Ресторант "Пано" с нов адрес и меню
Ресторант "Пано" предлага идеални условия за тези, които държат да се нахранят в качествен ресторант и в същото време да са извън кръга на нашумелите места. Малкото заведение, което преди беше само с 14 места, сега е с нов адрес на ул. "Търново" 33. По-широкото пространство е добре разпределено в четири салона, които побират общо 40 души. Обзавеждането е класическо, без никакви излишества, екстравагантни или постмодернистични хрумвания. За атмосферата се разчита на камина и няколко репродукции на Муха. И естествено на паното, което си върви със заведението, още от времето му на ул. "Оборище".
Менюто е обновено и сега е с повече европейски блюда. Включени са и нови ястия от морски дарове. Започнете с рибената солянка (3.50). След това можете да минете през предястията с Тора Бора (3.70 лв.) - патладжанени филии на грил. От топлите предястия обърнете внимание на козето сирене с мед и мащерка (9.90) или на гъшия дроб на скара (9.80), поднесен върху глазирана ябълка и ананас.
От морските специалитети опитайте салатата Хонг Конг - авокадо, гъби, грейпфрут и хрупкави пържени скариди. Едно от най-харесваните ястия са шишчетата от остров Бали (7.80) - ананас, скариди, ементал, запечени на плоча с лютиво кисел сос. Забележителна е пъстървата (7.90), приготвена по оригинална рецепта със зехтин, маслини, каперси, поднесена със зеленчуци и задушени картофи. Гордостта на готвача са пържените тигрови скариди с чесън, люти чушки, билки, ориз и стафиди (18.70).
От основните ястия едно от попаденията е “Бифтек на къщата” от мариновано телешко с гарнитура от пресен чипс (11.50) и патицата с ябълков сос (11.40). Цяла страница е посветена на българската кухня. От менюто с наши традиционни специалитети не пропускайте родопските зелеви сърми, пълнени с боб и кълцано месо (6.80). Както навсякъде и тук твърдят, че правят най- доброто тирамису на София.
Винената листа е доста изчерпателна, като в нея ще откриете около 70 вина само от български изби.
Музиката е евъргрийни. Заведението работи от 11 часа докато има клиенти. Градината в момента не може да се използва заради температурите, но през лятото е едно от приятните места в задъхания град.