На Вси Светии в "Хилтън"
От тази седмица всеки четвъртък в ресторант "Сезони" ще протича под мотото Chef’s Table. Главният готвач на "Хилтън София" Андре Токев ще предлага ястия, приготвени по оригинални рецепти от целия свят, комбинирани с демонстрация пред гостите на изискани кулинарни техники, както и на най-модерните тенденции в кулинарното изкуство. Chef’s Table на Андре Токев ще представя различно четиристепенно меню всяка седмица. Вечерята е на цена 75 лв. на човек и включва напитка към всяко ястие - аперитив, разнообразни вина, коктейл, дижестив и кафе.
Идният четвъртък е посветен на тиквата. Менюто ще включва заешка терина върху салата от тиква с балсамов винегрет, крем-супа от тиква със скариди соте в лимоново масло, печено патешко филе, глазирано с портокалов конфитюр върху тиквени ньоки със сос от трюфели, сладка тиквена мечта от крем Брюле, щрудел и сладолед. До края на годината предстоят тематични вечери, посветени на гъбите, мидите, меда, ванилията, шафрана, кърито, бирата и кафето.
Ресторант "Сезони" вече предлага и изцяло обновено меню. То акцентира върху интересни кулинарни техники и комбинации - пиле със скариди, говеждо карпачо с азиатски маринати. Супите са подходящи за зимния сезон - с пармезан, леща. Екзотичните плодове също влизат в употреба и се предлагат дори с гъши дроб. Козето сирене се комбинира с паста, а сьомгата е увита и изпечена в собствена кожа. Българските ястия са представени по модерен начин. Десертите са френски и акцентират върху шоколада. Подходящите за сезона ястия от дивеч също намират своето място в новото меню на ресторант “Сезони” - кейк от еленско месо, балотин от печен фазан, заешко филе. “Филе предложенията” са за истински кулинарни ценители - говеждо филе с Мил Фьой от целина и “РеДарк” карамелено жу, филе от треска, филе от крокодил, филе от калкан.