Токио отглежда зеленчуци в подземията на метрото си

Токио отглежда зеленчуци в подземията на метрото си

Токио отглежда зеленчуци в подземията на метрото си
Евтини, напълно чисти, без нитрати и съвсем свежи. Това може да се каже за зелените салати, които се отглеждат насред Токио, но сред бетона на мегаполиса, а в подземията на метрото му.
Продукцията се произвежда от януари чрез методите на хидропонното градинарство, при което не се използва почва, а само вода. Зеленчуците растат в специално пригодени помещения, които запълват празните пространства на подземните тунели. Там растат марули, босилек, цикория, рукола и други листни зеленчуци, които вече се предлагат на местни ресторанти и магазини. 
Идеята за отглеждането им дал преди три години един от служителите на метрото. Създателите на тази необичайна градина разчитат жителите на града да купуват местното производство, което има голямото предимство да не зависи от смяната на сезоните.
Изпитателният срок на инициативата ще продължи две години и ако тя се окаже успешна, производството ще бъде увеличено и към него ще бъде добавено създаването и продажбата на салатни сосове и предлагането на салати чрез машини.