За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Миша
Рейтинг: 960 НеутралноБеше ми интересно да прочета това и да разгледам снимките. Благодаря!
Мишапетър палчев
Рейтинг: 800 НеутралноНаистина, това се казва истински чай.
Чардо
Рейтинг: 1341 ВеселоДо коментар [#2] от "петър палчев":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24И дано някой не започне да пита това зелен или черен чай е ?
coffeelover
Рейтинг: 328 НеутралноДо коментар [#3] от "Чардо":
Зелен, черен, бял, улун... всички те идват от едно и също растение, но процесът на изсушаване, ферментация и т.н. е различен
драган
Рейтинг: 541 НеутралноПоздрави за снимките. Показват един доста различен пейзаж от европейския. Зеленият цвят, който преобладава действа освежаващо и успокояващо. Предполагам, че усещането на живо е още по добро.
nicoleta
Рейтинг: 1341 НеутралноТолкова зеленина направо те кара да се замечтаеш.
Торбеш
Рейтинг: 1092 НеутралноВъзхитен съм от гледките, но доста объркан от текста, драги ми coffeelover.
)).
Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.Разбирам, че някои от снимките са от континентална Малайзия, а други - от Индия - Асам, Дарджиилинг, Сиким, но е написано като да са на едно място. Все едно да объркаме Марица с Лоара например.
Това са далечни едно от друго места, но както и да е, това не намалява стойността на снимките.
Объркването Ви идва поначало от това, че сте кафеен, а не чаен любител, да, това си е истинско объркване
Наздраве с чаша цейлонски чай и поздравления за особено красивите Ви снимки! Бъдете здрав и споделете още красота с нас, благодарните ценители на красивото и ... чая!
Чардо
Рейтинг: 1341 НеутралноДо коментар [#4] от "coffeelover":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Горе-долу това имах предвид което сте написал .
Дали е чаен храст или чаено дърво не е кой знае каква разлика , но те се явяват различни именно от различен етап на съзряване на листата когато се берат и втори път от различната технология след брането на листата до окончателната им обработка , за да могат вече да се употребяват за направа на напитката чай .
Да не говорим за единия от видовете , че продължава да ферментира на гърбовете на кончетата с които се пренася в над 1 500 км пътеки през планините до един китайски град . Имаше една прекрасна серия филми по Дискавъри преди време
Shlosera
Рейтинг: 168 НеутралноМного хубави снимки, но ми беше малко трудно да се ориентирам, коя от къде е
Междувременно, тази т.нар. грешка на Сикким я допускат много от богатите страни по света. Например в Дубай, емиратите са под 30% от населението, а основната част са индийци, пакистанци и филипинци... Това се получава и повечето европейски страни!