Малинада

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (19)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на дедо Андро
    дедо Андро
    Рейтинг: 672 Неутрално

    Ммммм... вкуснооооооо!!!
    Само че много малка рецептата, бе, в тези горещини за един предиобед ще изчезне, изконсумирана от само един човек.
    Извод: увеличете всички съставки двойно или тройно.

    Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
  2. 2 Профил на murttle
    murttle
    Рейтинг: 572 Неутрално

    Това си е класическа рецепта за домашна лимонада, оранжада или всякаква друга "-нада", в която има варене на продуктите. Вместо малини могат да се използват и други плодове.
    Докато масово по заведенията под претенциозното наименование "домашна лимонада" предлагат чаша газирана вода с два резена лимон и листо мента, в най-добрия случай смесена с малко фреш или някакъв разтворим концентрат.

  3. 3 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    Предпочитам това - http://www.blitz.bg/news/article/353989

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  4. 4 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1366 Весело

    До коментар [#3] от "Barcelina #Мая омбудсмая - вън!":

    ДА ! ! !
    Динята ми е любим плод !
    Особено пък и ако си поиграеш и инжектираш с малко мастика на доста места и я охладиш поне една нощ в хладилника . . . .

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  5. 5 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 722 Любопитно

    Моята рецепта е без захар и без варене...

    Необходими продукти:

    1 купа плодове по избор,
    1 пасатор,
    1 фризер /за ледените кубчета/,
    чаши и сламки, според броя на желаещите...

    Форумът е в будна кома...
  6. 6 Профил на Алф
    Алф
    Рейтинг: 972 Неутрално

    До коментар [#4] от "Чардо":

    Специалитет.

    Moже и пъпеш с малко градуси от на пример водка...

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  7. 7 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2362 Весело

    Вкусотията е изпробвана многократно вкъщи!
    Ако имате възможност да замените лимоните с лайм, сиропът става още по-ароматен и вкусен!

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  8. 8 Профил на Непукистка
    Непукистка
    Рейтинг: 983 Неутрално

    До коментар [#7] от "Bramasole":

    А най-добре е да замразите всички плодове и да ги пуснете в блендера със сок от портокал, захар и малко лимон (лайм).
    Ако пак не ви е достатъчно студено, насипете го във форми за лед и си направете ароматни кубчета за коктейла. В случай, че имате машина (купа към миксера) за сладолед, от същата течност става невероятно сорбе...

    “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
  9. 9 Профил на Непукистка
    Непукистка
    Рейтинг: 983 Неутрално

    [quote#7:"Bramasole"]Вкусотията е изпробвана многократно вкъщи! [/quote]
    И още нещо, което е хит този сезон за мен - ако имате наблизо джанка, сварете в два-три литра вода килограм плод с 300 грама захар и после претрийте през гивгира. Доварете нектара още 10-15 минути до желаната гъстота и го затворете още горещ в стъклени бутилки. По-освежаващо нещо от тази леко кисела напитка няма.

    “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
  10. 10 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2362 Весело

    До коментар [#9] от "Прогл@дна.":

    Благодаря! Майка ми ще е в близост до извънредно много джанки още почти месец, та ще я накарам да направи сиропа. Съвсем по византийски - хем ние ще имаме сироп, хем тя ще си запълни времето. ))

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  11. 11 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 788 Неутрално

    Малините тази година бяха възкисели, поне тези, които купих няколко пъти, така че тази захар може и да е малко за хора като мен, които обичат да им е по-сладко. Иначе рецептата е интересна за горещите летни дни.

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  12. 12 Профил на Непукистка
    Непукистка
    Рейтинг: 983 Неутрално

    До коментар [#10] от "Bramasole":

    Моите се сипят по земята - цапат и събират оси. След малко се качвам на стълбата за четвърта доза

    “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
  13. 13 Профил на koko65bg
    koko65bg
    Рейтинг: 845 Неутрално

    Аз предлагам моята рецепта за разхладителна напитка. Тя е за всички деца над 21 години.
    - една обемна част джин.
    - три обемни части тоник.
    - малко бяло сухо вино
    - много лед
    -декоративно чадърче
    -сламка
    Наздраве!

  14. 14 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1044 Неутрално

    Хубаво е, ама по ми пасва Мастика на парцали и студен таратор

  15. 15 Профил на aramissss
    aramissss
    Рейтинг: 176 Неутрално

    Това си и жива ЛИМОМАЛИНАДА.

  16. 16 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1304 Весело

    До коментар [#4] от "Чардо":
    [quote#4:"Чардо"]инжектираш[/quote]
    Аз този процес го наричам ... шпиковане. С узо.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  17. 17 Профил на raven
    raven
    Рейтинг: 442 Весело

    Не е аламинут. Става все пак...рецептата.

  18. 18 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2230 Неутрално

    Не лошо но 50гр захар + фруктозата от малините горе долу стават колкото е захарта в един литър Кока Кола.

    Sic semper evello mortem tyrannis - California Über Alles
  19. 19
    ****

    Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #