За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
selqnin
Рейтинг: 853 ВеселоХаресвам Швеция и шведите
НО
шведско “вино“- не благодаря!
jazzdevil
Рейтинг: 207 НеутралноНяма да им се отвори парашута защото Гретето ще забие кинжал в сърцето на климатичните промени и Швеция ще си остане място за картофи и ръж!
victortrt
Рейтинг: 559 НеутралноДо коментар [#1] от "selqnin":
Някои бели сортове като совиньон блан стават добре на по-хладно. Не е невъзможно. Но и да стане, това вино ще е на високи цени поради ограниченото количество, така че не е за нас, българите, които можем да си вземен хубаво вино по 6 лева литъра, респективно 12-14 лева бутилката. Това за който ги познава, но все пак имаме евтини и хубави вина. Не в големите супери обаче.
selqnin
Рейтинг: 853 ВеселоДо коментар [#3] от "victortrt":
Като почитател на тежките червени вина
няма дори теоретичен шанс да харесам бяло шведско вино!
citoyen
Рейтинг: 694 НеутралноСлед като Швеция започва да мисли за винарската си промишленост тук сигурно трябва да се запретнем с цитрусови и маслини.
Uprsport
Рейтинг: 2573 НеутралноВодейки "битки" за южните склонове на нашите хълмове в няколко долини, съм пропуснал кога Швеция е започнала да произвежда вино.
Vency Mirchev
Рейтинг: 541 НеутралноНавсякъде има идиоти, дори и в Швеция...
Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...penetrating
Рейтинг: 5592 ЛюбопитноИ какъв е тероарът в Швеция?
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertПък и червено вино?
razor
Рейтинг: 805 НеутралноВ България ще нараства потенциала за "планински" вина от лозя на по-голяма надморска височина.
atreu
Рейтинг: 613 НеутралноНещо не си ги представям като винена дестинация, но да пробват щом ги влече.
Приказка без крайРоси
Рейтинг: 5587 НеутралноНие пък ще оглеждаме банани и маслини.
citoyen
Рейтинг: 694 НеутралноСлед като стават привлекателна туристичека дестинация двете неща се съчетават много добре.
daskal1
Рейтинг: 2369 НеутралноВъзможен е и друг вариант, практикуван от доста години: внос на основата например от Чили и смесван с да кажем 10% местни сортове. Имам добър познат в Егер със собствена издълбана в хълма изба, който е един от елитните производители на Унгария. Той работи по такъв начин, като след това виното отлежава и е обработвано с години (между 3 и 7, има и по-сериозни заготовки). Прави чудесни вина, но те никак не са евтини.
Patsis
Рейтинг: 1067 ВеселоДо коментар [#5] от "citoyen":
Кви цитруси и маслини? Давай направо с банани!Без друго сме бананова република!
тулса
Рейтинг: 2077 ВеселоДо коментар [#13] от "daskal1":.. Имам добър познат в Егер със собствена изба
"The glory of God is intelligence">>> И като му пийнете повече от отлежалото му вино, виждаш ..Звездите на Егер.:)
valerie pvi
Рейтинг: 27 НеутралноАбе то и банани могат да отглеждат за пари ...ама всичко си иска условията за да имаш качеството. Всеки който е опитвал подобни,,опитни производства " по света, знае какво имам предвид.