Шоколадови бонбони със сушени сини сливи и марципан

Студените есенни дни неизбежно водят до повече престой в кухнята и продължителни мисли за похапването на нещо сладко. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените десерти в компанията на деца, които се забавляват да бъркат, смесват, режат и опитват крайния резултат.
Тези бонбони са изключително плътни и ароматни, като всяка съставка допълва и разгръща вкуса на останалите. Уханен бадемов марципан, сочни сушени сини сливи, топли подправки и за разкош – тъмен, лъскав и съвсем леко сладък натурален шоколад. Комбинация, която крие в себе си мекото очарование на есента и ще зарадва цялото семейство:
За направата им са нужни: 200 г сушени сини сливи, 150 г бадемов марципан, настърганата кора на половин портокал, щипка смлян карамфил, щипка канела, 100 г натурален шоколад
Бадемовият марципан се размесва в купа заедно с настърганата портокалова кора, канелата и карамфила, докато се получи хомогенна смес. Всяка слива се разрязва на половина, като не се стига до края, от марципана се откъсва малко парче и се слага в нея. Сливата се притиска между дланите и се оформя в топче с въртеливи движения.
Голяма дъска или тава се покрива с хартия за печене. Натуралният шоколад се разтапя на водна баня. Сливите се потапят в него с помощта на чаена лъжичка и се подреждат върху застланата с хартия за печене дъска. Слагат се в хладилника за 1 час, за да се втвърдят, но най-добре е да останат цяла нощ, за да се смесят добре всички вкусове.