Вариация български сирена

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (18)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 221 Неутрално

    "Излейте върху силиконово килимче...."

    А върху персийски килим мога ли да го излея че нямаме силиконов? И после като в Индия сяда семейството върху килима в кръг и яде с пръсти от излятото.

  2. 2 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Амииииииииииииии.....
    От вуле се сещам за един куп "рецепти" със сирене, които не са толкова "произведения на кулинарното изкуство", но стават за ядене, и дори са вкусни:
    - сирене с домати,
    - сирене с краставици,
    - сирене с чушки,
    -сирене с пресен чесън,
    -сирене със зелен лук,
    - сирене с грозде,
    -сирене с диня,
    -сирене с пъпеш....

    Майстори-готвачите* да си ядат "буламачите".
    *Майстор готвач значи шеф( за по-младите читатели, да не се чудят).
    :-)

  3. 3 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#2] от "De Michelis":

    *воле е правилно

  4. 4 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#1] от "Stan Todorov":

    Ти си добре, поне имаш персийско килимче, ами аз, като няма тъмнозелена тавичка?
    Ни плоска, ни релефна:-)

  5. 5 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 239 Неутрално

    Това по-мяза вече. Обаче сувид яйцата лично аз ги предпочитам между 63 и 68 градуса.

    We Do This NOT Because It Is Easy, But Because We Thought It Would Be Easy!
  6. 6 Профил на Kamenarski
    Kamenarski
    Рейтинг: 221 Весело

    Язък, свърши ми доматената вода, ма некой ако знае как да си я приготвя - да казва!

    НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
  7. 7 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#6] от "Kamenarski":

    Това е водата, с която поливаш доматите.
    Познаваме още краставичена вода, пиперена вода зелева вода, марулева вода, морковена вода, и много други.
    :-)

  8. 8 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1550 Неутрално

    Чийзкейк с чери домати и грахови кълнове...

    Много сложни са рецептите и съответно много скъпи, готвачите взимат поне по 5 000лв., това прави надница от 240 лв.. Тези рецепти горе отнемат ден, смятайте колко е само труда. Парче чийзкейк, трябва да е 15 лв.
    Ако, наистина може да му вземе тези пари, браво.

  9. 9 Профил на wwwtoчkacom
    wwwtoчkacom
    Рейтинг: 206 Неутрално

    Майсторите-готвачи дали четат коментарите?

  10. 10 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1550 Неутрално

    Яйцето с черупката гответе 30 минути на 73˚C. След това шокирайте в лед, за да прекъснете готвенето. Обелете внимателно и отстранете белтъка от жълтъка (той трябва да е съвсем леко сготвен). Овкусете със сол и червен пипер.


    ------------------------------------------------------------

    Нищо чудно варенето на едно яйце, да Ви излезе 5лв., примерно.

    Не знам, колко струват професионалните уреди, които мерят точната температура. И кому е нужно това???

  11. 11 Профил на stanimirkou
    stanimirkou
    Рейтинг: 46 Неутрално

    Ох Боже!

  12. 12 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 753 Неутрално

    Хубаво , ама не се трогнахте от препоръката ми да покажете шкембето на автора !
    На снимката с Виктор Ангелов има двама готвача , кой от двамата е въпросният ????

  13. 13 Профил на Kamenarski
    Kamenarski
    Рейтинг: 221 Весело

    До коментар [#6] от "Kamenarski":Това е водата, с която поливаш доматите.Познаваме още краставичена вода, пиперена вода зелева вода, марулева вода, морковена вода, и много други.:-)
    —цитат от коментар 7 на De Michelis


    Пробвах, ма тя попива в земята...

    НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
  14. 14 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 753 Весело

    Язък, свърши ми доматената вода, ма некой ако знае как да си я приготвя - да казва!
    —цитат от коментар 6 на Kamenarski


    Сдобиването с доматена вода по принцип е тайна , ама айде от мен да мине !
    Внимавайте !
    Намирате няколко добре узрели домата , расли на южен склон за да са с добре развити потни жлези !
    Поставяте ги в Термомикса ( или Термофора ) на температура подходяща за потене .
    Ако не се потят , пускате кокошките да ги гонят , ще се изпотят няма къде да идат .
    Събирате образуваната пот и готвите !
    Ако нямате кокошки , термомикс или е зима и кокошките Ви спят , можете да използвате най обикновена инфрачервена сауна !
    Ако пък притежавате и ледена стая , можете да приготвите яйцето по съвсем хуманен начин - първо в сауната , после шоково в ледената стая .
    Внимание : не позволявайте на кокошките да гонят доматите към ледената стая ....по обясними причини !

  15. 15 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#13] от "Kamenarski":

    Пас, няма други идеи:-)
    А, не, имам:
    една чаша вода, една супена лъжица доматен сок.
    Може да стане:-)

  16. 16 Профил на De Michelis
    De Michelis
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#14] от "stenlyaka":

    Тц, Ти си много сложен:-)

  17. 17 Профил на EU Fighter
    EU Fighter
    Рейтинг: 91 Неутрално

    Хахахахх

    United in diversity
  18. 18 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5592 Неутрално

    Шеф'с ми харесва, но не и рецептата :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #