За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Нефертити
Рейтинг: 1346 НеутралноТова е най-интересната статия в тоя вестник от известно време насам.
Предразсъдъците са за ограничените.дедо Андро
Рейтинг: 660 НеутралноЦвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън.
Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.дедо Андро
Рейтинг: 660 Весело[quote#2:"дедо Андро"]най вкусно[/quote]
Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.най-вкусно, разбира се, с тиренце
lz2
Рейтинг: 2258 Неутрално[quote#1:"Нефертити"]Това е най-интересната статия в тоя вестник от известно време насам.[/quote]
ПравописА е поле за изява на неграмотните!Има жълт код за валежи и журналята са се изпокрили.
дерибеев
Рейтинг: 1392 ВеселоДо коментар [#3] от "дедо Андро":
всеки коментар може и ще бъде използван срещу васе тя и малка препечена не е за изпускане . тази свежест и витамини дори и едно 400/450 градуса могат да неутрализират
дерибеев
Рейтинг: 1392 ЛюбопитноДо коментар [#1] от "Нефертити":
всеки коментар може и ще бъде използван срещу васестествено . има напоследък толкова новини които трябва да бъдат "пропуснати "..
Lazarus
Рейтинг: 302 НеутралноЕто допълнение от мен. Цвеклото се обелва и нарязва на кубчета, по същия начин се добавят моркови и чесън. Това всичко се вари в подсолена вода. Готово е, когато е поомекнало. Добавят се зехтин и лимон. Консумира се с лъжица, със сока - като студена супа.
Нефертити
Рейтинг: 1346 НеутралноДо коментар [#4] от "lz2":
Предразсъдъците са за ограничените.Може да са отишли да цункат бежанците...
Нефертити
Рейтинг: 1346 НеутралноДо коментар [#6] от "deribeev":
Предразсъдъците са за ограничените.И такива, които трябва да бъдат написани нарочно.
дерибеев
Рейтинг: 1392 НеутралноДо коментар [#9] от "Нефертити":
всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас+++++++
Grizacha ot Razgrad
Рейтинг: 541 Весело[quote#2:"дедо Андро"]
Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън[/quote]
До коментар [#2] от "дедо Андро":
А ракийката къде забрави.
afrodita1
Рейтинг: 747 НеутралноПолезна рецепта наистина
forum_terrorist
Рейтинг: 221 НеутралноДо коментар [#7] от "lazarus":
You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!Уточнявай де. Прави се, когато ти е невъзможно по никакъв друг начин да повърнеш
historama
Рейтинг: 647 Неутрално[quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън. [/quote]
Това е класическата рецепта. Дневник ни предлага да я разнообразим, макар че булгурът леко ме притеснява... отива малко на арабска пролет.... или есен.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2002 Неутрално[quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета[/quote]
Libertarianism is just anarchy for rich people[quote#11:"mentra65"]А ракийката къде забрави. [/quote]
Хубавите домати вече свършват започват продажбите на изродените пластмаси с "ген рин" , за туршията още е рано и салатите с цвекло са най-подходящи според сезона!
Elena Dimitrova
Рейтинг: 710 НеутралноПрекрасна рецепта, знам я от баба си и е традиция у нас. Традициите са въпрос на култура.
4itatelstedim
Рейтинг: 445 НеутралноЗа салата предпочитам суровото цвекло. Има характерен вкус. Ще го пробвам и с булгур. Авторът разчита на нашата интелегентност и затова е оставил ракията по избор на всеки.
lz2
Рейтинг: 2258 Неутрално[quote#17:"stedim"]Авторът разчита на нашата интелегентност и затова е оставил ракията по избор на всеки.[/quote]
ПравописА е поле за изява на неграмотните!Имам двама приятели- французин и испанец.., които със сядането на масата започват с вино. Мъча се да ги науча да почват с ракия, ама не мога. И съм ги виждал да пият виното със салата. Явно сме различни култури! Пък един швед беше изненадан, когато му сервирахме шопска салата с печени чушки! Той не виждал салата с печени чушки! Чак по телефона се хвалеше на приятели, каква хубава салата ял!
mrtoyaga
Рейтинг: 114 НеутралноСитно настъргани сурови червено цвекло и моркови, лимонов сок, зехтин, смлян чер пипер, сол. (може да се добавят и настъргани ябълки и печени орехи)
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1363 НеутралноДо коментар [#2] от "дедо Андро":
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !Точно така !
Peni Nikol
Рейтинг: 1657 НеутралноХубава салата и най важно - здравословна за сезона. Да ви е сладко.
Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.дедо Андро
Рейтинг: 660 Весело[quote#11:"mentra65"]А ракийката къде забрави. [/quote]
Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.Аааа, не съм я забравил, бе! Даже знам едно сръбско стихотворение за нея:
Ој, ракијо, рако,
ја те волим јако,
ал' ти мене, рако
у јендек полако.
Убеден съм, че не ти трябва помощ да си го преведеш.
Само една подсказка - јендек е същото като хендек - пълен с пластмасови бутилки, хартии, кал и тям подобни гадости.
tokkay
Рейтинг: 513 НеутралноДо коментар [#2] от "дедо Андро":
No Pain No GainВместо оцет изцеждам лимонов сок, вместо олио - зехтин, а като се сложи и малко захар става изключително балансирано и вкусно. Плюс малко магданоз.
дедо Андро
Рейтинг: 660 ВеселоДо коментар [#23] от "tokkay":
Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.Прекрасно! Но чесъна не забравяш, нали?
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 Неутрално[quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най вкусно варено и нарезано на кубчета, след което подправено със сол, оцет, олио и чесън. [/quote]
Предпочитам го сурово, настъргано на ренде като добавка в зимните салати. ще го опитам И с ябълка, след тази статия, ( без булгура
), ама много цапа кухненския плот.
?!?
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Въпрос на вкус
Нещо като следната рецепта, ама без сол, с добавка Балзамико
[quote#19:"mrtoyaga"]Ситно настъргани сурови червено цвекло и моркови, лимонов сок, зехтин, смлян чер пипер, сол. (може да се добавят и настъргани ябълки и печени орехи) [/quote]
До коментар [#19] от "mrtoyaga":
До коментар [#2] от "дедо Андро":
П.С. КОЕ озлобено нищожество цъка минуси И в тази симпатична статия на безобидните коментари
tokkay
Рейтинг: 513 НеутралноДо коментар [#24] от "дедо Андро":
се научих да го слагам почти на всичко (без десертите).
No Pain No GainОт готвача Серж Маркович ("Рыбалка и охота"
Храбър
Рейтинг: 1341 Неутрално[quote#3:"дедо Андро"]най-вкусно, разбира се, с тиренце[/quote]
"Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"А "нарЕзано" разбира се с "я".
Храбър
Рейтинг: 1341 Неутрално[quote#25:"Мойше! Толкоз!!!"]..ще го опитам И с ябълка, след тази статия[/quote]
"Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"Ябълката е много съществена прибавка! Непременно я сложи!
Хриси
Рейтинг: 1341 НеутралноДо коментар [#2] от "дедо Андро":
Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.И настърган хрян
gast
Рейтинг: 128 НеутралноДо коментар [#18] от "lz2":
По повод шопската салата - синът ми работи в БАТ ( British American Tobacco) и един ден отишъл да обядва в техния стол, гледа в менюто - шоп салат... Беше възхитен, даже снимки правил и ми прати, е салатата била без печени чушки, ама толкова могат немските готвачи
Колкото до цвеклото - нищо лошо не искам да кажа, всички знаем, че е полезно, ама въпрос на вкус. Нашето семейство изпитва единодушно отвращение към цвекло и червено зеле. Немските ни приятели (живеем в Байерн, тукашните са големи фенове на цвеклото) толкова години не можаха да ни научат да го ядем това нещо. Както пък и ние не можахме да ги научим на българската традиция ракия и салата. Те почват с бира и това е.
sin mi
Рейтинг: 753 ВеселоСок от цвекло лекуваше нещо , не помня какво , май гнойна ангина ......
Относно салатата - нищо полезно няма в нея ,не се заблуждавайте .Въглехидратите са вредни .
Ще броя невежите по броя на минусите
sin mi
Рейтинг: 753 НеутралноОт март месец 2009 г. e онлайн редактор в Dnevnik.bg. Обича хубавата музика, хубавия театър, хубавите книги и хубавата храна. t;>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>....
>>>>>>>>>>>>&g
Катеринска , това което се сготвила не е хубава храна , а и не е сигурно че е храна !
дедо Андро
Рейтинг: 660 Неутрално[quote#29:"Хриси"]И настърган хрян
[/quote]
Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.О, да, разбира се!
pur6ing
Рейтинг: 221 НеутралноТова е така наречената "подуенска салата" дето се прави в едно магазинче на Иван Асен - по нагоре по улицата, след Промаркета. Много вкусна става, идете и си поръчайте...
Евтино и вкусно
tokkay
Рейтинг: 513 НеутралноДо коментар [#34] от "pur6ing":
No Pain No GainДа, при Жак Таджер има такава салата.
shileto
Рейтинг: 1025 НеутралноИнтересно е да четем всяка неделя за нещо вкусно, но сега съм разочарован, мразя цвекло както и да е приготвено
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 Весело[quote#36:"shileto"]Интересно е да четем всяка неделя за нещо вкусно, но сега съм разочарован, мразя цвекло както и да е приготвено[/quote]
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Следвата неделя ще има статия за свински пръжки, търпение
До коментар [#36] от "shileto":
lz2
Рейтинг: 2258 Неутрално[quote#37:"Мойше! Толкоз!!!"]Следвата неделя ще има статия за свински пръжки, търпение [/quote]
ПравописА е поле за изява на неграмотните!В почивните дни май дежурят само кулинарните редактори.
shileto
Рейтинг: 1025 ВеселоДо коментар [#37] от "Мойше! Толкоз!!!":
Търпение, ама сърце юнашко за пръжки не трае
staska
Рейтинг: 1280 НеутралноДо коментар [#2] от "дедо Андро":
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."[quote#2:"дедо Андро"]Цвеклото май че е най-вкусно варено[/quote]
Освен това ... водата, в която е варено цвеклото се препоръчва при хора със сърдечни проблеми или претърпели хирургическа намеса. Разбрах го по лошия начин, за жалост.
convince
Рейтинг: 861 НеутралноБулгурът и цвеклото са безвкусни и не ядими, без подправки, както и нарязването на кубчета превръща тези състави в безукорен БУЛАМАЧ.
Никъде и никой не би направил или поднесъл подобно съчетание, приготвено за изхранване може би на...симпатични малки прасенца!
convince
Рейтинг: 861 НеутралноЧервеното цвекло най-добре с понася нарязано на едри шайби с много вържин олав ойл (зехтин) и оцет!
Не с лимон, защото му трябва по-твърда киселина, а не свежеста на лимонената.
Чесъна е по желание на лакомниците!
Защото предложената салата от шеф Катеринска е направена по подобие на "руската", може би за да засили ефекта на кашавата консистенция, а и най-вече и името с кърваво червеното.
modus operandi
Рейтинг: 221 НеутралноДо коментар [#42] от "convince":
Въпрос на вкус
gdobranov
Рейтинг: 573 НеутралноСъществена поправка - цвеклото се вари както е цяло на пара (или ако е твърде голяма главата се реже на две), СЛЕД което се бели и нарязва на кубчета. Така е много по-лесно - след сваряването цвеклото може да се обели и направо с ръце. Нарязването също е много по-лесно. И още една идея - лимона не се изстисква в салатата, а се нарязва на тънки кръгчета, които се наситняват на ситни парченца заедно с кората, и това се изсипва в салатата. И копър!!
abdelhaqq
Рейтинг: 494 НеутралноДо коментар [#37] от "Мойше! Толкоз!!!":
בני אתה אני היום ילדתיך"бяло месо"?
abdelhaqq
Рейтинг: 494 НеутралноДо коментар [#41] от "convince":
בני אתה אני היום ילדתיךчак пък толкова. цвеклото е чудесна есенна храна, сурово, с варено, с орехи, с лимони, с мед, с лимон, с ябълки, както падне.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 ВеселоДо коментар [#45] от "abdelhaqq":
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Ти май си бая добре запознат в тънкостите на израелската кулинария и ресторантьорство
abdelhaqq
Рейтинг: 494 НеутралноДо коментар [#47] от "Мойше! Толкоз!!!":
בני אתה אני היום ילדתיךимам си доверените източници, да.
daskal1
Рейтинг: 2369 ВеселоДо коментар [#42] от "convince":
"руската" салата в Русия е "оливие", по името на французина предложил я за първи път; вариантите на "винегрет" дискутирани тук са основно от еврейската кухня на източна Европа и Русия.
Дотук добре, само дето не ви е срам, някои сме още на работа.
daskal1
Рейтинг: 2369 ВеселоДо коментар [#45] от "abdelhaqq":
Расизъм и в салатата?
convince
Рейтинг: 861 НеутралноДо коментар [#50] от "daskal1":
ДАСКАЛЕ, начи руснаците са вече отделна , 5-та раса, нещо специално, специална раса...
Затова сме на това образователно ниво, още отдавна, заради, някои червени даскали, като цвекловия соц.