Средиземноморска кухня в новогодишната нощ
Поне на Нова година се освободете от домакински задължения и се забавлявайте навън. Без да мислите за менюто и настроението на гостите. На място, където други ще се погрижат за вас.
Столичните хотели се конкурират с предложения за празничната нощ. По традиция "Хилтън" започва коледните си партита със специални менюта още в началото на декември. Последното издание на адвентски брънч е тази неделя. На него е помислено и за най-малките с игри и детски бюфет, докато родителите си почиват на чаша шампанско. На 25 и 26 декември са коледните брънчове с прясно нарязано пред вас месо и различни сосове. На 25 декември вечерта ви очакват рибни ястия и коледни сладкиши в ресторант “Сезони” (куверт 50 лв.). 245 лв. е кувертът за празнуване на нова година в ”Сезони”. Сред изненадите от готвача Андре Токев са блюда със средиземноморски и азиатски аромати. 225 е цената на партито в бална зала "Мусала" с класически галабюфет, който предлага ястия, като коктейл от омари, френска терина с яйца от пъдпъдък, гъши дроб. В бар "Артистс" ще платите 55.00 лв. за свободна консумация на напитки и снаксове от празничното бар меню.
Под стъкления купол на хотелското лоби можете да се забавлявате с групата "Атриум" на Джеймс Смит. За децата до 10 години има специален детски купон (69.00 лв.).
"Радисън САС" предлага неограничена консумация срещу куверт от 139 лв. и обещава богати бюфети с деликатеси и качествени напитки. На практика всички заведения на хотела ще бъдат отворени за посетителите независимо от мястото на конкретната резервация на маса - във "Фланаганс" или в ресторант и бар на мецанина. Две групи на живо - на Ани Лозанова и "Сафо", ще забавляват гостите до зори.
Менюто на ресторант "Кристал палас" за новогодишната нощ е с акцент върху средиземноморската кухня с много прясна риба. Тук има и огромен избор от вина - около 180 вида от различни региони на страната и от света, дижестивни напитки, силно ароматни ликьори, отлежал коняк и арманяк. Сред студените предястия са блюда като сьомга с крема сирене, авокадо със скариди, блина с хайвер. Топлите предястия са патица магре с портокалов сос, тиквичка със зеленчук, запечена с пармезан. А за основно можете да избирате между пуйка роле върху кисело зеле, печено прасенце, печена сьомга върху спанак. Цената на куверта е 120 лева.
Съобразете тоалета си с интериора, който тук е с идеята за лукс в стил късен барок.
Кулинарните предложения на познатия ресторант “Българи“ не са типично български - сред студените предястия ще откриете например прошуто с пъпеш, а сред топлите - спаначени палачинки с рокфор. За основно ястие имате избор между печена пуйка със зеле или свинска вратна пържола със сос бакони. Накрая можете да завършите с подбрани френски и швейцарски сирена с плодове. Има и новогодишна баница с късмети. В куверта от 80 лв. са включени и напитките.
110 лв. е кувертът в ресторант и бар "Модерато". Предложенията за менюто са студено рибно предястие, салата - класическото домат с прясно сирене или по-екзотичното авокадо с млечен пастет или телешки колбас върху мисто. Топлото предястие е камембер с бадеми, ролце от патица с портокалови кори. За основно ястие ще ви предложат пуйка роле, печено прасенце, сьомга на плоча.
Новогодишна вечеря в ресторант „Пано” ще ви струва 89 лв. Консумацията на напитките е неограничена. Предимство на мястото са няколкото зали, които са сравнително изолирани, така че с компания можете да разполагате със собствено пространство. От салатите изборът е между типичните балкански кьопоолу, снежанка, чушка, домат, сърмичка и прясно биволско сирене или средиземноморска (комбинация от пресни зеленчуци с мариновано овче сирене). Сред предястията има пушени риби, патешки дроб, гъши дроб на скара. За основно ястие предложенията са патица със сос шери, сьомга с козе сирене, печено на скара свинско филе.