Фотогалерия: По чиниите ще ги познаете

Цветелина Белутова

Фотогалерия: По чиниите ще ги познаете

За 20-а поредна година списанието "Бакхус" раздаде наградите си в конкурса "Ресторант на годината".

  • Зала "Джон Атанасов" в "София тех парк" в четвъртък вечер бе домакин на 20-тото издание на конкурса "Ресторант на годината". Награди се раздадоха в шест категории по оценка на журито и в една - по оценка на читателите на изданието.

    Повече за тях четете тук.
    Зала "Джон Атанасов" в "София тех парк" в четвъртък вечер бе домакин на 20-тото издание на конкурса "Ресторант на годината". Награди се раздадоха в шест категории по оценка на журито и в една - по оценка на читателите на изданието. <br /><br />Повече за тях четете<a href="https://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2021/10/01/4259655_bakhus_otlichi_nai-dobrite_restoranti_v_bulgariia/?ref=home_editorial"> тук</a>.
  • Нина Николина и нейният Етно Проект се погрижиха за настроението на гостите на гала вечерята, на която по традиция се раздават наградите макари и обичайно в последните дни на март. Пандемията промени това през последните две години.
    Нина Николина и нейният Етно Проект се погрижиха за настроението на гостите на гала вечерята, на която по традиция се раздават наградите макари и обичайно в последните дни на март. Пандемията промени това през последните две години.
  • Гостите на гала вечерята имат възможност да опитат няколкостепенно меню. В кадър е хърватският брудет на Любен Койчев от HRC Culinary Academy. А именно бавно сготвени скариди, змиорка и миди в доматен бульон, рагу от фенел, сотирани жабешки бутчета и хрупкава полента.

    Гостите на гала вечерята имат възможност да опитат няколкостепенно меню. В кадър е хърватският брудет на Любен Койчев от HRC Culinary Academy. А именно бавно сготвени скариди, змиорка и миди в доматен бульон, рагу от фенел, сотирани жабешки бутчета и хрупкава полента. <br /><br />
  • Главният готвач на "Космос" Владислав Пенов държи в ръцете си голямата награда - "Ресторант на годината"
    Главният готвач на "Космос" Владислав Пенов държи в ръцете си голямата награда - "Ресторант на годината"
  • Наградите са авторски изрисувани от студио "Matzalo"
    Наградите са авторски изрисувани от студио "Matzalo"
  • В категорията "Авторски почерк" статуетката отиде при "Хамачи". Отворихме през 2007 г. ресторант за азиатска кухня, когато стоеше въпросът дали сушито е предястие и комбинира ли се с ракия, коментира шеговито един от собствениците - Метин Алиев.
    В категорията "Авторски почерк" статуетката отиде при "Хамачи". Отворихме през 2007 г. ресторант за азиатска кухня, когато стоеше въпросът дали сушито е предястие и комбинира ли се с ракия, коментира шеговито един от собствениците - Метин Алиев.
  • "Космос" победи и в категорията "Винена листа и напитки".
    "Космос" победи и в категорията "Винена листа и напитки".
  • За десерта в менюто на гала вечерята се погрижиха главният сладкар и главният готвач на "Космос" - Деница Дойнова и Владислав Пенов в интерпретация на приказката за тримата братя и златната ябълка.
    За десерта в менюто на гала вечерята се погрижиха главният сладкар и главният готвач на "Космос" - Деница Дойнова и Владислав Пенов в интерпретация на приказката за тримата братя и златната ябълка.
  • По традиция всяко ястие от менюто бе съпроводено с различна напитка.
    По традиция всяко ястие от менюто бе съпроводено с различна напитка.
  • Фотогалерия: По чиниите ще ги познаете
  • Зад сцената...
    Зад сцената...
  • Севда Димитрова, победител в "Мастър шеф" получи наградата за "Вкусно място" с ресторанта си Ahora. Засега тя е единственият победител в този риалити формат, който има и ресторнат.
    Севда Димитрова, победител в "Мастър шеф" получи наградата за "Вкусно място" с ресторанта си Ahora. Засега тя е единственият победител в този риалити формат, който има и ресторнат.
  • Момент от сглобяването на първото ястие за вечерта - ягодово гаспачо с чипс от бекон и розов домат от Веселин Дойков от Metro Academy.
    Момент от сглобяването на първото ястие за вечерта - ягодово гаспачо с чипс от бекон и розов домат от Веселин Дойков от Metro Academy.
  • Най-новият победител в "Мастър шеф" Мария Жекова приготви за вечерята смилянски боб с балканска пъстърва, шафран, латинков сос тартар и пчелен прашец.
    Най-новият победител в "Мастър шеф" Мария Жекова приготви за вечерята смилянски боб с балканска пъстърва, шафран, латинков сос тартар и пчелен прашец.
  • Фотогалерия: По чиниите ще ги познаете
  • Фотогалерия: По чиниите ще ги познаете
  • Фотогалерия: По чиниите ще ги познаете
  • Фотогалерия: По чиниите ще ги познаете