Омлетът по правилата на Владимир Тодоров

Владимир Тодоров е амбициозен млад готвач, който започва да се върти в кухнята от 14-годишен. 13 години по-късно вече е бил в три ресторанта в чужбина и в няколко в България, като един от тях е сред най-авторитетните в сърцето на София. Всичко това обаче не го прави претенциозен до степен да държи ястията да са с множество компоненти. Но определено държи храната да е вкусна. У дома е оставил готвенето в ръцете на приятелката си, която е любител готвач, но по негова оценка се справя много добре.
На 30 септември той ще е един от готвачите на гала вечерята на "Бакхус", на която изданието по традиция ще представи победителите в традиционния си конкурс "Ресторант на годината. Всичко за него четете тук.
Това, че си пада по простите неща, се вижда и когато му искаме лесна рецепта, която да сподели с читателите на "Дневник". След секунди размисъл произнася скандалното "омлет". И уточнява, че и в толкова просто ястие си има тънкости, за да е с добър краен резултат. Разказва за собствения си подход към омлета докато дава наставления на майсторите, които ремонтират бъдещото му заведение за азиатска улична храна, което отваря врати в началото на октомври.
И така, ето указанията:
Продукти:
3 яйца
1 жълтък
бучка масло
щипка сол
Начин на приготвяне: Колкото е лесно, толкова е и трудно, започва да описва рецептата Тодоров. Казва, че тиганът трябва да е хубав, по възможност с двойно дъно. Има два варианта за котлона - да е много силен или да е включен на средна температура. В първия случай се иска голяма бързина и ловкост. Във втория се чака маслото да се разтопи, но преди да почне да покафенява към него се добавят разбитите със солта яйца. Разбъркват се вътре в тигана с шпатула и се разстилат. Миг преди горният им слой да се готви омлетът се завива на руло и се поставя в чиния. Намазва се отново с масло, поръсва се с едра сол и се сервира с гарнитура по желание.
Повече за Владимир Тодоров четете в понеделник.
Както всяка година победителят в категорията "Ресторант на читателите" се определя от самите тях. За предпочитания от Вас можете да гласувате тук.