За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Stan Todorov
Рейтинг: 225 НеутралноА горелката? Нема ли пак да я ползваме? Само за една рецепта ли трябваше да я купим. Сега отивам да търся машина за паста.
penetrating
Рейтинг: 5672 ВеселоВсе повече се убеждавам, че рубриката не е за готвене в къщи. Значи трябва да се опита на място :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertTaiga
Рейтинг: 980 ВеселоАвторът на рецептата Александър Тодоров в момента работи като Sous-chef или каквото е там в някакъв ресторант в Амстердам.
"АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"Преди и предишните рецепти с баснословно скъпи и редки продукти и подправки по никакъв начин не можете да ме убедите, че масовия холандец се храни с подобни супер изискани храни.
1gmbh1
Рейтинг: 161 Неутрално1 + 25 г захар за една порция.
Това от китайката улична храна ли е заимствано?
Храбър
Рейтинг: 1366 НеутралноХайде стига сте се оплаквали!
"Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"Никой няма да сложи тук рецепта за готвене на боб яхния примерно.
Обикновените, ежедневни рецепти всеки ги знае.
Нещо повече.
Всеки си е изработил тертип, чалъм по който да ги прави и едва ли ще си промени вкуса.
Една горелка за готвене не е чак толкова неизвестна или скъпа.
Хората целенасочено ви дават по-интересни рецепти.
п.п. Аз също търсех филето вчера, но все пак предпочитам да показват по-интересни рецепри, а ако искам да си сготвя нещо по-обикновено мога да поровя из нета и много бързо и лесно да намеря необходимото.
Taiga
Рейтинг: 980 НеутралноДо коментар [#5] от "Храбър":
"АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"Проблемът не е чалъма или вкуса, а че се използват продукти, които не се продават в България, скъпи са, използването на професионални готварски уреди, все неща, които средният консуматор не може да си позволи нито има време да готви 40 минути едно яйце (според една предишна рецепта).
Nelumbo
Рейтинг: 716 ВеселоДо коментар [#5] от "Храбър":
Винаги може да подобрим рецептата на боб яхния. :)
Навремето Кр. Кюркчийски, Здр. Манолов и В. Казанджиев са правели състезания за най-вкусен боб.
1gmbh1
Рейтинг: 161 НеутралноДо коментар [#6] от "Taiga":
"Проблемът не е чалъма или вкуса, а ....""
Проблемът е в машавицата на много продукти, плод на нечие въображение и често пъти с една единствена цел, оригиналничене.
wwwtoчkacom
Рейтинг: 206 НеутралноТази 7-степенна рецепта дали някой може да я направи точно както е описана?
АзКлавдия
Рейтинг: 604 ВеселоДесет пъти прочетох заглавието като "Андрешко с левендури".
Доброто е заразноГолям майтап!
1gmbh1
Рейтинг: 161 НеутралноПредлагат се еднотипни рецепти, тази еднотипност се дължи на безобразната им натруфеност.
Целта е ясна и няма какво да бъде коментирана.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2016 НеутралноДо коментар [#3] от "Taiga":
Libertarianism is just anarchy for rich peopleБългарските готвачи които познавам са с безупречна репутация правят - Агнешко по Гергьовски, Или поне агне на чеверме с еодобски мезелъци за гарнитура.
Всичко останало е някъви европеещи се левандули,левруди и т.н. дето хранят чужденци, които са свикнали да ядат някакви фуражни животинки с лошо качество на месото и им трябват всякакви изкилиферчени подпраки които трудно се намират по нашите земи!
Nil satis nisi optimum
Рейтинг: 28 ВеселоДо коментар [#12] от "LiberalToTheBones":
Не позна! Ние, аристократите искаме рецепта за патица "Оранж" по нидерландски или пъдпъдъци а ла Хенри VIII... Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
Vlado Nikolov
Рейтинг: 8 ВеселоДо коментар [#7] от "Nelumbo":
Бобът върви с поврчето ароматни билки у нас. И си е класика, особено, ако се прави с малко домашна мас (за тези които я обичат). Колкото до агнешкото, рецептата е интересна, но и малко екстравагантна. Само да имам прясно агнешко, знам какво да го правя.
man_un
Рейтинг: 707 НеутралноВ къщи го предпочитаме с аспержи плато, защото опитахме и ни хареса. За съжаление са рядкост и ползваме микс други зелении-лук, спанак, лопуш и т.н. Номерът едобро опечено месце, шоково излапано с червено вино.
CINZANO
Рейтинг: 652 ВеселоКоментарите, ах, коментарите :)
Мома, събори Альошата!Под тези нелепи рецепти думник успяват да обединят хора с различни политически, социални и икономически възгледи, нещо непостижимо под други статии :)
Явно храната обединява :)
Разбира се, има и отклонения като либералния кокал и производните му, но те са за цвят :)
calypso
Рейтинг: 163 ЛюбопитноДо коментар [#12] от "LiberalToTheBones":
А бе, и...т небългарски, от кои колиби си? И как предпочиташ лайната / да ме извинят другите във форума/? Варени, печени, или "а ла LiberalToTheBones", Натурални? Търсиш си го, нали?
Отврат!
Fräulein Ursula
Рейтинг: 979 НеутралноДо коментар [#5] от "Храбър":
Ursula, du bist das allerschönste Mädchen. Ursula, du bist bekannt im ganzen Städtchen. Ursula, und doch muss ich dich heut verlassen, Muss fort, muss in die Fremde ziehn.То имаше бе! Цитирам "Незнайко в Слънчевия град":
"Едно време преди да плейтне боба, баба му добавяше доматен зест в запръжката, която монтираше с олио и деглазираше с доматено конкасе. Аз тичах в зимника, за да донеса буркан люто чорбаджийско халапеньо с чесново-магданозено песто, а дядо нарязваше на тънки слайсове дехидратирана свинска мазнина, поръсена със сол и ароматни горски билки..."
Nelumbo
Рейтинг: 716 ВеселоДо коментар [#14] от "Nil satis nisi optimum":
Може и точната рецепта за приготвяне на градинска овесарка.
До коментар [#16] от "Vlado Nikolov":
Съгласна. Особено ако го вдигнем в ранг до касуле......
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноЯл съм приготвено по всякакъв начин, единствено ми допада печено на чеверме. Става бавно, горят се много дърва, но това е, да отлепиш хрупкавата коричка и да гледаш как месото капе от костите...
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Head of Medusa
Рейтинг: 515 ВеселоГеният е написал :
'Едно парче агнешки ребра'.
WTF?
Ох,Майкоууу!
То и готвенето ви като езика.
Ама пак добре. Вчера му се е разминал боя за калкана.
Успокоих се. Да не кажат, че съм подстрекател.
ju.li
Рейтинг: 445 ЛюбопитноА защо сервираме каквото и да е върху паднало парчр изолация?
Стиропора някаква нова мода ли е?
Чардо
Рейтинг: 1366 ЛюбопитноДо коментар [#6] от "Taiga":
За другите публикувани до сега рецепти си прав!
НО в случая ,
и агнешко има по магазините ,
а ДИВИЯТ ЧЕСЪН ,
т.е. левурда вирее на много места из България ! ! !
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
Чардо
Рейтинг: 1366 ЛюбопитноДо коментар [#13] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
ЛЕВУРДА е див чесън ! ! !
И вирее на много места по планините у нас,
но трябва, или сам да ходиш да си го набереш
или да го търсиш по пазарите !
Не е култивирано растение и по магазините го няма!
Може и да се изсуши и стрит се използва в шарена сол.
Между другото вкусът му не е като на култивирания чесън,
наподобавя , но е различен, също и аромата му !
И друго - луковицата му не се яде ! ! !
Ползва се само надземната му част,
като листата му , а и цвета,
много наподобавят на Момина сълза !
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
lil_alex
Рейтинг: 171 НеутралноЧете и избягва всякакви Е-та.
Готви тази рецепта и слага ксантан, което е Е-415. Но е умнокрасив ксантан, молекулярен, не обикновен подобрител.
Важното е рецептата да не попадне в ксантанова дупка, че да не изгърми су-вито.
eti mehter
Рейтинг: 2785 Весело"Агнешко с левурда и шам фъстък" е пълното име на тази авторска рецепта на Александър Тодоров. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник",
Bukalemun=======
Това почти се разминава със заглавието.......
Почти...... понеже пише "агнешка"......
Ако беше написано "баран"...... разминаването щеше да е 100%>>>>>>
Jordan Dimitrov
Рейтинг: 334 НеутралноВкусно.
clarkv
Рейтинг: 189 Неутрално-----------------
Не е вярно. Ето, аз ще сложа рецепта за боб:
- Сварен боб
- Слагате боба в тава
- Добавят наденички (каквито са ви вкусни)
- Добавяте розмарин (много)
- Добавяте нарязани на две чери домати (може и обикновени, но с чери е по-естетично). Колко домати е въпрос на вкус
- добавяте начупен хляб (по ваш избор, но най-добре такъв, с подправки)
- Добавяте малко вода
- Печете във фурна умерено към силна, докато наденичките и хапките хляб станат златисти България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
kumcho___valcho
Рейтинг: 413 НеутралноДо коментар [#13] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
За твое сведение левурдата (див чесън, мечи лук) е широко разпространена на територията на България и в миналото се е използвала много не само за готвене, но и като билка. Левурдата губи популярност при навлизането на масовото земеделие, но заради финия си вкус и ценните си качества запазва кулинарното си присъствие в по-богатите части на Европа. В България има доста хора, които берат левурда и я предават на фирми, които я изнасят.
princess_x
Рейтинг: 922 НеутралноДо коментар [#9] от "dma12587967":
Не е въпросът дали може, а дали има смисъл да се прави тази рецепта. Дали крайният резултат си заслужава използването на десетки продукти, струващи десетки и повече лева; манипулирането им в продължение на часове със сложни технологии и скъпи уреди.
princess_x
Рейтинг: 922 НеутралноВсяка рецепта, в която има толкова много съставки и особено ЗАХАР, а мен издава готварска недостатъчност.
princess_x
Рейтинг: 922 НеутралноДо коментар [#23] от "Head of Medusa":"То и готвенето ви като езика."
Ами, ясно е, всички тези съвременни "готвачи" са млади, неопитни във всяко отношение момчета и момичета, които приемат напълно безкритично всичко, което им поднасят като последна тенденция в кулинарията; искат да привлекат вниманието с невиждани рецепти. И освен това са "специализирали" в англоезични страни, което трябва да е достатъчно, за да си направим извода каква кухня са изучавали там.
За да се стане голям готвач е нужен талант и после много опит, включително житейски. Така че тези тук има още много хляб да ядат, докато се научат да сготвят нещо наистина велико.
princess_x
Рейтинг: 922 ВеселоДо коментар [#24] от "ju.li":"Стиропора някаква нова мода ли е?"
Стиропорът е за канцерогенен привкус.
Peni Nikol
Рейтинг: 1667 НеутралноСложна рецепта и безсмислена, днес приготвих агнешко задушено с цели картофки и подправки и пак беше вкусно.
Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.