Американско барбекю в панорамата на "Радисън"

Американско барбекю в панорамата на "Радисън"

Една от най-известните тераси в София безпорно е тази на панорамния ресторант на хотел "Радисън" (бившият хотел "София"). Сградата, около която са се развивали много исторически събития, днес предлага прекрасен изглед към най-централната част на столицата. След реконструкцията на хотела на мястото на стария ресторант бяха изградени луксозни апартаменти с английски дизайн. Но поради носталгията на много столичани по панорамата, преди две години ръководството на хотела взе решение отново да възроди заведението на последния етаж. Този път обаче ресторантът беше превърнат в панорама барбекю, където в изискана обстановка може да похапнете различни видове американски месни специалиети.

Менюто е специално подбрано и включва голямо разнообразие от ордьоври, основни ястия, десерти и напитки. Като начало на всички гости се сервират гризини с пикантна майонеза, топено сирене с подправки и пастет от маслини. Всеки ден се предлага различен обеден студен бюфет, в който са включени леки ястия като лозови сърми, арабска салата "Фатуш", ролца от шунка със сирене крема и гаспачо. Консумацията от този бюфет е на цени от 12 до 16 лв. в зависимост дали се консумира като основно ястие или като гарнитура. На този принцип се плаща и вечерният бюфет от салати и предястия - цените са 17 или 29 лв.

Сред основните ястия за обяд и вечеря са шишлик (19 лв.), печена пъстърва (23 лв.), пилешки гърди, мариновани със сос "Песто" и увити в италиански бекон (16.50 лв.), и кебапчета (14 лв.). В панорамата се сервира и специално американско меню. То включва специалитети като пържола "Ню Йорк" от телешко филе (225 гр. - 32 лв., 340 гр. - 43 лв.), американски пържоли от свинско месо (18 лв.) и шишчета с американско свинско месо и босилек (24 лв.). Телешкото месо в барбекю панорамата е сертифицирано от Министерството на земеделието на САЩ, а свинското е обогатено за по-пълноценен вкус и сочност.

Едва ли ще издържите на изкушението на различните десерти, подредени в хладилните витрини. Крем "Брюле" (6 лв.), карамелизиран шоколадов мус с бисквити и мариновани сливи (7.50 лв.), шарлота с пресни плодове (9 лв.),смокини в "Порто" (6.50 лв.) - това е само част от ефирните и леки сладкиши, приготвени специално за летния сезон.

От напитките се предлага богат избор от български и италиански вина, от ракии и различни марки бира. Специалното предложение на заведението е освежаващ коктейл от бъз и бяло вино.