Спанак, смръчкула и трюфел

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (22)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Любопитно

    Прекрасна рецепта!
    Аз съм сноб естет,и редовно си приготвям това блюдо за изтънчени ценители.

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  2. 2 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
    Antoaneta PETROVA Ardashes
    Рейтинг: 237 Весело

    Хе,хе... хем се мръщи,хем се труфи, а на български как е?

    mihala
  3. 3 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
    Antoaneta PETROVA Ardashes
    Рейтинг: 237 Весело

    Хе,хе... хем се мръщи,хем се труфи, а на български как е?

    mihala
  4. 4 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 604 Неутрално

    Понеже явно е сезонът на спанака, ще дам алтернативна рецепта.
    Купувате от пазара спанак на листа, викат му бейби, но защото е без корена.
    Задушавате го в масло до готовност. Прибавяте на око овче сирене и бъркате.
    След няколко минути добавяте разбити яйца, бъркате до готовност и сервирате с лют пипер по желание.
    Отива си с бяло, розе или леко червено вино.
    Важно е сиренето да е овче, защото само то се топи добре при този вид обработка.
    Който има трюфел или олио/ паста може да добави.
    Който има желание да кулинарства може да добави и нарязана на ситно червена чушка или праз.

  5. 5 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 604 Неутрално

    Понеже явно е сезонът на спанака, ще дам алтернативна рецепта.
    Купувате от пазара спанак на листа, викат му бейби, но защото е без корена.
    Задушавате го в масло до готовност. Прибавяте на око овче сирене и бъркате.
    След няколко минути добавяте разбити яйца, бъркате до готовност и сервирате с лют пипер по желание.
    Отива си с бяло, розе или леко червено вино.
    Важно е сиренето да е овче, защото само то се топи добре при този вид обработка.
    Който има трюфел или олио/ паста може да добави.
    Който има желание да кулинарства може да добави и нарязана на ситно червена чушка или праз.

  6. 6 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 604 Неутрално

    Телефонът ...

  7. 7 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 751 Неутрално

    До коментар [#2] от "Antoaneta PETROVA Ardashes":

    Шерденче й казват в някои краища. :) Ама не звучи коректно за съвременна българска кухня.
    В този сезон няма прясна, така че рецептата не е баш уместна.


  8. 8 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 751 Неутрално

    До коментар [#6] от "victortrt":

    Не е телефонът, от "домакините" е.

  9. 9 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 604 Неутрално

    До коментар [#8] от "voodoo_child":

    Уж съм свикнал, но да, зацикли пращането.
    А иначе искам да попитам в този си вид и грамаж това ястие как се води - предястие или основно. Според мен най му отива да е гарнитура към някакво засукано месо, да речем еленско.

  10. 10 Профил на Шоршо
    Шоршо
    Рейтинг: 20 Неутрално

    Поредната пародия....

  11. 11 Профил на ART
    ART
    Рейтинг: 237 Неутрално

    Винаги научавам нови думички тук. Във всяка от рецептите има нещо, за което не знам нищо. Чета, обогатявам се и после си правя яйца на очи или филийка с масло и щарена сол. Баба ми викаше - една манджа има ли повече от пет неща и требе ли да ги търсиш по пазарята - бегай. Оти нема време за таквиз щуротии.

  12. 12 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5943 Весело

    Чудесна е :)
    Понеже не закусвам, умножавам всичко по три и си го правя за обяд :)
    Ще разкарам буратата, понеже не обичам мас и ще заменя неговата авторска сол с моята - поморийска :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  13. 13 Профил на dasho
    dasho
    Рейтинг: 770 Неутрално

    Орел, рак и щука

  14. 14 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 239 Неутрално

    Може би най-глупаво похарчените пари за реклама на Метро.

    We Do This NOT Because It Is Easy, But Because We Thought It Would Be Easy!
  15. 15 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 1442 Неутрално

    И задължително свинска мас за орепечената филия. За наяждане. Другото се хвърля след селфито.

  16. 16 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 1442 Неутрално

    И задължително свинска мас за препечената филия. За наяждане. Другото се хвърля след селфито.

  17. 17 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 761 Неутрално

    Идеална рецепта , но с позволение на автора мисля да я опростя !

  18. 18 Профил на ReminD
    ReminD
    Рейтинг: 237 Неутрално

    Не спирайте тази комедийна рубрика моля!

  19. 19 Профил на Bob
    Bob
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Докат' ни смръчкулите с трюфели, да 'земете да си оправите форума, че един пост по три пъти се публикува, опс ън ерър окюрд постоянно... и тва не е от вчера.

    ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
  20. 20 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1059 Неутрално

    Брех, ти да видиш - спанак с гъби, сирене и отгоре яйце. Отгоре на всичко и не трябва да го готви човек 30 часа...

    Не знам... Съмнявам се... Нещо ми се струва твърде елементарно за префърцунените хора като мен... Пък и не прилича по външен вид на картина от Пикасо.

    Не става. Най-добре да изчакам следващата кулинарна изгъ... пардон, откровение.

  21. 21 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 604 Неутрално

    До коментар [#20] от "areta":

    Не просто сирене, а бирата все пак. Но налучкват светата троица - спанак, яйце, сирене

  22. 22 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 604 Весело

    До коментар [#21] от "victortrt":
    Бурата имах предвид, телефонът пак ме е поправил, явно му се е пиело бира





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #