За 20-а поредна година списанието "Бакхус" раздаде наградите си в конкурса "Ресторант на годината".
Зала "Джон Атанасов" в "София тех парк" в четвъртък вечер бе домакин на 20-тото издание на конкурса "Ресторант на годината". Награди се раздадоха в шест категории по оценка на журито и в една - по оценка на читателите на изданието.
Повече за тях четете тук.Нина Николина и нейният Етно Проект се погрижиха за настроението на гостите на гала вечерята, на която по традиция се раздават наградите макари и обичайно в последните дни на март. Пандемията промени това през последните две години. Гостите на гала вечерята имат възможност да опитат няколкостепенно меню. В кадър е хърватският брудет на Любен Койчев от HRC Culinary Academy. А именно бавно сготвени скариди, змиорка и миди в доматен бульон, рагу от фенел, сотирани жабешки бутчета и хрупкава полента. Главният готвач на "Космос" Владислав Пенов държи в ръцете си голямата награда - "Ресторант на годината" Наградите са авторски изрисувани от студио "Matzalo" В категорията "Авторски почерк" статуетката отиде при "Хамачи". Отворихме през 2007 г. ресторант за азиатска кухня, когато стоеше въпросът дали сушито е предястие и комбинира ли се с ракия, коментира шеговито един от собствениците - Метин Алиев. "Космос" победи и в категорията "Винена листа и напитки". За десерта в менюто на гала вечерята се погрижиха главният сладкар и главният готвач на "Космос" - Деница Дойнова и Владислав Пенов в интерпретация на приказката за тримата братя и златната ябълка. По традиция всяко ястие от менюто бе съпроводено с различна напитка. Зад сцената... Севда Димитрова, победител в "Мастър шеф" получи наградата за "Вкусно място" с ресторанта си Ahora. Засега тя е единственият победител в този риалити формат, който има и ресторнат. Момент от сглобяването на първото ястие за вечерта - ягодово гаспачо с чипс от бекон и розов домат от Веселин Дойков от Metro Academy. Най-новият победител в "Мастър шеф" Мария Жекова приготви за вечерята смилянски боб с балканска пъстърва, шафран, латинков сос тартар и пчелен прашец.