Рибена мешана скара

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (21)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 707 Неутрално

    От миди стават вкусни кюфтенца...

  2. 2 Профил на Virgin
    Virgin
    Рейтинг: 924 Неутрално

    Предпочитах достъпните рецепти на Ирина Катеринска.
    Пробвах ги вкъщи с успех, някои станаха част от менюто ми.
    Уважавам Токев, но този проект е само една демонстрация на оригиналничене, префърцуненни ястия и показност.
    Какви продукти можело да се купят от спонсора.

  3. 3 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5672 Весело

    Прекрасно предложение! Хареса ми

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  4. 4 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 757 Весело

    Разбирам, че в ресторантите са налице много остатъци, които вместо да се хвърлят, служат за направа на иновативни кюфтенца, лютеници, пюрета и гювеч. Да ви е сладко! ;)

  5. 5 Профил на freedom for ua
    freedom for ua
    Рейтинг: 993 Неутрално

    Даже не ми се чете тази рецепта.
    Малко ми прилича на вица от времето на комунизма
    Двама решават кръстословица:
    -Река заобикаляща дърво в Китай?
    -???
    -Никому неизвестна пътечка в Хималаите?
    -???

    Та така, и тук като във вица:
    100 гр. опашки от раци,
    100 гр. черноморски миди
    300 гр. филе от калкан
    150 гр. пресни скариди
    150 гр. филе от лаврак

    Плюсовете и минусите в сайта вече не са белег за нищо. Те се слагат от модератор и са белег само за това кои коментари се харесват на модератора и кои не. На тролове не отговарям.
  6. 6 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3823 Весело

    Един ден може и да не ви стигне да се направи подобна "изгъзица". От цялата рецепта най-вкусното е и най-простото за приготвяне, а именно филето от калкан

    "Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБ
  7. 7 Профил на izt21595181
    izt21595181
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Бре, колко изтънчено и извисено. Сега нали е модерно да се оригиналничи, но с намеци към традиционното. Ето ти една идея за другия път - качамак от киноа с мътеница от био чиа мляко, например. Бре тая пуста мода.

  8. 8
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  9. 9 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 652 Неутрално

    Пържен калкан и миди. Другото не ме изкушава изобщо.

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  10. 10 Профил на Светозар Христов
    Светозар Христов
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Супер е. Жалко, че не мога да готвя. Морската кухня е най - добрата. Няма конкуренция просто.

  11. 11 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    До коментар [#6] от "hamiltonf":


    Един ден може и да не ви стигне да се направи подобна "изгъзица". От цялата рецепта най-вкусното е и най-простото за приготвяне, а именно филето от калкан
    —цитат от коментар 6 на hamiltonf


    Абсолютно прав си !
    Стара, престара житейска истина ,
    че едно нещо колкото е по-опростено (не просто )
    е по-качествено!
    Най-сложното създание на Природата - Човека - е най- калпаво !

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 528 Неутрално

    И мозък от водорасли.

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  13. 13 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3545 Весело

    Що не се.....
    Така наречените морски дарове, дарове ли са, ако са 22 лева порцията?
    Помня продаваните "рулца от раци" ....
    Упражнявайте се по нЕкои други хора.

    Еретик
  14. 14 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 528 Неутрално

    Току-що сготвих 5-минутна версия на стара венецианска рецепта. В едното тиганче -- капка олио, парче филе от треска, сол, пипер. В другото -- масълце, билки от терасата (мента, мащерка, розмарин) да се мацерират, после 1 кутийка леща, сол. Треската се сервира на легло от леща и отгоре по принцип се слага salsa verse, но това е друга опера и леко надхвърля петте минути. Тоз път не сложих нищо, алтернативата беше малко песто от бурканчето.

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  15. 15 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 528 Неутрално

    Току-що сготвих 5-минутна версия на стара венецианска рецепта. В едното тиганче -- капка олио, парче филе от треска, сол, пипер. В другото -- масълце, билки от терасата (мента, мащерка, розмарин) да се мацерират, после 1 кутийка леща, сол. Треската се сервира на легло от леща и отгоре по принцип се слага salsa verse, но това е друга опера и леко надхвърля петте минути. Тоз път не сложих нищо, алтернативата беше малко песто от бурканчето.
    —цитат от коментар 14 на zyb18561487


    salsa verde... тези дебели пръсти.. таз малка клавиатура...

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  16. 16 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 1388 Весело

    До коментар [#6] от "hamiltonf":

    Точно така !! ++++++++++

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  17. 17 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 707 Неутрално

    Като изключа калкана, който евентуално може да се намери, всички останали нямат нищо общо със съвременната българска кухня. Нали? Защото местна кухня се прави с местни продукти. А и вместо калкан могат да ви сервират морска котка украсена с всякакви фюжън акценти и даже няма да се усетите какво дъвчете. Традиционни български морски продукти са хамсия/цаца, сафрид/есен-пролет/, лефер, лаврак, паламуд /циганка, калкан и черна мида. И всичко това при условие, че го намерите. За прясно не говоря, освен ако имате връзки. Прилична прясна риба в София бихте могли да намерите в МЕТРО, сряда сутрин. Докарват я от Гърция във вторник.

  18. 18 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 473 Неутрално

    Ако са ти пробутали ватос вместо калкан, си най тъпото парче във форума. По добре си трай...

    roo
  19. 19 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 1667 Неутрално

    Ще се задоволим и с пържен сом, другото са подробности.

    Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.
  20. 20 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 334 Неутрално

    “Размажете сместа много тънко на силиконово килимче и сушете 8 часа на 65 ̊C. “
    Моля? 8 часа? Това майтап ли е?

    Мърфи е оптимист!
  21. 21 Профил на Rex
    Rex
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Поставянето на риба и мешана скара в едно изречение е углавно престъпление.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #