За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2058 ВеселоНякак си с тези яйца не е достатъчно веганска!
Libertarianism is just anarchy for rich peoplepenetrating
Рейтинг: 5943 НеутралноТова ми хареса :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertМоже и с кайма
deaf
Рейтинг: 2396 НеутралноСтават и вкусни кюфтета от тиквички.
кокошката
Рейтинг: 8 НеутралноГуби си смисъла на пица. Предвид, че основата на пицата е тестото и произлиза от традиционалния италиянски хляб фокача.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
izt21595181
Рейтинг: 8 НеутралноЩе стане вкусно но нема да наяжда без тесто, поне с картофи да беше.
izt21595181
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#4] от "кокошката":
Фокача = погача, но от немотия са я правили по-тънка и така се е получила пицата.
znaya
Рейтинг: 122 НеутралноИма такова и със смлян карфиол, съответно за есента.
Може и да е вкусно,ама просто не го нарчайте пица, защото не носи тъкмо комфорта, който носята т.нар комфорт-фуудс, а заради него те са популярни и обичани от всички.
znaya
Рейтинг: 122 НеутралноСпоред мен на тема пица много по си струва да се популяризира, че тестото се прави от брашно от твърда пшеница, от каквото се правят и макаронените изделия. Разлика има осезаема.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2058 ВеселоВърнете пицата във фурната. Печете, докато кашкавалът се разтопи. Извадете я от фурната и я поставете върху решетка да се охлади.
Libertarianism is just anarchy for rich peopleГарнирайте с листенцата босилек и поднесете.
____________________
Ай ся, пак някакви италиански мурафети! За да се интегрира с балканския вкус, трябва да се поднесе намаано богато с чесън,копър и цедено кисело мляко отгоре!
AzDebil
Рейтинг: 980 ЛюбопитноДо коментар [#10] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
А "Агенцията за закрила на детето" лицензирала ли е тази рецепта? Разрешила ли е това: "можете да приготвите заедно с малките или да оставите изцяло в ръцете на по-големите деца." То си е експлоатация на детски труд. До 18 години са деца. Деца в риск! После да няма "подкрепа" за икономическа незадоволеност. Много постна тая пица.
Хм.
!
voodoo_child
Рейтинг: 751 НеутралноТова е киш, не пица. Глупаци 😂
clint_eastwood
Рейтинг: 913 НеутралноЗащо всяка рецепта тук е с единия крак във веганството? Отвратително е.
pet fire
Рейтинг: 3203 Весело"1/8 ч.л. сушен риган" как практически се определя
****
Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.
princess_x
Рейтинг: 970 НеутралноЗагуба на време.
historama
Рейтинг: 695 НеутралноНещо по-сериозно!
"Телешко по бургундски" (прилича на нашенския кебап, но е по-пипкаво - общо около 3 ч. приготовление, но резултатът е много-много по-добър!)
Продукти за 4 порции:
• 0,6-0,8 кг телешко (говеждо) месо без ципи, жили, кости, нарязано на хапки (пробвах и със свинско, не е лошо)
• 150 гр. бекон,
• 2 големи глави лук,
• 3 големи моркова,
• 400-500 гр. гъби,
• 1 бутилка червено вино (може да е от промоция, но все пак вино което пиете), 1 букет гарни ( стрък мащерка, магданоз и 1-2 дафинови листа, вързани с кухненски конец *) или 1 ч.л. стрити сухи подправки - мащерка и розмарин, 1-2 дафинови листи, 4-5 нарязани сушени сливи (може и 2 с.л. стафиди);
• 2 - 3 скилидки чесън,
• 1 с. л. доматен концентрат, 1 с. л. дижонска горчица
• 3 с. л. зехтин,
• 2 с. л. краве масло,
• сол и черeн пипер на вкус,
1 с.л. брашно (опция) - за сгъстяване на ястието, ако е необходимо
Обелете и нарежете морковите на колелца.
Обелете и нарежете лука на ситно.
Нарежете бекона на кубчета.
1. Загрейте в тиган 2 с. л.зехтин. Прибавете нарязаните моркови и сотирайте, докато поомекнат леко. после извадете морковите от тигана и ги оставете настрани.
2. В същата мазнина запържете нарязания бекон за 3-4 минути, после прибавете към него и нарязания лук. Гответе, разбърквайки още 5-6 минути.
3. В достатъчно голяма, като за яхния тенджера, загрейте 1 с.л. зехтин и запържете хапките телешко месо, като го обръщате леко от всички страни.
Когато месото се "запечата" в резултат на запържването, добавете лука и бекона от тигана, заедно с мазнината, която е останала. Прибавете двете обелени и смачкани с плоската част на ножа, скилидки чесън, горчицата, подправките (вързания с конец букет гарни или сухите подправки), подправете със сол и черен пипер на вкус и накрая залейте с виното от бутилката. Намалете огъня и оставете да къкри на слаб огън около 2 часа.
4. Междувременно, почистете гъбите. Нарежете ги на не много тънки филийки. Загрейте маслото, прибавете гъбите и гответе, докато омекнат (по същия начин, както, когато правите гъби в масло).
5. След като месото е къкрило около 2 часа, прибавете към него гъбите, сготвени в маслото, сотираните моркови и доматения концентрат, сушените сливи (стафиди). Оставете да къкри на огъня, докато месото стане крехко. Извадете букета гарни ог яхнията, ако сте използвали варианта със сухите подправки, извадете само дафиновия лист.
След като месото е готово, ако ястието е по-воднисто, може да сгъстите соса докато получите гъста кашичка. После прибавете кашичката към ястието и разбъркайте. Оставете на котлона още минута-две.
Ястието се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз, по избор -с гарнитура от задушени картофи (може и без тях).
Задължително с чаша червено вино, може и 2, но не повече!
gost22
Рейтинг: 868 ВеселоМи делиш на две, после пак на две, и още веднъж на две и ей ти ги 8 купчинки по 1/8-ма. Пак късмет, че не е 1/5-та или 2/3-ти. ;) "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...