За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноПрекрасна рецепта!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.Аз съм сноб естет,и редовно си приготвям това блюдо за изтънчени ценители.
Antoaneta PETROVA Ardashes
Рейтинг: 237 ВеселоХе,хе... хем се мръщи,хем се труфи, а на български как е?
mihalaAntoaneta PETROVA Ardashes
Рейтинг: 237 ВеселоХе,хе... хем се мръщи,хем се труфи, а на български как е?
mihalavictortrt
Рейтинг: 604 НеутралноПонеже явно е сезонът на спанака, ще дам алтернативна рецепта.
Купувате от пазара спанак на листа, викат му бейби, но защото е без корена.
Задушавате го в масло до готовност. Прибавяте на око овче сирене и бъркате.
След няколко минути добавяте разбити яйца, бъркате до готовност и сервирате с лют пипер по желание.
Отива си с бяло, розе или леко червено вино.
Важно е сиренето да е овче, защото само то се топи добре при този вид обработка.
Който има трюфел или олио/ паста може да добави.
Който има желание да кулинарства може да добави и нарязана на ситно червена чушка или праз.
victortrt
Рейтинг: 604 НеутралноПонеже явно е сезонът на спанака, ще дам алтернативна рецепта.
Купувате от пазара спанак на листа, викат му бейби, но защото е без корена.
Задушавате го в масло до готовност. Прибавяте на око овче сирене и бъркате.
След няколко минути добавяте разбити яйца, бъркате до готовност и сервирате с лют пипер по желание.
Отива си с бяло, розе или леко червено вино.
Важно е сиренето да е овче, защото само то се топи добре при този вид обработка.
Който има трюфел или олио/ паста може да добави.
Който има желание да кулинарства може да добави и нарязана на ситно червена чушка или праз.
victortrt
Рейтинг: 604 НеутралноТелефонът ...
voodoo_child
Рейтинг: 751 НеутралноДо коментар [#2] от "Antoaneta PETROVA Ardashes":
Шерденче й казват в някои краища. :) Ама не звучи коректно за съвременна българска кухня.
В този сезон няма прясна, така че рецептата не е баш уместна.
voodoo_child
Рейтинг: 751 НеутралноДо коментар [#6] от "victortrt":
Не е телефонът, от "домакините" е.
victortrt
Рейтинг: 604 НеутралноДо коментар [#8] от "voodoo_child":
Уж съм свикнал, но да, зацикли пращането.
А иначе искам да попитам в този си вид и грамаж това ястие как се води - предястие или основно. Според мен най му отива да е гарнитура към някакво засукано месо, да речем еленско.
Шоршо
Рейтинг: 20 НеутралноПоредната пародия....
ART
Рейтинг: 237 НеутралноВинаги научавам нови думички тук. Във всяка от рецептите има нещо, за което не знам нищо. Чета, обогатявам се и после си правя яйца на очи или филийка с масло и щарена сол. Баба ми викаше - една манджа има ли повече от пет неща и требе ли да ги търсиш по пазарята - бегай. Оти нема време за таквиз щуротии.
penetrating
Рейтинг: 5943 ВеселоЧудесна е :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertПонеже не закусвам, умножавам всичко по три и си го правя за обяд :)
Ще разкарам буратата, понеже не обичам мас и ще заменя неговата авторска сол с моята - поморийска :)
dasho
Рейтинг: 770 НеутралноОрел, рак и щука
karatista
Рейтинг: 239 НеутралноМоже би най-глупаво похарчените пари за реклама на Метро.
We Do This NOT Because It Is Easy, But Because We Thought It Would Be Easy!blondofil
Рейтинг: 1442 НеутралноИ задължително свинска мас за орепечената филия. За наяждане. Другото се хвърля след селфито.
blondofil
Рейтинг: 1442 НеутралноИ задължително свинска мас за препечената филия. За наяждане. Другото се хвърля след селфито.
sin mi
Рейтинг: 761 НеутралноИдеална рецепта , но с позволение на автора мисля да я опростя !
ReminD
Рейтинг: 237 НеутралноНе спирайте тази комедийна рубрика моля!
Bob
Рейтинг: 8 НеутралноДокат' ни смръчкулите с трюфели, да 'земете да си оправите форума, че един пост по три пъти се публикува, опс ън ерър окюрд постоянно... и тва не е от вчера.
ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020areta
Рейтинг: 1059 НеутралноБрех, ти да видиш - спанак с гъби, сирене и отгоре яйце. Отгоре на всичко и не трябва да го готви човек 30 часа...
Не знам... Съмнявам се... Нещо ми се струва твърде елементарно за префърцунените хора като мен... Пък и не прилича по външен вид на картина от Пикасо.
Не става. Най-добре да изчакам следващата кулинарна изгъ... пардон, откровение.
victortrt
Рейтинг: 604 НеутралноДо коментар [#20] от "areta":
Не просто сирене, а бирата все пак. Но налучкват светата троица - спанак, яйце, сирене
victortrt
Рейтинг: 604 ВеселоДо коментар [#21] от "victortrt":
Бурата имах предвид, телефонът пак ме е поправил, явно му се е пиело бира