Купидон в кухнята на столичните ресторанти

Купидон в кухнята на столичните ресторанти

Вечерта на влюбените - тези толкова специални, нежни и пълни с очаквания часове на 14 февруари трябва да бъдат прекарани на специално място. Идеята за камерно парти у дома на свещи с вино и тиха музика е добра. Още по-приятно е обаче, ако някой друг се погрижи за подробностите с професионална ръка, а за вас останат само емоционалните удоволствия.

Столичните заведения имат интересни предложения за 14 февруари, които ще превърнат любовния празник и в кулинарен.

В ресторант “Отвъд алеята, зад шкафа” на ул. “Будапеща” 31, менюто за двама с име “69” е и на същата цена. Предложенията за първите ястия са условно разделени “за нея” и “за него”. Така тя може да започне с оранжева салата с моркови, портокалов сос и сос "Коантро", а той с - арабска салата табуле с много магданоз. Предястието “за нея” е авокадо с червен хайвер от сьомга и маслинова паста, а “за него” - пате от гъши дроб с трюфел. С напредването на вечерта падат границите между него и нея и основното ястие вече е общо - руло от филе на благороден елен и фазан с пълнеж от бекон и моцарела. Десертът е панакота с желирани пресни ягоди и гранит от грейпфурт. Всяка бутилка вино след първата е с 10% намаление.

Свети Валентин може да отпразнувате и в стилния ресторант “Мотто” на ул. "Аксаков" 18. Ще ви посрещнат с коктейл за добре дошли Kir Royal. В меню са салата с рукола, чери домати, пресни гъби и пармезан чипс, пилешки и свински “сърчица” върху зеленчуково пюре и печени картофи, комбинация от бял и кафяв браунис. Освен че ще си разменят подаръци, влюбените ще получат и от заведението. Кувертът е 25.00 лв.

Ако предпочитате да се пораздвижите, изберете хотел "Кемпински-Зографски" - зала “София гранд”. Там вечерта е с акцент върху бразилсикте танци от музикалната група Banda Brasil Corcovado. След повече от 15 години гастроли из цяла Европа сега формацията за първи път е в София, за да подпали любовната искра на нощта с ритъма на самба. Билети се продават в бизнес центъра на хотела. Цената от 140 лв. на човек включва “Кайпириня”, екзотичен бразилски бюфет, бира “Туборг”. В полунощ в томбола ще бъдат изтеглени наградите на вечерта: екскурзия за двама до Рио и до Португалия. Хотелът осигурява безплатна нощувка след предварителна резервация.

Можете да изненадате любимия човек с романтична вечеря в ресторант “Сезони” на хотел "Хилтън" сред изобилие от червени сърца и рози. Менюто “Любовен блясък”, съставено от четири ястия, е на цена 45.00 лв. на човек, а менюто “Купидон” от три ястия е 38.00 лв. "Хилтън" е мястото, където ще опитате екзотични блюда като тарт от скариди със салата от манго и чили, руло от заешко филе в рагу от артишок и домати, говежди медалиони със сос от гъши дроб, картофено пюре и сушени плодове. Десертът е гратинирани круши с шоколадов сабайон и сладолед от бяло вино. Музикални изпълнения на цигулка ще внесат романтика в настроението ви. За да задържите дълго спомена за нощта, може да се възползвате от пакета “Любовно гнездо” - нощувка в двойна стая, шампанско и изискана шоколадова изненада на цена 200.00 лв. за двама, в която се включва и Хилтън-закуска.

В ресторант Sommelier на ул. “6-ти септември” 17 ще празнуват Свети Валентин с шампанско и сьомга. Менюто започва с аперитив пенливо розе Ruinart Brut със салата от снежна маруля с авокадо, люцернови кълнове и рози от пушена сьомга. Втората чаша ще бъде розе Tuida на "Вини Сливен", рек. 2002, поднесена с розова пъстърва, задушена във вермут. За основно ястие новият ресторант ще предложи говеждо филе в сос "Шампи" и крем от моркови заедно с Uniqato Melnik, рек. 2002. Десертът е Don Pablo, рек. 1997 винтидж Порто, придружено от домашен сметанов сладолед с бадеми и глазура от черен шоколад. Всичко ще ви струва 163 лв. на човек.

Изключително секси е менюто на хотел “Шератон” за празничната нощ: охлюви с бял сос "Велуте" по френска рецепта с моркови и резенчета кисела ябълка, рагу от стриди и кралски скариди с шафран върху блини с пресни билки, гълъб, пълен със сливи и гъби "Порчини" конфи от целина, картофи и глазирани моркови. Вечерта може да завърши с шоколадови сърца с пресни ягоди, задушени с кафява захар и шампанско. Цената на човек е 28 евро.

В “Александърс плейс” на хотел “Радисън” ще ви посрещнат с питие за добре дошли. Празничната вечеря е от три ястия и специален десерт на цена 49 лв. на човек. Свещи и музика на живо от арфа и пиано ще допълнят нежната атмосфера на вечерта. Ирландският пъб “Фланаганс” също ще ви изнеда приятно с менюто си, музика на живо и специална декорация за празника. Кувертът е 35 лв.