За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Мондиана
Рейтинг: 444 НеутралноХубава рецепта. И аз го правя почти така, но слагам и обезмаслена извара вместо част от крема сиренето. Иначе става по-тежко.
ibenev
Рейтинг: 8 НеутралноСупер рецепта, пробвал съм я, страхотно става!!
Ghost
Рейтинг: 722 ЛюбопитноБисквитите могат да се натрошат съвсем спретнато, чисто и почти безшумно с орехомелачка, към която има прикрепено контейнерче за раздробената маса...
Форумът е в будна кома...Peni Nikol
Рейтинг: 1667 НеутралноДа ви е сладко, с изключение на диабетиците, аз правя подобен сладкиш, но със захарин
.
Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноДобра рецепта.Щом има крема сирене, ще прилича на "Тирамису"-то
enero
Рейтинг: 116 НеутралноИма ли някой идея с какво мога да заместя крема сиренето ? Защото "на запад" крема сирене има само в кореком:) Дефицит е.
.Крем фриш? Quark? Хммм... Пусти Запад...кога ли ще дойде Промяната, та да правим торти всякакви...
П.П. иначе питам без майтап. Заместител на кремата?
Публикувано през m.dnevnik.bg
hodounski
Рейтинг: 2241 НеутралноДо коментар [#6] от "enero":
Извара и моцарела
gianni
Рейтинг: 921 Неутрално[quote#6:"enero"]П.П. иначе питам без майтап. Заместител на кремата?[/quote]
Кремата е побългарена Philadelphia.
Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
Рейтинг: 338 НеутралноПодсладено мляко, Филаделфия и сметана за крема а бисквитките са 300 гр. плюс 150 гр. масло за основата.Към крема слагам и сока от един лимон за лек аромат и се получава прекрасно..... ако успея да спася по голямата част от крема преди да са го напъплили дребосъците.
АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯЦъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
Рейтинг: 338 НеутралноДо коментар [#6] от "enero":
АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯМаскарпоне или Филаделфия.
bramasole
Рейтинг: 2362 НеутралноХаресвам подобни рецепти - лесни за изпълнение, а много вкусни.
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рАко някой няма вкъщи разглобяема форма за печене, може просто да постави в/у подходяща чиния/ тавичка ивица от картон с нужната височина, с който да задържи сладкиша, докато стегне.
xmm
Рейтинг: 761 НеутралноДо коментар [#11] от "Bramasole":
А може и в индивидуални купи/чаши,което правя аз
foxa5
Рейтинг: 225 НеутралноДо коментар [#6] от "enero":
Филаделфия.
canuck99
Рейтинг: 167 НеутралноНе е необходима разглобяема форма за торта, правя го в стъклена форма и после го нарязвам на парчета. Изглежда много добре.
Друга разлика в мойта рецепта: в крема не слагам плодове а само малко захар - плодовете нареждам отгоре. Продават се готови консервирани смеси от череши, ягоди или малини с желатин за тази цел.
Вместо сметана слагам изкуствена сметана или я смесвам с квасената. Така се получава по-голям обем и пухкавост, кейка е по-лек и немазен.