За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Калник
Рейтинг: 824 НеутралноЩе повърна. Неколкократно. Апропо, кое ѝ е българското на тази кухня?
Маршалов
Рейтинг: 714 РазстроеноНищо не й е българското. Поредицата статии явно е спонсорирана от издателя на книгата на И.И. или от самият него, с цел да си направи реклама, а да и от "Метро" то си е показано в горния десен ъгъл...Но все пак би трябвало и отделно по-ясно да е написано, обикновено се прави под статията, че става дума за платено съобщение, или нещо от рода.
мурзилкаmute: words are very unnecessary they can only do harm
Рейтинг: 225 НеутралноИ сметката за редакцията.
"I don't know how someone controlled you They bought and sold you"mute: words are very unnecessary they can only do harm
Рейтинг: 225 НеутралноНие сме европейци. В България могат да се отглеждат броколи, някои правят опити и с трюфели, само стридите не виреят по тези морета(3). :):):) "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
Panda
Рейтинг: 8 НеутралноБезсмислени рецепти, пускани с цел да се покаже какви продукти могат да бъдат закупени от спонсора на рубриката.
qch09356398
Рейтинг: 225 НеутралноТаз рубрика/серия е пълна ИЗГ.ЗИЦА!
penetrating
Рейтинг: 5672 НеутралноСъставките ми харесват. Външния вид също. Няма да мога да го повторя :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertpepamug
Рейтинг: 225 НеутралноСтрахотия
Taiga
Рейтинг: 980 ВеселоРедовия бачкатор в България няма време до клозета да иде, ама тука му предлагат да прави сос от стриди и да си купи юзу и трюфели?
"АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"Колко хора в България могат да си позволят тия продукти? Къде в България ще ги купуваш тия юзу, чили шрирача, пречистени масла, микро листа от грах ...
Това са абсолютно недостъпни откъм продукти (и цената му) рецепти за средния българин. Цените им са космически за много малък грамаж, самият продукт е кът и можеш да си ги купиш само по интернет.
"Яйцето гответе sous-vide 44 минути на 62 ̊C и после охладете. "
Кой по дяволите име време да готви едно яйце 44 минути? И то точно на 62 градуса? Сигурно ми трябва и специална печка, която загрява до точно определени градуси, а?
Леле-мале ...
Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
Рейтинг: 338 НеутралноПо голямо извращение от предишната рецепта..... кулинарен мазохизъм.
АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯMr. LoveGood
Рейтинг: 492 ВеселоИнтересно е, че в България си виреят даже няколко вида трюфели. Иначе тази рецепта ми изглежда гнус, гнус, гнуус (прочетете го с мелодия).
Не понасям простотиятаperkele_
Рейтинг: 86 ВеселоНевероятно!
Той е толкова учен, че дори не знае рецептата за киселото зеле.Очаквам с интерес следващата софистицирана манджа с претенции от този 'проект'.
Маршалов
Рейтинг: 714 РазстроеноТази рецепта е за подтискане на хората, които не могат да си позволят да я изпълнят. Направена е против народа на България. Да го МАЧКА!
мурзилкаАндерсен
Рейтинг: 707 Весело" 30 мл оризов ориз " е нещо доста интересно , къде го продават?
:)
irons
Рейтинг: 815 Неутрално5-те грама трюфел ще ви струват между 12 и 15 евро ( ако някой се навие да ви продаде такова количество ).
lil_alex
Рейтинг: 171 НеутралноВсъщност продуктите не са нещо особено, но ако ги накупиш, после ще ти задръстват кухнята с години. Сосът от стриди в Метро е китайски бъркоч с адски много глутамат. Оризовият ориз всъщност май е оризиов оцет, около 8 лева за 250 мл. Има вкус на ...ами на оцет, на какво друго. Юзу не знам какво е, Гугъл казва, че е университет. Машина за sous vide - мисля към 3К лева, ако не и повече, с тия машини са малко сектанти.
Сто кила мъки и изпоцапана кухня за на практика панирани броколи с джуфка: безценно.
Полезен съвет: ако добавите допълнителна лъжица зехтин, по-лесно ще изстържете приготвената храна в кофата за боклук.
И една класика от The Oatmeal: https://theoatmeal.com/comics/cook_home
2.5
Рейтинг: 745 ВеселоДо коментар [#1] от "Калник":
I Want To BelieveСтридите?
citoyen
Рейтинг: 707 НеутралноОт всички прочетени до тук рецепти на "български таланти" в готварството си правя заключението, че тази рубрика събира почти 100% негативи за авторите. Направо внушително "НЕ"! Ако редакцията предаде форумните отзиви на "шефовете" и да им подскаже да "слязат на земята" може да има полза и за тяхната кариера.
princess_x
Рейтинг: 922 НеутралноПак във връзка с абсурдното име на проекта "съвременна българска кухня", след прочитане на рецептата, си направих следния извод: съвременните български готвачи са досущ като съвременните български куратори - четат предимно англоезична специализирана литература и привнасят механично терминология, за която не правят и нищожното усилие да намерят равнозначни български заместители. А те си съществуват, но къде по-"куул" е да кажеш "декорирам", вместо "украсявам" или "екстра върджин", вместо "студено пресован".
И както съвременните куратори, така и съвременните бг готвачи не работят за публиката, за привличане на нейното внимание, за доставяне на удоволствие на нея, а само и единствено работят за себеподобните си - за затворената секта на кураторите/готвачите. Това е дейност за вътрешна употреба от "просветени", чиято единствена цел е да си създадеш име сред другите членове на тази ограничена общност, без никакво внимание към широката публика и истинските потребители.
Конкретно за кулинарните особености, технологии и качества на публикуваните тук рецепти ще кажа следното: виждам, че тенденцията е към все по-драстично отдалечаване от естествения начин на приготвяне на храната в името на съмнителна технологична претенциозност. Например, използването на вакуумни опаковки за варене едва ли е много здравословно, защото загряването на пластмасата/полиетилена води да отделянето на канцерогенни вещества. Отдалечаването ни от природата не води до нищо добро, и в кухнята.
Друг проблем е комбинирането на съставките, вкусовете и подправките. Какъв е вкусът на СТРИДИ+ТРЮФЕЛ+ТАРАГОН+БРоКОЛИ, за Бога! Та те се убиват взаимно!
Най-важното условие да станеш добър готвач е да имаш талант! Не е достатъчно да четеш книжки на английски.
glaxo11
Рейтинг: 772 НеутралноДо коментар [#19] от "princess_x":
+++++++ Едва днес видях коментара Ви и съм възхитен и удовлетворен! Напълно го споделям.! Тази провинциална парвенющина и самодоволството на посредствеността също ме дразни и обезсърчава! Отдавна не съм влизал във форума, но ми беше много приятно да прочета нещо смислено! От висока класа , както винаги! Поздрави!
princess_x
Рейтинг: 922 НеутралноДо коментар [#20] от "glaxo11":
Аз едва днес го написах, защото вече рядко чета Дневник, но вчера бях провокирана от една кръвожадна рецепта с месо от елен и вишни и коментирах. Трябва да има някакво противодействие на тези абсурди, в противен случай ще бъдат приети за нещо нормално
Поздрави! 🙂