Лек и лесен чийзкейк без печене

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (14)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Мондиана
    Мондиана
    Рейтинг: 444 Неутрално

    Хубава рецепта. И аз го правя почти така, но слагам и обезмаслена извара вместо част от крема сиренето. Иначе става по-тежко.

  2. 2 Профил на ibenev
    ibenev
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Супер рецепта, пробвал съм я, страхотно става!!

  3. 3 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 722 Любопитно

    Бисквитите могат да се натрошат съвсем спретнато, чисто и почти безшумно с орехомелачка, към която има прикрепено контейнерче за раздробената маса...

    Форумът е в будна кома...
  4. 4 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 1667 Неутрално

    Да ви е сладко, с изключение на диабетиците, аз правя подобен сладкиш, но със захарин .

    Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.
  5. 5 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1243 Неутрално

    Добра рецепта.Щом има крема сирене, ще прилича на "Тирамису"-то

  6. 6 Профил на enero
    enero
    Рейтинг: 116 Неутрално

    Има ли някой идея с какво мога да заместя крема сиренето ? Защото "на запад" крема сирене има само в кореком:) Дефицит е.
    Крем фриш? Quark? Хммм... Пусти Запад...кога ли ще дойде Промяната, та да правим торти всякакви...

    П.П. иначе питам без майтап. Заместител на кремата?

    Публикувано през m.dnevnik.bg

    .
  7. 7 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2241 Неутрално

    До коментар [#6] от "enero":

    Извара и моцарела

  8. 8 Профил на gianni
    gianni
    Рейтинг: 921 Неутрално

    [quote#6:"enero"]П.П. иначе питам без майтап. Заместител на кремата?[/quote]

    Кремата е побългарена Philadelphia.

  9. 9 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Рейтинг: 338 Неутрално

    Подсладено мляко, Филаделфия и сметана за крема а бисквитките са 300 гр. плюс 150 гр. масло за основата.Към крема слагам и сока от един лимон за лек аромат и се получава прекрасно..... ако успея да спася по голямата част от крема преди да са го напъплили дребосъците.

    АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
  10. 10 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Рейтинг: 338 Неутрално

    До коментар [#6] от "enero":

    Маскарпоне или Филаделфия.

    АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
  11. 11 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2362 Неутрално

    Харесвам подобни рецепти - лесни за изпълнение, а много вкусни.
    Ако някой няма вкъщи разглобяема форма за печене, може просто да постави в/у подходяща чиния/ тавичка ивица от картон с нужната височина, с който да задържи сладкиша, докато стегне.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  12. 12 Профил на xmm
    xmm
    Рейтинг: 761 Неутрално

    До коментар [#11] от "Bramasole":

    А може и в индивидуални купи/чаши,което правя аз

  13. 13 Профил на foxa5
    foxa5
    Рейтинг: 225 Неутрално

    До коментар [#6] от "enero":

    Филаделфия.

  14. 14 Профил на canuck99
    canuck99
    Рейтинг: 167 Неутрално

    Не е необходима разглобяема форма за торта, правя го в стъклена форма и после го нарязвам на парчета. Изглежда много добре.

    Друга разлика в мойта рецепта: в крема не слагам плодове а само малко захар - плодовете нареждам отгоре. Продават се готови консервирани смеси от череши, ягоди или малини с желатин за тази цел.

    Вместо сметана слагам изкуствена сметана или я смесвам с квасената. Така се получава по-голям обем и пухкавост, кейка е по-лек и немазен.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #