Италианска фокача с рикота и зелени подправки

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (34)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Jana Gancheva
    Jana Gancheva
    Рейтинг: 782 Неутрално

    Изглежда страхотно и звучи много вкусно!

    'Let light surround you' Dream Theater
  2. 2 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    Рейтинг: 996 Весело

    Не пише, че децата ще помагат. Най сетне са ги пуснали да си поиграят.

    Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
  3. 3 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1412 Неутрално

    [quote#1:"ariel28"]Изглежда страхотно и звучи много вкусно![/quote]
    "тайната" е зехтина . промоционален зехтин превръща фокачата в .. циганска баница .

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  4. 4 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#2] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

    Тя, Катеринска, така смята, че ще е по-атрактивно четима...
    Децата, та децата де, щото ТОХ-а приема ограничено!

  5. 5 Профил на dmarev
    dmarev
    Рейтинг: 664 Неутрално

    Ха, успях !

  6. 6 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 737 Неутрално

    Общо взето -пица.

  7. 7 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#3] от "deribeev":

    Деребеев, тя баба ти все със зехтин, муфташе баниците или?

    Дивата комуноомуно българската експлоатирана беднота в "черното фашистко минало" преди "особождението" на 9.9.1944, пари немаше за вчерашен типов, къде ти за зехтин, а!

    Нали?

  8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 2864 Любопитно

    става ли добре с пълнозърнесто брашно ?

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  9. 9 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1412 Весело

    смяташ ли че с тази фамилия родът ми е изпитвал липса на каквото и да е , през вековете от съществуването си ?
    До коментар [#7] от "convince":
    остроумен си ....

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  10. 10 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#9] от "deribeev":

    Знам ва аз, с псевдонимите, още Вл. Илич се турил "Ленин", уж за конспиративност, а всъщност за да среща тайно с приятел на палатка и да обсъждат проблемите на световната революция...

    Та "дерибеев", ако не е "душевадник", то ще да е за самочуствие, поради неосъществени заложби...

  11. 11 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    Оф, Кате, стига с тези тестени неща, дай нещо леко, с плодове, овесени ядки, такива неща...

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  12. 12 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1412 Весело

    [quote#10:"convince"] то ще да е за самочуствие, поради неосъществени заложби...[/quote]
    мдаа , с остър ум и вродена интуиция ме хвана . всъщност хвана някой от прадедите ми , ама то е същото . поклон

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  13. 13 Профил на Коте
    Коте
    Рейтинг: 616 Весело

    До коментар [#11] от "Barcelina #Je suis la libertad":


    [quote#11:"Barcelina #Je suis la libertad"]Оф, Кате, стига с тези тестени неща, дай нещо леко[/quote]
    Тестените неща са за нормалните хора и подрастващите малчугани, дебелите на каквато и диета да сте пак си оставате дебели!

  14. 14 Профил на senser СУПЕР
    senser
    Рейтинг: 118 Неутрално

    Сухата мая при зехтина?!?
    Глупости!!!

    simple mind
  15. 15 Профил на Jana Gancheva
    Jana Gancheva
    Рейтинг: 782 Неутрално

    [quote#10:"convince"]още Вл. Илич се турил "Ленин", уж за конспиративност, а всъщност за да среща тайно с приятел на палатка и да обсъждат проблемите на световната революция... [/quote]
    Както стана ясно от личната му кореспонденция, той там в палатката други неща е "обсъждал" с "приятел":
    "Историкът Соколов привежда намерената в архива на Зиновиев любовна записка от Ленин. Писмото е написано още на 1 юли 1917 г. „Григорий! Обстоятелствата ме накараха незабавно да се скрия от Петроград. Далече да замина не е възможно, работата не позволява.Другарите предлагат едно място, което било напълно безопасно. Но така скучно е да бъдеш самотен,… Присъединявай се към мен, и ние ще си прекараме двамата чудни дни далеч от всичко…Ако можеш да се уединиш с мен, телефонирай бързо – аз ще дам указания да приготвят всичко за двама души.”

    http://forum.vestnikataka.bg/index.php?topic=25477.0

    'Let light surround you' Dream Theater
  16. 16 Профил на captainFill
    captainFill
    Рейтинг: 527 Весело

    [quote#11:"Barcelina #Je suis la libertad"]Оф, Кате, стига с тези тестени неща, дай нещо леко, с плодове, овесени ядки, такива неща... [/quote]
    Що бе, в момента пека пай с праскови.

    Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
  17. 17 Профил на captainFill
    captainFill
    Рейтинг: 527 Весело

    [quote#13:"69"]дебелите на каквато и диета да сте пак си оставате дебели! [/quote]
    Горе долу е така ...

    Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
  18. 18 Профил на murttle
    murttle
    Рейтинг: 589 Весело

    До коментар [#2] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

    Повечето деца всъщност много обичат да играят с тесто.

  19. 19 Профил на grand funk railroad
    grand funk railroad
    Рейтинг: 782 Весело

    Отивам в кухнята, да я направя за обяд.

    Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
  20. 20 Профил на Orchid
    Orchid
    Рейтинг: 563 Любопитно

    Много добре звучи!
    Имам един въпрос: стандартните пакетчета суха мая са около 7 г. За такива ли говорим (т.е. около 3,5 г)?

  21. 21 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 671 Неутрално

    Вземете една питка (кръгъл хляб) Фокача. Разрежете го по средата, разделете го на 2, горна и долна половина, полейте ги обилно със зехтин Екстра Върджин. Подредете върху долната половина последователно резени топено сирене, риба тон на трохи (за сандвичи), маслини без костилки, резени домати, захлупете с другата половина на фокача, притиснете двете части с дъска и някаква тежест, и след 2-3 часа разрежете питката на 4 части, и консумирайте задължително с добре охладено бяло сухо вино - никакви водки или ракии! Чудесна вечеря през лятото или обяд! Защо не и закуска?

  22. 22 Профил на Непукистка
    Непукистка
    Рейтинг: 995 Неутрално

    В класическото италианско тесто за фокача може да се сложи пресован варен картоф, квас, смес от два вида брашно (тип"ОО" + семолина) и повече вода (на 500 гр. брашно - 350 мл.).
    А сухата мая, солта и подправките обикновено първо се смесват с брашното, а след това се добавят останалите (течни) съставки.

    “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
  23. 23 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2421 Неутрално

    Когато замесвам тесто за фокача/чабата, използвам обикновено жива мая - около 1/3 пакетче за 2 чаши брашно. Пробвала съм и със суха мая; в моята рецепта зехтинът е повече - 40 - 50 мл, и винаги се получава вкусно.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  24. 24 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1063 Неутрално

    Супер, да ви е сладко!

  25. 25 Профил на Bai Stavri
    Bai Stavri
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#15] от "ariel28":

    Браво драги ми убитаци! Успяхте и статия за фокача да обърнете на комунизъм. Идиотщината ви отдавна е надминала всякакви граници

  26. 26 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#25] от "Bai Stavri":

    Ставри, подготви ли новите помещения? Гледай да ги боядисат добре, а не само да зацапат влагата от калпавия ремонт на покрива.
    И скоро чакай нови гости.
    Ше пратим една фокача с маслинки, нямай грижа!

  27. 27 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#23] от "Bramasole":

    Нали найш, че фокачата не е чабата, че последната изисква да се пече връз тухла, а не в тава, а и зехтин не и трябва...

    Чабатата е по-вкусна вчерашна, а фокачата...с тези зелении е по-скоро баница...Трябва да се консумира топла, топла, иначе кофти!

  28. 28 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    И още, фокачата, можеш да я направиш от стара чабата, в по-дълбока тава не от тенекя, а от глина, като нарежеш вече сухата чабата най-отдолу и сложиш зеленото, чушки, домати и маслини отгоре, и преди това, подмокриш всичко с прясно мляко и некое и друго яйцо, размесено със сиренцето...
    Печенето е около 30 минути на 200, като се наглежда как върви.

    Бялото, трябва да е охладено под 7 градуса, но не повече от 6.

  29. 29 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 637 Неутрално

    [quote#14:"senser"]Сухата мая при зехтина?!?
    Глупости!!! [/quote]
    И аз така викам!Глупости на търкалета!
    До коментар [#11] от "Barcelina #Je suis la libertad":
    Дамата , хич я нЕма в подбора на рецепти и поднасянето им- та не ги чета!
    Ама се веселя с коментарите под статията!

  30. 30 Профил на Bai Stavri
    Bai Stavri
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#26] от "convince":

    Не те разбирам, но вероятно е за добро

  31. 31 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#30] от "Bai Stavri":

    Кат дойдат гостите, тогава ше разбереш, ся и да ти обяснявам, няма смисъл.
    Наровете и тоалетните да са в изправност, да няма мъмрене после!
    Новите униформи и кепетаа да са изпрани и гладени, както се изисква, щото хора има с претенции...

  32. 32 Профил на Bai Stavri
    Bai Stavri
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#31] от "convince":

    Разбрано. А киселото зеле, кога да донесем ?

  33. 33 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#32] от "Bai Stavri":

    След изборите.
    На есен...

  34. 34 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    [quote#33:"convince"]След изборите.
    На есен... [/quote]
    Какво кисело зеле на есен бе?

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #