтинг: 450 Неутрално[quote#7:"hodounski"]За тези не трябва нищо .Като замесиш тестото го слагаш за малко в хладилника.Пече се на загрята фурна и става хрупкаво като бутер тесто.[/quote]
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"Точно така, това е бутер тесто.
izabell
Рейтинг: 1266 НеутралноБраво, това ми са любимите и на мен.Маслото може да е маргарин.За поръсване, само с ким
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.