Списание "Бакхус" обяви номинациите си за ресторант на годината
Наградите се връчват в 6 категории - "Ресторант на годината 2004", "Авторска кухня", "Най-добра селекция на напитки", "Най-добър bar&diner", "Ресторант на читателите", "Дебют 2004".
Комисията отново включва представители на списанието, професионалисти от ресторантьорския и винарския бранш: готвач, енолог, сомелиер. За финалната фаза към нея по традиция ще се присъедини експерт от чужбина. Както и в досегашните издания на конкурса, превес при селекцията има качеството на храната. Не е достатъчно тя да бъде просто вкусна, тъй като понятието добра кухня означава много повече, обясниха от "Бакхус".
То предполага съчетание от внимателно подбрани ястия, които изразяват концепцията на готвача или собственика. Търси се баланс и между останалите елементи, които превръщат храненето навън в приятно изживяване - комфортна обстановка, професионален подбор на напитките, качествено обслужване, казаха от списанието.
Конкурсът "Ресторант на годината на Бакхус и Chivas Regal" се провежда от 2001 г. От 2002 в него участват ресторанти от цялата страна, като през 2003 година победител стана пловдивският "Хеброс".
Официалната церемония по връчване на наградите ще бъде на 6 декември в хотел "Хилтън".