Съдът на ЕС нанесе удар на италианските производители на оцет

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (15)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 664 Неутрално

    Правилно решение.

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  2. 2 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 579 Неутрално

    На мен ми е все тая, но държа да отбележа, че този балсамов оцет крайно не си отива с традиционните ястия от нашата кухня и аз предпочитам класически винен такъв, респективно лимон за по-нежните салати. Сладкия вкус на оцета не ми допада.

  3. 3 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 637 Неутрално

    До коментар [#2] от "victortrt":
    Явно италианските кулинари влагат съвсем други усещания в наименованието " балсамов и така нашите очаквания остават излъгани.

    И аз съм привърженик на натуралния лимонов сок.

  4. 4 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Неутрално

    Ами с фета защо е обратно решението?

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  5. 5 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#2] от "victortrt":

    Сега сигурно много ще се изненадаш, но, ако се позамислиш, може и сам да се сетиш, че когато италиянците са измислили балсамовия оцет, твърде вероятно не са имали предвид вкусовите особености на българската кухня. Така че въобще не е чудно, че този вид овкусен оцет не пасва на нашата кухня.Нека не те заблуждава фактът, че лансираните от "Дневник" корифеи на "Новата българска кухня" много често лочат балсамов оцет във своите "модерни" фузио-манджи.

  6. 6 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 579 Неутрално

    До коментар [#5] от "De Michelis":

    Така е, аз обичам оцет със салата от зеле и моркови например. На айсберг и рукола капвам лимон. Балсамовият оцет има смисъл за много леки салати и то ако се сложи по малко. Иначе доколкото знам се е ползвал за сосове и гарниране на месо.
    Идеята ми беше, че като всяко известно нещо, е преекспониран, а за сметка на това трудно се намира истински хубав винен оцет.

  7. 7 Профил на gwe49620445
    gwe49620445
    Рейтинг: 8 Весело

    Правилно решение.
    —цитат от коментар 1 на Суджук Герберите


    Дааа, правейки вино, получили оцет. Некадърници !

  8. 8 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#6] от "victortrt":

    прав си, но за преекспонирането най-малка вина имат италиянците:-)

  9. 9 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1600 Неутрално

    Чудесно, надявам се на повечко италианци, да им се изяснят политиките на ЕС.

  10. 10 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    Принципно съдът е прав. Иначе който иска познат качествен "Балзамико ди Модена" ще продължи да си купува италиянския. Докато германците докара техния оцет до нивото на италиянския, с по ниска цена. Тогава става кофти за италиянците. Дали германците ще успеят в това....въпрос на време.

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  11. 11 Профил на dedolib4o
    dedolib4o
    Рейтинг: 8 Любопитно

    До коментар [#10] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Моѝше, като практичен народ, подобно на евреите, швабите искат синтетичната оцетна киселина, произведена от БАСФ, размесена с малко вкиснато реѝнско винце да го продават във веригите си Кауфланд и Лидл в източноевропеѝските государства като качествен "Балзамико ди Модена"!
    Поздрави от Дедо ти Либен!

  12. 12 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    Е не е баш така, немците не искат да пишат думата "Модена" на бутилките, само Балзамико, ама 'талянците и това не искат.

    Иначе и в София срещнах БАЛЗАМИКО с ГОЛЯМИ букви на етикета, на 60% от цената на която го купувах (по памет-8 лв за балзамико ди Модена, и 5 лв за сурогата). Та се вгледах в етикетите-евтиния беше от Унгария. Някой по разсеян би си го купил, и ако не помни аромата на оригинала пак щеше да е доволен. Щото принципно не беше боклук, но му липсваше силния специфичен аромат, уханието (купих една бутилка от любопитство).

    Е, имаше и един български "балзамико" от същата фирма която правеше и свестни оцети. Ама свестния винен оцет беше малко под 2 лв, а балзамикото 2,5 лв, та не го и пробвах.
    До коментар [#11] от "DedoLib4o":

    П.С. Що пак пишеш с нова регистрация?

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  13. 13 Профил на balgariez
    balgariez
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Изчакайте оферта за хубави ябълки в супера/пазара и си наложете сами "жив" полезен ябълков оцет.
    Нета е пълен с лесни рецепти.
    Става за употреба след ок. 1.5 - 2 месеца.

    Pederugi kradat Bulgaria. PP - v kausha!
  14. 14 Профил на dedolib4o
    dedolib4o
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#12] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
    П.С. Що пак пишеш с нова регистрация?

    Ти нали така ме посъветва?!?!

  15. 15 Профил на andreas_hofer
    andreas_hofer
    Рейтинг: 886 Неутрално

    Правилно решение и подобно трябва да бъде и а т.нар. фета. Не може гърците да узурпират цялата балканска кухня и да твърдят, че само те правели бяло саламурено сирене, кисело мляко, мусака и какво ли още не.

    Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #