Елемаг
Месото и месните деликатеси - птиче, заешко, телешко и свинско са прясно охладени и подредени в отделни витрини, за да не се смесват вкусовете. Каймата се приготвя пред вас в зависимост от съотношението и вкусовете. Обърнете внимание на маринованите пилешки крилца, пилешката кавърма и телешките меса, подготвени така, че да бъдат приготвени бързо и здравословно. Консултация за подходящите комбинации на вино с меса и риби може да получите веднага.
Особено внимание заслужава кулинарният щанд, на който са изложени над 20 вида салати, приготвени по оригинални рецепти от водещите световни кухни, прецизно селектирани от майсторите-готвачи на "Елемаг" - опитайте салатата от изсушени на слънце доматчета с екстра върджин зехтин и каперси, хайвера от тиквички, маринования артишок, оризовата салата с рулца от раци. Ако се придържате стриктно към правилата на здравословното хранене, изберете салата "Тофу" със соево сирене или свежата магданозена салата. Менюто за по-консервативни вкусове предлага домашно кьополу и картофена салата. Една от най-големите атракции на магазина е главният готвач, който понякога готви пред самите клиенти. Той може да изпълни всички желания в приготвянето на специалитети от италианската, френската, испанската или българската кухня - паеля или гренландски скариди в сладко-кисел сос, пиле териаки или талиатели с авокадо и песто, славянски гювеч или пък лаврак с магданозена коричка. Ако ви е интересно, искате да научите тайната на някоя рецепта или се изкушавате да опитате, ще го направите, докато пазарувате. Непременно опитайте прясно изпечените хлебчета и кроасани, някои от които пристигат директно от Италия и Франция, замесени по тайни рецепти от стари майстори-хлебари. Чиабата и рустик, замесени със зехтин, френски кроасан с масло, австрийски ръжен хляб и багета с маслини.
Изборът от сирена и колбаси е впечатляващ, представено е най-доброто от водещите български и световни производители на месни и млечни деликатеси - бяло сирене, десертни сирена, шунки, филета, прошуто, редките луканки от щраус и бивол. За особено претенциозните гастрономи са френският рокфор с най-благородна плесен, италианското пармиджано от областта "Реджано", домашно приготвена прясна моцарела, изключителният деликатес от сурово-сушено конско месо, легендарното прошуто от областта "Парма", испанският сушен свински бут "Хамон", единствената луканка без съдържание на холестерол от щраусово месо. От дивечовите меса, които се предлагат замразени, може да опитате сърна, елен, глиган и фазан.
Ценителите на екзотичните източни кухни имат своя щанд с японски и китайски продукти - автентичен японски зелен чай, сушени водорасли за приготвяне на суши, олио от джинджифил и от скариди, сос "Териаки". Ако обичате да изненадвате приятелите си с уникални рецепти, сега е моментът да блеснете!
Впечатляващ е и алкохолният щанд - изключително разнообразен и много стилен. На него "Елемаг" представя колекцията си от вина, отлежало уиски, бренди и шампанско, някои от тях ще откриете само там. И още - прецизна селекция от италиански, испански, чилийски, аржентински, калифорнийски, австралийски, токайски и български вина, най-добрите марки малцово уиски и френско шампанско. В магазина се продава и единственото розе от сорта "Шира", внасяно в България. Много добре са представени и вината от централната долина на Чили, популярни с изключителния си аромат, който се дължи на атмосферните характеристики - топли дни, предхождани от студени нощи. Очаква се откриването и на енотека в магазина, в която ще бъдат представени единствени и последни единични бутилки вина, уиски и бренди за колекционери. Там ще има и дегустационен бар, за да опитате на място вкуса на най-новите вина от последни реколти и да коментирате със сомелиерите на магазина тенденциите и най-добрите комбинации между храни и напитки. Очаквайте и пура бар с най-добрите кубински, пуерторикански и доминикански пури.
Новият "Елемаг" се намира в София, "ул. "Златовръх" 4.