Уиски и добре узряло овче сирене

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (29)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Lee  Gier
    Lee Gier
    Рейтинг: 2515 Неутрално

    Този откри Америка :)
    "Комбинирането на уиски с храна води до това, че след него нито храната, нито напитката са същите, обяснява Николай Нейков"
    Епохално откритие :) :)
    Къде ви намират такива?

    Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
  2. 2 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 2939 Неутрално

    Не че нещо, но истинският английски фен пие уискито с бира.

    #ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
  3. 3 Профил на Lee  Gier
    Lee Gier
    Рейтинг: 2515 Весело

    Нейков, да ти пусна една дузпичка, уискито най-върви с печени чушки с чесън ;)
    И на истина след това нито ускито е същото нито чушките, всичко излиза на другият ден в хомогенна смес с еднакъв цвят :) :) :)
    Нейков, при баща ми като пия джибромицин с кисели краставички съм забелезАл,че пак така се получава- нито джибровата, нито краставичките са същите:) Странно, нали?

    Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
  4. 4 Профил на Lee  Gier
    Lee Gier
    Рейтинг: 2515 Весело

    Не че нещо, но истинският английски фен пие уискито с бира.
    —цитат от коментар 2 на Николай Колев


    Интересно дали след такава комбинация пак се случва описаният ефект от "специалиста"? Дали си остават същите бирата и уискито?
    Вие, Колев, как мислите? :):)

    Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
  5. 5 Профил на Quant Quark
    Quant Quark
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Хм!
    Предпочитам уиски с овчарска салата.

  6. 6 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Неутрално

    Хм! Предпочитам уиски с овчарска салата.
    —цитат от коментар 5 на Quant Quark


    Казват овчарската салата по ставала за вино и джибромицин, ама щом кай'ш...😀

    Препоръчвам на авантюристите да проб'ат качествено, АМА НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНО (не масовките'киселяци) с...бяло грозде😀 1-2 зърна бяло, не особено сладко, грозде като че ли "изчистват" вкусовите рецептори по езика и в устата, и тогава се усещат непознати досега вкусове. Препоръчвам това и преди дегустация на коняци, също.

    С цялото ми уважение към споменатите в статията разбирач'специалисти (на които им плащат да дават съвети, 'мен никой не ми плаща)-считам че те грешат (или умишлено не споменават) едно свойство на сирената (И ЯДКИТЕ, така популярни за мезе на уиски): Те ЗАПУШВАТ вкусовите рецептори по езика!

    Преди зилион години един 'талянски винар ми каза една 'талянска поговорка:

    Когато продаваш вино-почерпи сирена. КОгато купуваш вино-носи си сухарчета и вода (за жабуркане след сухарчетата)😀
    До коментар [#5] от "Quant Quark":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  7. 7 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    Още не съм се събудил😀

    Следният абзац след корекция В КАПС:

    Препоръчвам на авантюристите да проб'ат качествено, АМА НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНО (не масовките'киселяци) УИСКИ с...бяло грозде😀! 1-2 зърна бяло, не особено сладко, грозде като че ли "изчистват" вкусовите рецептори по езика и в устата, и тогава се усещат непознати досега вкусове. Препоръчвам това и преди дегустация на коняци, също.

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  8. 8 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3851 Неутрално

    Някои тук се забавляват, но вкусовете еволюират, и големите майстори правят експерименти и класическите рецепти. Салатите отдавна не са диетични, освен сирената масово навлязоха белтъчини под формата на риба, сурова, солена, или меса, сушени, термично обработени. Сосовете се подправят с аншуа вместо със сол, в различните специалитети се добавя не само вино или коняк, но и уиски, узо, пастис, ракия. И защо не отлежало уиски с пармезан?

  9. 9 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3851 Неутрално

    Преди години млади французойки ми препоръчаха коняк с лед - бях ВЪЗМУТЕН! Преди десетина години в метрото видях реклама: "Предоставете на вашия коняк 1-2 бучки лед!" Приех го като еволюция на вкусовете, и борба с конкуренцията на уиски. Опитах с нашите 10-15 годишни преславски и поморийски брендита - съвсем не е лошо, а и не е трудно да се намери 17 год. бренди за 30 лв, докато 12 год. уиски под 40 лв. няма! Има все пак един проблем - в чаша за коняк се изпива 50, макс. 100 мл бренди, докато с лед спокойно се консумира и повече!

  10. 10 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    (До коментар [#8] от "pontius_glarus":

    Защо не отлежало уиски с пармезан (Пармеджиано Реджиано предполагам)?!?

    Според мен-по същата причина защо не Черен Джони с Кока Кола (почти ПРИПАДНАХ когато през 80те приятел в Лондон си наля такова и каза-ТОВА Е НОВИЯ тренд)-ами защото смесваш две 'убави неща, и резултатът е КОФТИ!

    Лично мнение, ще се аргументирам-Пармеджиано е СИЛНО сирене, с кратно по доминантен вкус и ухание от тези на качествените отлежали уиски'та.

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  11. 11 Профил на bruno__dante
    bruno__dante
    Рейтинг: 316 Неутрално

    До коментар [#9] от "pontius_glarus":

    е тва брато е порнография

  12. 12 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2302 Неутрално

    Ненавиждам и скоча, и бъбъна! Скоча блъска на танин, пък бърбъна на пушек. Пия само ирландски уиски! Има най-фин аромат!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  13. 13 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    До коментар [#9] от "pontius_glarus":

    Е БАШ ТОВА е целта на рекламата-Да пиеш ПОВЕЧЕ!

    "... Има все пак един проблем - в чаша за коняк се изпива 50, макс. 100 мл бренди, докато с лед спокойно се консумира и повече!...". Щото във Франция ОТ ДЕСЕТКИ години има проблем-новите поколения пият кратно по малко коняци/бренди, за сметка на водка и уиски.

    Лед в коняк УБИВА аромата! Същото е и с качествените уиски'та.

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  14. 14 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    Ненавиждам и скоча, и бъбъна! Скоча блъска на танин, пък бърбъна на пушек. Пия само ирландски уиски! Има най-фин аромат!
    —цитат от коментар 12 на lz2


    Преди зилион+ години един ирландец ме открехна за секрета на ирландските уиските (масовките): Меки са като коняците, но с вкус на уиски. От тогава пия САМО ирландски уискита😀 Масовките де, иначе и сингъл'малтовите Скоч ми се аресват. Лошото е че са бая по скъпи от ирландските масовки. Скоч'масовките (дори и така прехваления 12 г' Шивас Регал) ми киселеят😀

    За "пушека" в бърбъна...въпрос на вкус. Лично аз го харесвам и в бърбъна, и в 'Глен'овете. Кесията ми-не толкоз😀!
    До коментар [#12] от "lz2":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  15. 15 Профил на Николай Николов
    Николай Николов
    Рейтинг: 886 Неутрално

    До коментар [#6] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
    Аз за себе си предпочитам уискито само с малко вода. Колко точно вода? Ми, колкото трябва :) Същото и за други "кафяви" алкохолни напитки като ром и бренди. Все пак, винените брендита и ромовете рядко са с алкохолно съдържание много над 40%, а и са подсладени, та вода може и да не потрябва.
    По принцип опитвам такива питиета вечер, задължително поне 3-4 часа от последното хранене. А за изчистване на небцето преди уискито при мен много добре работи глътка кафе или чай, но охладени. Сирене или друго нещо мазно ще покрие устната кухина и ако се консумира напитка непосредствено след това, т.е. заедно, вкусът ще е притъпен. От друга страна, алкохолът ще се усеща по-малко парлив, защото лигавицата ще е защитена от мазния филм на сиренето или каквото там сме хапнали преди това. И така на консуматора питието ще му се стори "меко". Истината е, че ако някой търси "меки" питиета, защото дори тези с 40% алкохол му "горят", много вероятно не знае как, няма тренинг да опитва високоалкохолни напитки или просто е твърде припрян и бърза да "пие", вместо да се наслаждава на ефекта върху небцето.
    Разбира се, има го и обратният случай - серсеми да си пържат езиците с 60 и нагоре процентов алкохол, като при всяко следващо отпиване си парализират все повече рецептори.
    В крайна сметка, всекиму неговото :) Но, за който иска да извади максимума от хубавото, отлежало уиски (или ром, бренди, коняк и т.н.), преки пътища няма. До най-големия кеф се стига с практика и търпение. За неврастениците има водка с редбул или Джак Даниълс с кола, няма смисъл да се охарчват за отлежали напитки.

