Есенна салата с червено цвекло

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (51)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Нефертити
    Нефертити
    Рейтинг: 1346 Неутрално

    Това е най-интересната статия в тоя вестник от известно време насам.

    Предразсъдъците са за ограничените.
  2. 2 Профил на дедо Андро
    дедо Андро
    Рейтинг: 660 Неутрално

    Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън.

    Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
  3. 3 Профил на дедо Андро
    дедо Андро
    Рейтинг: 660 Весело

    [quote#2:"дедо Андро"]най вкусно[/quote]
    най-вкусно, разбира се, с тиренце

    Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
  4. 4 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    [quote#1:"Нефертити"]Това е най-интересната статия в тоя вестник от известно време насам.[/quote]
    Има жълт код за валежи и журналята са се изпокрили.

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  5. 5 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1392 Весело

    До коментар [#3] от "дедо Андро":
    е тя и малка препечена не е за изпускане . тази свежест и витамини дори и едно 400/450 градуса могат да неутрализират

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  6. 6 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1392 Любопитно

    До коментар [#1] от "Нефертити":
    естествено . има напоследък толкова новини които трябва да бъдат "пропуснати "..

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  7. 7 Профил на Lazarus
    Lazarus
    Рейтинг: 302 Неутрално

    Ето допълнение от мен. Цвеклото се обелва и нарязва на кубчета, по същия начин се добавят моркови и чесън. Това всичко се вари в подсолена вода. Готово е, когато е поомекнало. Добавят се зехтин и лимон. Консумира се с лъжица, със сока - като студена супа.

  8. 8 Профил на Нефертити
    Нефертити
    Рейтинг: 1346 Неутрално

    До коментар [#4] от "lz2":

    Може да са отишли да цункат бежанците...

    Предразсъдъците са за ограничените.
  9. 9 Профил на Нефертити
    Нефертити
    Рейтинг: 1346 Неутрално

    До коментар [#6] от "deribeev":

    И такива, които трябва да бъдат написани нарочно.

    Предразсъдъците са за ограничените.
  10. 10 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1392 Неутрално

    До коментар [#9] от "Нефертити":
    +++++++

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  11. 11 Профил на Grizacha ot Razgrad
    Grizacha ot Razgrad
    Рейтинг: 541 Весело

    [quote#2:"дедо Андро"]

    Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън[/quote]

    До коментар [#2] от "дедо Андро":

    А ракийката къде забрави.

  12. 12 Профил на afrodita1
    afrodita1
    Рейтинг: 747 Неутрално

    Полезна рецепта наистина

  13. 13 Профил на forum_terrorist
    forum_terrorist
    Рейтинг: 221 Неутрално

    До коментар [#7] от "lazarus":

    Уточнявай де. Прави се, когато ти е невъзможно по никакъв друг начин да повърнеш

    You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
  14. 14 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 647 Неутрално

    [quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън. [/quote]
    Това е класическата рецепта. Дневник ни предлага да я разнообразим, макар че булгурът леко ме притеснява... отива малко на арабска пролет.... или есен.

  15. 15 Профил на comandante  vs  либерални ентусиасти&корпократи
    comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
    Рейтинг: 2002 Неутрално

    [quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета[/quote]
    [quote#11:"mentra65"]А ракийката къде забрави. [/quote]
    Хубавите домати вече свършват започват продажбите на изродените пластмаси с "ген рин" , за туршията още е рано и салатите с цвекло са най-подходящи според сезона!


    Libertarianism is just anarchy for rich people
  16. 16 Профил на Elena Dimitrova
    Elena Dimitrova
    Рейтинг: 710 Неутрално

    Прекрасна рецепта, знам я от баба си и е традиция у нас. Традициите са въпрос на култура.

    4itatel
  17. 17 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 445 Неутрално

    За салата предпочитам суровото цвекло. Има характерен вкус. Ще го пробвам и с булгур. Авторът разчита на нашата интелегентност и затова е оставил ракията по избор на всеки.

  18. 18 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    [quote#17:"stedim"]Авторът разчита на нашата интелегентност и затова е оставил ракията по избор на всеки.[/quote]
    Имам двама приятели- французин и испанец.., които със сядането на масата започват с вино. Мъча се да ги науча да почват с ракия, ама не мога. И съм ги виждал да пият виното със салата. Явно сме различни култури! Пък един швед беше изненадан, когато му сервирахме шопска салата с печени чушки! Той не виждал салата с печени чушки! Чак по телефона се хвалеше на приятели, каква хубава салата ял!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  19. 19 Профил на mrtoyaga
    mrtoyaga
    Рейтинг: 114 Неутрално

    Ситно настъргани сурови червено цвекло и моркови, лимонов сок, зехтин, смлян чер пипер, сол. (може да се добавят и настъргани ябълки и печени орехи)

  20. 20 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 1363 Неутрално

    До коментар [#2] от "дедо Андро":

    Точно така !

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  21. 21 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 1657 Неутрално

    Хубава салата и най важно - здравословна за сезона. Да ви е сладко.

    Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.
  22. 22 Профил на дедо Андро
    дедо Андро
    Рейтинг: 660 Весело

    [quote#11:"mentra65"]А ракийката къде забрави. [/quote]
    Аааа, не съм я забравил, бе! Даже знам едно сръбско стихотворение за нея:

    Ој, ракијо, рако,
    ја те волим јако,
    ал' ти мене, рако
    у јендек полако.

    Убеден съм, че не ти трябва помощ да си го преведеш.
    Само една подсказка - јендек е същото като хендек - пълен с пластмасови бутилки, хартии, кал и тям подобни гадости.

    Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
  23. 23 Профил на tokkay
    tokkay
    Рейтинг: 513 Неутрално

    До коментар [#2] от "дедо Андро":

    Вместо оцет изцеждам лимонов сок, вместо олио - зехтин, а като се сложи и малко захар става изключително балансирано и вкусно. Плюс малко магданоз.

    No Pain No Gain
  24. 24 Профил на дедо Андро
    дедо Андро
    Рейтинг: 660 Весело

    До коментар [#23] от "tokkay":

    Прекрасно! Но чесъна не забравяш, нали?

    Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
  25. 25 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1120 Неутрално

    [quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън. [/quote]
    Въпрос на вкус Предпочитам го сурово, настъргано на ренде като добавка в зимните салати. ще го опитам И с ябълка, след тази статия, ( без булгура), ама много цапа кухненския плот.

    Нещо като следната рецепта, ама без сол, с добавка Балзамико
    [quote#19:"mrtoyaga"]Ситно настъргани сурови червено цвекло и моркови, лимонов сок, зехтин, смлян чер пипер, сол. (може да се добавят и настъргани ябълки и печени орехи) [/quote]

    До коментар [#19] от "mrtoyaga":


    До коментар [#2] от "дедо Андро":

    П.С. КОЕ озлобено нищожество цъка минуси И в тази симпатична статия на безобидните коментари?!?

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  26. 26 Профил на tokkay
    tokkay
    Рейтинг: 513 Неутрално

    До коментар [#24] от "дедо Андро":

    От готвача Серж Маркович ("Рыбалка и охота" се научих да го слагам почти на всичко (без десертите).

    No Pain No Gain
  27. 27 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    [quote#3:"дедо Андро"]най-вкусно, разбира се, с тиренце[/quote]
    А "нарЕзано" разбира се с "я".

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  28. 28 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    [quote#25:"Мойше! Толкоз!!!"]..ще го опитам И с ябълка, след тази статия[/quote]
    Ябълката е много съществена прибавка! Непременно я сложи!

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  29. 29 Профил на Хриси
    Хриси
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#2] от "дедо Андро":

    И настърган хрян

    Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
  30. 30 Профил на gast
    gast
    Рейтинг: 128 Неутрално


    До коментар [#18] от "lz2":

    По повод шопската салата - синът ми работи в БАТ ( British American Tobacco) и един ден отишъл да обядва в техния стол, гледа в менюто - шоп салат... Беше възхитен, даже снимки правил и ми прати, е салатата била без печени чушки, ама толкова могат немските готвачи
    Колкото до цвеклото - нищо лошо не искам да кажа, всички знаем, че е полезно, ама въпрос на вкус. Нашето семейство изпитва единодушно отвращение към цвекло и червено зеле. Немските ни приятели (живеем в Байерн, тукашните са големи фенове на цвеклото) толкова години не можаха да ни научат да го ядем това нещо. Както пък и ние не можахме да ги научим на българската традиция ракия и салата. Те почват с бира и това е.

  31. 31 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 753 Весело

    Сок от цвекло лекуваше нещо , не помня какво , май гнойна ангина ......
    Относно салатата - нищо полезно няма в нея ,не се заблуждавайте .Въглехидратите са вредни .
    Ще броя невежите по броя на минусите

  32. 32 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 753 Неутрално

    От март месец 2009 г. e онлайн редактор в Dnevnik.bg. Обича хубавата музика, хубавия театър, хубавите книги и хубавата храна.
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>....

    Катеринска , това което се сготвила не е хубава храна , а и не е сигурно че е храна !

  33. 33 Профил на дедо Андро
    дедо Андро
    Рейтинг: 660 Неутрално

    [quote#29:"Хриси"]И настърган хрян[/quote]
    О, да, разбира се!

    Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
  34. 34 Профил на pur6ing
    pur6ing
    Рейтинг: 221 Неутрално

    Това е така наречената "подуенска салата" дето се прави в едно магазинче на Иван Асен - по нагоре по улицата, след Промаркета. Много вкусна става, идете и си поръчайте...
    Евтино и вкусно

  35. 35 Профил на tokkay
    tokkay
    Рейтинг: 513 Неутрално

    До коментар [#34] от "pur6ing":

    Да, при Жак Таджер има такава салата.

    No Pain No Gain
  36. 36 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1025 Неутрално

    Интересно е да четем всяка неделя за нещо вкусно, но сега съм разочарован, мразя цвекло както и да е приготвено

  37. 37 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1120 Весело

    [quote#36:"shileto"]Интересно е да четем всяка неделя за нещо вкусно, но сега съм разочарован, мразя цвекло както и да е приготвено[/quote]
    Следвата неделя ще има статия за свински пръжки, търпение
    До коментар [#36] от "shileto":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  38. 38 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2258 Неутрално

    [quote#37:"Мойше! Толкоз!!!"]Следвата неделя ще има статия за свински пръжки, търпение [/quote]
    В почивните дни май дежурят само кулинарните редактори.

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  39. 39 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1025 Весело

    До коментар [#37] от "Мойше! Толкоз!!!":
    Търпение, ама сърце юнашко за пръжки не трае

  40. 40 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1280 Неутрално

    До коментар [#2] от "дедо Андро":
    [quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най-вкусно варено[/quote]
    Освен това ... водата, в която е варено цвеклото се препоръчва при хора със сърдечни проблеми или претърпели хирургическа намеса. Разбрах го по лошия начин, за жалост.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  41. 41 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 861 Неутрално

    Булгурът и цвеклото са безвкусни и не ядими, без подправки, както и нарязването на кубчета превръща тези състави в безукорен БУЛАМАЧ.
    Никъде и никой не би направил или поднесъл подобно съчетание, приготвено за изхранване може би на...симпатични малки прасенца!

  42. 42 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 861 Неутрално

    Червеното цвекло най-добре с понася нарязано на едри шайби с много вържин олав ойл (зехтин) и оцет!
    Не с лимон, защото му трябва по-твърда киселина, а не свежеста на лимонената.
    Чесъна е по желание на лакомниците!

    Защото предложената салата от шеф Катеринска е направена по подобие на "руската", може би за да засили ефекта на кашавата консистенция, а и най-вече и името с кърваво червеното.

  43. 43 Профил на modus operandi
    modus operandi
    Рейтинг: 221 Неутрално

    До коментар [#42] от "convince":

    Въпрос на вкус

  44. 44 Профил на gdobranov
    gdobranov
    Рейтинг: 573 Неутрално

    Съществена поправка - цвеклото се вари както е цяло на пара (или ако е твърде голяма главата се реже на две), СЛЕД което се бели и нарязва на кубчета. Така е много по-лесно - след сваряването цвеклото може да се обели и направо с ръце. Нарязването също е много по-лесно. И още една идея - лимона не се изстисква в салатата, а се нарязва на тънки кръгчета, които се наситняват на ситни парченца заедно с кората, и това се изсипва в салатата. И копър!!

  45. 45 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 494 Неутрално

    До коментар [#37] от "Мойше! Толкоз!!!":

    "бяло месо"?

    בני אתה אני היום ילדתיך
  46. 46 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 494 Неутрално

    До коментар [#41] от "convince":

    чак пък толкова. цвеклото е чудесна есенна храна, сурово, с варено, с орехи, с лимони, с мед, с лимон, с ябълки, както падне.

    בני אתה אני היום ילדתיך
  47. 47 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1120 Весело

    До коментар [#45] от "abdelhaqq":

    Ти май си бая добре запознат в тънкостите на израелската кулинария и ресторантьорство

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  48. 48 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 494 Неутрално

    До коментар [#47] от "Мойше! Толкоз!!!":

    имам си доверените източници, да.

    בני אתה אני היום ילדתיך
  49. 49 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2369 Весело

    До коментар [#42] от "convince":

    "руската" салата в Русия е "оливие", по името на французина предложил я за първи път; вариантите на "винегрет" дискутирани тук са основно от еврейската кухня на източна Европа и Русия.
    Дотук добре, само дето не ви е срам, някои сме още на работа.

  50. 50 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2369 Весело

    До коментар [#45] от "abdelhaqq":

    Расизъм и в салатата?

  51. 51 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 861 Неутрално

    До коментар [#50] от "daskal1":

    ДАСКАЛЕ, начи руснаците са вече отделна , 5-та раса, нещо специално, специална раса...
    Затова сме на това образователно ниво, още отдавна, заради, някои червени даскали, като цвекловия соц.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #