Магьосници в кухнята

На живо
Заседанието на Народното събрание

Магьосници в кухнята

Докато подготвяхме тези текстове, по бюрата на журналистите в "Дневник" можеше да се преброят бадеми, кашу, шоколад, мандарини, парче пица, солети, още шоколад, какао, сок от моркови, пържени кюфтета, леща, дюнер... Класическо меню за репортери и редактори, което се консумира бързо между две събития, телефонни разговори, дрънчене по клавиатурата, ровене в документи.
Въпреки че fast food-ът ни спасява непрекъснато, сме любопитни към авангардни рецепти и експерименти с риба, мащерка, вино, ориз, трюфели... Представяме ви петимата най-добри готвачи в България за 2008 г., селектирани от списание "Бакхус". Един от тях ще спечели наградата за авторска кухня на церемонията "Ресторант на годината Бакхус Chivas Regal" на 4 февруари. С тях се срещнаха Марина Караконова, Веселина Маринова и Спас Спасов.
По примера на една статия във Financail Times за "магическите съставки", в която световни шеф-готвачи разказват от какво никога не биха се лишили в кухнята си, въпреки че кризата оставя следа и върху броя резервации в ресторантите, попитахме и българските им колеги - без какво не могат (в лентата).