Пица с блат от тиквички

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (18)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на comandante  vs  либерални ентусиасти&корпократи
    comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
    Рейтинг: 2058 Весело

    Някак си с тези яйца не е достатъчно веганска!

    Libertarianism is just anarchy for rich people
  2. 2 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5943 Неутрално

    Това ми хареса :)
    Може и с кайма

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  3. 3 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2396 Неутрално

    Стават и вкусни кюфтета от тиквички.

  4. 4 Профил на кокошката
    кокошката
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Губи си смисъла на пица. Предвид, че основата на пицата е тестото и произлиза от традиционалния италиянски хляб фокача.

  5. 5
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  6. 6 Профил на izt21595181
    izt21595181
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Ще стане вкусно но нема да наяжда без тесто, поне с картофи да беше.

  7. 7 Профил на izt21595181
    izt21595181
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#4] от "кокошката":

    Фокача = погача, но от немотия са я правили по-тънка и така се е получила пицата.

  8. 8 Профил на znaya
    znaya
    Рейтинг: 122 Неутрално

    Има такова и със смлян карфиол, съответно за есента.
    Може и да е вкусно,ама просто не го нарчайте пица, защото не носи тъкмо комфорта, който носята т.нар комфорт-фуудс, а заради него те са популярни и обичани от всички.

  9. 9 Профил на znaya
    znaya
    Рейтинг: 122 Неутрално

    Според мен на тема пица много по си струва да се популяризира, че тестото се прави от брашно от твърда пшеница, от каквото се правят и макаронените изделия. Разлика има осезаема.

  10. 10 Профил на comandante  vs  либерални ентусиасти&корпократи
    comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
    Рейтинг: 2058 Весело

    Върнете пицата във фурната. Печете, докато кашкавалът се разтопи. Извадете я от фурната и я поставете върху решетка да се охлади.

    Гарнирайте с листенцата босилек и поднесете.
    ____________________
    Ай ся, пак някакви италиански мурафети! За да се интегрира с балканския вкус, трябва да се поднесе намаано богато с чесън,копър и цедено кисело мляко отгоре!

    Libertarianism is just anarchy for rich people
  11. 11 Профил на AzDebil
    AzDebil
    Рейтинг: 980 Любопитно

    До коментар [#10] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

    А "Агенцията за закрила на детето" лицензирала ли е тази рецепта? Разрешила ли е това: "можете да приготвите заедно с малките или да оставите изцяло в ръцете на по-големите деца." То си е експлоатация на детски труд. До 18 години са деца. Деца в риск! После да няма "подкрепа" за икономическа незадоволеност. Много постна тая пица.
    Хм.
    !

  12. 12 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 751 Неутрално

    Това е киш, не пица. Глупаци 😂

  13. 13 Профил на clint_eastwood
    clint_eastwood
    Рейтинг: 913 Неутрално

    Защо всяка рецепта тук е с единия крак във веганството? Отвратително е.

  14. 14 Профил на pet fire
    pet fire
    Рейтинг: 3203 Весело

    "1/8 ч.л. сушен риган" как практически се определя

  15. 15
    ****

    Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

  16. 16 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 970 Неутрално

    Загуба на време.

  17. 17 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 695 Неутрално

    Нещо по-сериозно!

    "Телешко по бургундски" (прилича на нашенския кебап, но е по-пипкаво - общо около 3 ч. приготовление, но резултатът е много-много по-добър!)

    Продукти за 4 порции:
    • 0,6-0,8 кг телешко (говеждо) месо без ципи, жили, кости, нарязано на хапки (пробвах и със свинско, не е лошо)
    • 150 гр. бекон,
    • 2 големи глави лук,
    • 3 големи моркова,
    • 400-500 гр. гъби,
    • 1 бутилка червено вино (може да е от промоция, но все пак вино което пиете), 1 букет гарни ( стрък мащерка, магданоз и 1-2 дафинови листа, вързани с кухненски конец *) или 1 ч.л. стрити сухи подправки - мащерка и розмарин, 1-2 дафинови листи, 4-5 нарязани сушени сливи (може и 2 с.л. стафиди);
    • 2 - 3 скилидки чесън,
    • 1 с. л. доматен концентрат, 1 с. л. дижонска горчица
    • 3 с. л. зехтин,
    • 2 с. л. краве масло,
    • сол и черeн пипер на вкус,
    1 с.л. брашно (опция) - за сгъстяване на ястието, ако е необходимо

    Обелете и нарежете морковите на колелца.
    Обелете и нарежете лука на ситно.
    Нарежете бекона на кубчета.
    1. Загрейте в тиган 2 с. л.зехтин. Прибавете нарязаните моркови и сотирайте, докато поомекнат леко. после извадете морковите от тигана и ги оставете настрани.

    2. В същата мазнина запържете нарязания бекон за 3-4 минути, после прибавете към него и нарязания лук. Гответе, разбърквайки още 5-6 минути.

    3. В достатъчно голяма, като за яхния тенджера, загрейте 1 с.л. зехтин и запържете хапките телешко месо, като го обръщате леко от всички страни.
    Когато месото се "запечата" в резултат на запържването, добавете лука и бекона от тигана, заедно с мазнината, която е останала. Прибавете двете обелени и смачкани с плоската част на ножа, скилидки чесън, горчицата, подправките (вързания с конец букет гарни или сухите подправки), подправете със сол и черен пипер на вкус и накрая залейте с виното от бутилката. Намалете огъня и оставете да къкри на слаб огън около 2 часа.

    4. Междувременно, почистете гъбите. Нарежете ги на не много тънки филийки. Загрейте маслото, прибавете гъбите и гответе, докато омекнат (по същия начин, както, когато правите гъби в масло).

    5. След като месото е къкрило около 2 часа, прибавете към него гъбите, сготвени в маслото, сотираните моркови и доматения концентрат, сушените сливи (стафиди). Оставете да къкри на огъня, докато месото стане крехко. Извадете букета гарни ог яхнията, ако сте използвали варианта със сухите подправки, извадете само дафиновия лист.

    След като месото е готово, ако ястието е по-воднисто, може да сгъстите соса докато получите гъста кашичка. После прибавете кашичката към ястието и разбъркайте. Оставете на котлона още минута-две.
    Ястието се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз, по избор -с гарнитура от задушени картофи (може и без тях).

    Задължително с чаша червено вино, може и 2, но не повече!

  18. 18 Профил на gost22
    gost22
    Рейтинг: 868 Весело

    "1/8 ч.л. сушен риган" как практически се определя
    —цитат от коментар 14 на pet_fire


    Ми делиш на две, после пак на две, и още веднъж на две и ей ти ги 8 купчинки по 1/8-ма. Пак късмет, че не е 1/5-та или 2/3-ти. ;)

    "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #