За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
NIKE
Рейтинг: 450 ЛюбопитноЧе е съвременна спор няма , но кое и е Българското !?!?!!?!?
освен краставицата ......................
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноАйде нема нужда,по-добре Тартар от домашно прасе!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.Аман от сноби и естети!
NIKE
Рейтинг: 450 ЛюбопитноЧе е съвременна спор няма , но кое и е Българското !?!?!!?!?
освен краставицата ......................
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноАйде нема нужда,по-добре Тартар от домашно прасе!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.Аман от сноби и естети!
Stan Todorov
Рейтинг: 229 НеутралноКакви яко български продукти в тая съвременна българска кухня - авокадо, хайвер от есетра, гома уакаме водорасли, сушено юзу, микролиста от цвекло, чипс от корен на лотос, щипка тогараши. Всичко имаше у бакалията, само за тогарашито ще требва да идем до съседно село.
pag
Рейтинг: 284 Неутрално"Кръгъл ринг" е прекалено банално, трябваше да е поне петоъгълен с един удължен лъч, който да е ориентиран към асцендиращата Венера, за да прибави езотерична нотка към послевкуса.
Culus capitem delitpag
Рейтинг: 284 Неутрално"Кръгъл ринг" е прекалено банално, трябваше да е поне петоъгълен с един удължен лъч, който да е ориентиран към асцендиращата Венера, за да прибави езотерична нотка към послевкуса.
Culus capitem delitpag
Рейтинг: 284 Неутрално"Кръгъл ринг" е прекалено банално, трябваше да е поне петоъгълен с един удължен лъч, който да е ориентиран към асцендиращата Венера, за да прибави езотерична нотка към послевкуса.
Culus capitem delitpag
Рейтинг: 284 ВеселоДневник, днес сайтът ви е особено бъгав.
Culus capitem delitВземете го оправете вместо да пускате по амнайсе статии дневно относно некадърните админи в НАП......
Georgi
Рейтинг: 627 ВеселоНай-накрая една рецепта без су-вид машина! За тогараши и юзу ще почакам да дойде следващото карго от Китай. Тъкмо към края на септември ще съм готов с продуктите и почвам. Ще пиша после...
Georgi
Рейтинг: 627 ВеселоНай-накрая една рецепта без су-вид машина! За тогараши и юзу ще почакам да дойде следващото карго от Китай. Тъкмо към края на септември ще съм готов с продуктите и почвам. Ще пиша после...
Georgi
Рейтинг: 627 ВеселоНай-накрая една рецепта без су-вид машина! За тогараши и юзу ще почакам да дойде следващото карго от Китай. Тъкмо към края на септември ще съм готов с продуктите и почвам. Ще пиша после...
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноЩом не се ползват поне 2 машини - не ми го хвали...
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.conventi0nal
Рейтинг: 174 ВеселоДо коментар [#6] от "pag":
:)))))) +++
conventi0nal
Рейтинг: 174 ВеселоДо коментар [#6] от "pag":
:)))))) +++
Petleshev
Рейтинг: 3028 НеутралноНе да си го метна това парче тон на добре загрята плоча, с малко зехтин... Що да развалям хубавата риба с краставици, уасаби, тогараши и прочие?!
Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...Тия готвачи, с правата лопата трябва да ги блъскаш...!
1gmbh1
Рейтинг: 163 Неутрално1 ч.л. каперси и средиземноморски червен тон е върховна комбинация.
Нещо като roast beef полято с мастило от сепия.
EU Fighter
Рейтинг: 101 НеутралноТартарът ми е любим във всякаква форма, но съм повече любител на сьомгата!
United in diversityNil satis nisi optimum
Рейтинг: 29 НеутралноИзненадан съм. За първи път в рубриката се публикува нормална рецепта. Ако се махнат крайните изгъзици и очевидно рекламните добавки е добро предястие...
Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!penetrating
Рейтинг: 5763 НеутралноХаресва ми :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertНапълно сериозно
penetrating
Рейтинг: 5763 НеутралноХаресва ми :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertНапълно сериозно
areta
Рейтинг: 1023 НеутралноНай ми харесва мъъъничка порцийка в средата на огрооомна чиния! Колкото по-голяма чинията, толкова по ултра изискано стои. Такива изостаналост като малки порции в малки чинии не понасям, просташко е!
Иначе рецептата ми е леко съмнителна, нищо не се пеняви, нищо няма странен цвят и консистенция...
Тюфлекчия
Рейтинг: 450 ВеселоИбряме, суровите кифтета де крадеш от скара-бирата в Якоруда не са "тартар". Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
хм
Рейтинг: 1393 Неутралнотези кулинарни шедьоври от съвременната българска кухня все повече ме изумяват с отдалечеността на съставките си от реалната съвременна българска кухня :-)
areta
Рейтинг: 1023 НеутралноДо коментар [#20] от "penetrating":
Само трябва сам да си наловиш рибата у Средиземно-морско, щото тя ще се яде сурова, та едва ли трябва да е престояла повече от няколко часа, за да не се развият гнилостни бактерии.
Индиана
Рейтинг: 450 НеутралноЦелта на упражнението е да погледнете отвъд шопската, 2те кебапчета и каквото расте в градината. Коментарите в тия теми направо ме изумяват. Всички сме наясно, че българинът е ултра консервативен, но малко разнообразие няма да ви навреди.
DDR
Рейтинг: 640 ВеселоНе е хубаво да се обобщава и да се говори от името на "всички" (кои са "всички" е отделен въпрос).
Не знам дали си предлагал на "не консервативните " чуждоземци да пробват: например -
боза, баница, локум, толумби, българско сирене, което не прилича на фета, лютеница и това на първо четене, което се сещам. Ами точно толкова са "разкрепостени" колкото и "ултра консервативните" българи. На някои им харесва, други едвам го цедят през съби (от учтивост) а трети (повечето) отказват да пробват, защото, защото...не го познавали...и чакат, друг някой да го пробва (особено бозата).
та така с "консервите" и "разтропаните"
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
Panda
Рейтинг: 8 НеутралноТази рубрика на Дневник е пълен провал.
Вярно, събира коментари, но най-вече като обект на подигравка със съдържанието което ни се поднася.
И тъй като е спонсорирана от Метро, ще кажа че с подобни щуротии, никога няма да ме накарат да вляза в хипермаркетите им.
victortrt
Рейтинг: 579 НеутралноЗначи да се обадя и аз с контра рецепта от Женския пазар. Вземате от магазина до мюфтийството две парчета риба тон /ако и когато има, че от суши-баровете често я изкупуват рано-рано/.
Загрявате много добре незалепващ тиган намазан с някаква мазнина, може и без. Запечатвате парчетата докато побелеят и леко покафенеят от всяка страна /колкото ви се харесва/. Може да се обърнат за втори път ако не ви допада, че в средата остава сурово.
Вече изпечените парчета риба тон се поливат с лимонов сок и поръсват със сол и черен/бял пипер.
Консумира се с вино/дори леко като тяло и охладено като температура червено върви/ или бира и салата по желание.
Още по-чудно става с риба меч, но там цените са ...
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Индиана
Рейтинг: 450 НеутралноДо коментар [#27] от "DDR":
DDR,
ако искаш да си като всички останали няма кой да те спре.
Индиана
Рейтинг: 450 НеутралноДо коментар [#27] от "DDR":
DDR,
ако искаш да си като всички останали няма кой да те спре.
wwwtoчkacom
Рейтинг: 206 НеутралноАбе защо натискате "изпращане" до побъркване?
Айде за Митеф разбирам, той от нищо не разбира, само от тенис. Но останалите ...
lil_alex
Рейтинг: 174 НеутралноБраво, храна за милениъли, и авокадо има.
Само че червеният тон, или Bluefin Tuna, e застрашен вид и как това се вписва в опазването на биоразнообразието...то вярно, че не може Средиземно Море да се подпали и да ревем за него, но горката риба бива изядена в ей такива рецепти.
Впрочем това е сашими с разбъркана поредност.
DDR
Рейтинг: 640 НеутралноДо коментар [#32] от "Индиана":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Добре
lil_alex
Рейтинг: 174 НеутралноДо коментар [#29] от "victortrt":
Стига де, рибата тон е създадена от дядо боже, за да се яде сурова, както си следва, що ще я разваляш с готвене...
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 Любопитно++++
И ти, кат мен!
И аз обичам с големия черпак в малката тенджера! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
victortrt
Рейтинг: 579 НеутралноДо коментар [#36] от "lil_alex":
Очевидно защото моите предци са понасяли сушено или осолено месо, но рибата са я пекли. Ако дядо и баба бяха японци, вече щях да я ям сурова. Макар че тартарите разчитат на най-прясното месо, което все пак е сготвено донякъде с киселина и т.н.
EU Fighter
Рейтинг: 101 НеутралноВсичко, което е антипростолюдие и антиселяндур, е добро дошло в тази рубрика. Като любител на добрите европейски ресторанти приветствам Дневник.
United in diversityvictortrt
Рейтинг: 579 НеутралноП.С. А и както казах, моята рецепта е от Женския пазар, където не следим стриктно най-новите течения в съвременната българска и съвременна кухня. Само веднъж годишно има някакъв СтрийФест с гурмета, но не е много посещаван.
свети георги груп от последните дни на герп
Рейтинг: 450 ВеселоДо коментар [#1] от "Nikolay Savov":
явно е от времето когато сме били на три морета:))))
areta
Рейтинг: 1023 ВеселоДо коментар [#39] от "LiberalToTheBones":
И язе тъй викам!
Намъкнете се в официалната кошуля, запишете си час в Пирогов (рибата е сурова, всичко се случва, нъл тъй) и се въоръжете с лупа и пинсети. Лупата ще ви тряа за да откриете порцийката в безкрайната чиния, а пинсетите за да не би случайно да я излапате наведнъж, никак няма да е изискано, тряа да е по малко, по малко.
Заповядайте на аристократичното, прогресивно, изискано, ултра съвременно, изтънчено, хай едж плюскане! Не обръщайте внимание на простаците, те нищо не разбират от възвишена кулинария!
voodoo_child
Рейтинг: 745 НеутралноДо коментар [#26] от "Индиана":
Всъщност би трябвало да допуснеш и ще си близо до истината, че коментиращите вече са опитвали фюжън, декомпозирана, авангардна, молекулярна и т.н. храна и им е дошло до гуша.
свети георги груп от последните дни на герп
Рейтинг: 450 ВеселоДо коментар [#39] от "LiberalToTheBones":
дисагите има ли къде да ги оставяш в добрите европейски ресторанти?
Чардо
Рейтинг: 1391 Неутрално''''
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24"Тартар от средиземноморски червен средиземноморски червен тон"............ Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник
- = - = - = -
'''средиземноморски червен тон'''
И
''''българска кухня''''
оксиморон ! ! ! ! ! ! !
- = - = - = -
КОЯ ТЪРГОВСКА ВЕРИГА ПРЕДЛАГА В МАГАЗИНИТЕ СИ
в България
'''средиземноморски червен тон''' ????????????????????????????
qke05665501
Рейтинг: 229 Неутралное браво, за това и сто кила ракия давам.
CT
Рейтинг: 8 Неутралноточно както прабаба ми го правеше, докато прадядо ми четеше Работническо Дело.
7777
Рейтинг: 2297 ВеселоИ сега това фюжън ли е или културна апроприация? Да не ревнат от японското посолство, че им присвояваме нематериалното културно наследство? Или да се надяваме, че ще махнат с ръце на това псевдо-сашими и ще кажат "а бе, българска работа!"
A man without faith is like a fish without a bicycle.penetrating
Рейтинг: 5763 ВеселоДо коментар [#25] от "areta":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertНяма лошо. Направо на лодката :)