  16. 16 Профил на Николай Николов
    Николай Николов
    Рейтинг: 886 Неутрално

    До коментар [#14] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Масовите ирландски блендове и аз ги предпочитам пред шотландските блендове. Особено, ако става дума за не най-базовите ирландски блендове, а тези, които са съвсем малко отгоре като примерно Bushmills Black Bush или Jameson Black Barrel. Намирам ги и за особено подходящи за почерпка на приятели, които не са изкушени познавачи. Хем не им пробутваш абсолютния минимум (Pogues, Paddy, Bushmills Original, Jameson, Tullamore DEW и т.н.), хем не им даваш нещо скъпо, което няма да оценят, а и може да не им е достатъчно "меко" и да ги изпоплаши :)
    Виж, малцовите уискита от Шотландия ги предпочитам пред всички други. Но аз така или иначе консумирам твърде малко и не ми е проблем да съм придирчив :)

  17. 17 Профил на Галя Станчева
    Галя Станчева
    Рейтинг: 861 Неутрално

    Уиски - винаги с шоколад, бих опитала и със сушена кайсия. Сиренето си го оставям за виното.

    "черен шоколад с парченца карамел, сушена кайсия"

    И никакъв лед в питието. Вкусът на джин без лед, без лимон е разкошен.

  18. 18 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    😀С теб май "сме в същата група кръв"😀: Съгласен съм с почти всичко написано от теб😀 С малки изключения:

    До коментар [#14] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Масовите ирландски блендове и аз ги предпочитам пред шотландските блендове. Особено, ако става дума за не най-базовите ирландски блендове, а тези, които са съвсем малко отгоре като примерно Bushmills Black Bush или Jameson Black Barrel. Намирам ги и за особено подходящи за почерпка на приятели, които не са изкушени познавачи. Хем не им пробутваш абсолютния минимум (Pogues, Paddy, Bushmills Original, Jameson, Tullamore DEW и т.н.), хем не им даваш нещо скъпо, което няма да оценят, а и може да не им е достатъчно "меко" и да ги изпоплаши :)Виж, малцовите уискита от Шотландия ги предпочитам пред всички други. Но аз така или иначе консумирам твърде малко и не ми е проблем да съм придирчив :)
    —цитат от коментар 16 на Николай Николов


    😀 Е, нищо лошо няма в ирландските масовки като Bushmills Original, Jameson, Tullamore DEW . Пади не ми се 'аресва (проб'ах го веднъж дваж, първите три на почти същата цена бяха над него). Pogues не съм го мяркал, 'ма не съжалявам-животът е твърде кратък да го пропилявам за съмнителни напитки. На млади години бая експериментирах, и май съм си намерил правилните напитки от всичките разновидности. Лошото е че с годините подходящите ми сътрапезници РЯЗКО намаляха
    До коментар [#16] от "Николай Николов":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  19. 19 Профил на Lee  Gier
    Lee Gier
    Рейтинг: 2515 Разстроено

    Ненавиждам и скоча, и бъбъна! Скоча блъска на танин, пък бърбъна на пушек. Пия само ирландски уиски! Има най-фин аромат!
    —цитат от коментар 12 на lz2


    И суджук,нали? Все пак герберуга като тебе ...без суджук... не върви някак си :) :)

    Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
  20. 20 Профил на mso011053684
    mso011053684
    Рейтинг: 8 Любопитно

    До коментар [#8] от "pontius_glarus":

    Какво е "белтъчини"?
    Също не разбирам добре термина диетична салата?

  21. 21 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    До коментар [#8] от "pontius_glarus":Какво е "белтъчини"?Също не разбирам добре термина диетична салата?
    —цитат от коментар 20 на mso011053684


    "Белтъчени" предполагам са протеини от животински произход, според преброените продукти.

    А диетична салата предполагам е тази "ниско'калоричната": БЕЗ зехтин и разните мръфки, и БЕЗ авокадо в нея😀. Такава САМО от пресни зарзавати.

    Пример: Ей в тая моя салата в линка има около 100 калории (Кк ги пишат днес) за към 450-500 гр, БЕЗ зехтина. 4 супени лъжици зехтин са към ОЩЕ 400 калории. 2х 100 мл гроздомицин са ОЩЕ 500 калории😀

    https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2014/02/16/2242474_nedelna_salata/
    До коментар [#20] от "mso011053684":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  22. 22 Профил на mso011053684
    mso011053684
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#21] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Гроздомицина е О.К. но другите калории може да са опасни за човек с твоето ЕГН... Поливин кило салата може да ти даде насока на цялото тяло, виж гроздомицина бидейки течност ще се "люшне" при необходимост на принципа на демпфер (ако е така на български) и ще те балансира, кактомго правят твоите колеги проектиращи много високи конструкции...

  23. 23 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 941 Любопитно

    До коментар [#10] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    А защо не със синьо сирене, от рода на Рокфор или Стилтън? Специално за скочове от региона Islay или други с аромат на пушек от начина на приготвяне?

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  24. 24 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 941 Любопитно

    До коментар [#21] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Гроздомицина е О.К.
    —цитат от коментар 22 на mso011053684


    Тва ракия ли е?

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  25. 25 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    До коментар [#21] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Гроздомицина е О.К. но другите калории може да са опасни за човек с твоето ЕГН... Поливин кило салата може да ти даде насока на цялото тяло, виж гроздомицина бидейки течност ще се "люшне" при необходимост на принципа на демпфер (ако е така на български) и ще те балансира, кактомго правят твоите колеги проектиращи много високи конструкции...
    —цитат от коментар 22 на mso011053684


    😀 Гроздомицина 'ФърГа в уДЖас всеки нов ДжиПи по нашенско, след като им казвам че това++ консумирам вече 50+ години бая редовно, и пафкам цигари 55 г😀!

    😀Междувременно "погребах" двама ДжиПи в последните 15 г, бая по млади от мен😀. И 'сичките ми доктори, като ми гледат кръвната картина "умнно", кимат мълчаливо в съгласие като им кажа-'сичко е въпрос на наследствени гени, и сравнително правилен начин на живот и хранене😀 Щото нито черния ми дроП е увеличен (и бройката на ензимите е в рамките) , нито има "мазнини" около него, и бъбреците...далака...аве там където на ултрасаунд се виждат аномалиите в зачатъците😀

    Не че се храня кой знай как "класически правилно"-от 50 г' не закусвам сутрин, само кафе и цигари до късен следобед, само ябълка две или портокал междувременно. Обяд-преди след 17;00, вечеря-22;00. От как спрях да бачкам-старая се да обядвам между 13 и 14;00, вечерям ПАК след 22;00-ама САМО копанка салата с гроздомицин😀
    До коментар [#22] от "mso011053684":

    -----------------
    До коментар [#10] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":А защо не със синьо сирене, от рода на Рокфор или Стилтън? Специално за скочове от региона Islay или други с аромат на пушек от начина на приготвяне?
    —цитат от коментар 23 на vesolr


    Вече го написах-според МЕН "силни" сирена не са подходящи за изтънчени напитки с БОГАТ аромат и афтър'тейст като качествени уиски и киняци. А Стилтън е СИЛНО сирене! Тип "Рокфорд" има разни, по силни и по слаби, но и тяхния "аромат" е доминантен и "убива" този на напитките.

    А "гроздомицина" не е ракия, а ГРОЗДОВА ракия😀!

    За теб не знам, по време на "мойта младост" (до 1969) гроздовата се считаше за долнопробно питие-пиеха го само каруцарите и циганите. Пиеше се МАСОВО сливова, и кръчмите смърдяха от нея.

    За мен беше изненада като след 22 годишно "отсъствие" от нрб видях че грозданката е станала популярната ракия в Република България (ОК, поне в кръчмите), а сливовата западна. Нищо лЬошо-и така си обичах Грапа ('талянска грозданка), та се радвах на ОГРОМНИЯТ БОГАТ ИЗБОР на качествени ракии в България. И на СТРАХОТНИТЕ ЧЕРВЕНИ вина на нулеви (за мен де) цени.
    До коментар [#24] от "vesolr":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  26. 26 Профил на mso011053684
    mso011053684
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#25] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Това си е точно правилно хранене. Малко храна и нарядко.
    Между другото лекарите масово не могат да разчетат кръвна картина, нито пък тя се прави коректно във лабораториите. Не зная за Израел, но ме съмнява да е различно от другъде. Просто още от университета не ги обучават как да го правят правилно.

    От това което пишеш само цигарите са доказано много вредни, но ти явно ги компенсираш с останалите неща. Предполагам се движиш доволно много и на млади си тренирал по някакъв начин.
    Генетиката ти дава само 20% от ,дравословнито състояние. Останалите 80% зависят изцяло и абсолютно само от теб и начинът ти на живот...

    Жив и здрав бъди и всичко най хубаво пожелавам!

  27. 27 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3342 Весело

    До коментар [#26] от "mso011053684":

    Лекарите в България, а и по цял свят (а в Израел са НАИСТИНА са от цял свят-от биФшето сесеСЕРЕ и соц'лагера, Западна Европа и САЩ) се единни в мненията си, че трябва да се закусва ЯКО, и да не се веччеря след 18;00. И че повече от 40мл' концентрат дневно (или еквивалента-чаша вино) са вредни...Е, френците са малко по либерални относно виното😀 И за туй ми мигат на парцали като ми гледат кръвната картина и ултрасаунда, след като чуят как ям и колко пия (в Израел би трябвало да съм класифициран като "алкохолик"😀😀😀😀😀). Щото по всички параметри съм "в нормата", освен леко наднормено тегло-от 30 г😀. Слава богу че застрахователните компании гледат само кръвната картина и ултрасаунда, като определят премиите за застраховките😀

    Относно "кръвната картина": ЛИЧНО се убедих че в България ФАЛШИФИЦИРАТ данните като правиш проверка "по направление" (по нашенско-НЕ!, проверено!). По съвет на мои приятели си правех такава срещу заплащане (едни мижави 40-50 лв, веднъж на 6 месеца) та следях да съм в нормите. Ядях ВСИЧКО, но БЕЗ пържено, и бях "активен борец срещу холестерола" - пиех редовно червено вино😀!

    Лекарите са способни да итерпретират резултатите от кръвната картина, но от мързел ни препращат към диетолози...диетици...не знам българския термин. И те (диатолозите) ни казват-от ТЕЗИ храни яж по малко, а от онзи-малко повече, за да влезеш в едни норми за средно'дневна консумация на калории, въглехидрати, фибри и протеин. А днес с нета (и малко кухненско кантарче) можеш бая точно и без усилия да следиш дали не прекаляваш с нещо, или нещо не ти достига (обикновенно се прекалява с въглехидратите, а фибрите недостигат).

    Останалото е гени и правилен начин на живот. Бачкането ми беше свързано с МНОГО ходене пеша (рядко под 10-12,000 крачки дневно, мерено с примитивните стъпкомери преди тези на смартфоните). И поне 3-4 пъти седмично плуване 1/2 час в морето на път към къщи в удобните ми за това уредени плажове-(от април-май до октомври). Та движение не ми липсваше. Сега на стари години плувам много по малко, но освен по голямите жеги гледам да не падам много под 4-5,000 крачки средно'дневно.

    Пафкането...😀 От 13 г' си свивам сам цигарките, с 2 филтъра 5.3 мм диаметър (купешките са с 8 мм). Та мойте 15-20 тънки къси цигарки ежедневно са като 4-5 купешки, кинг'сайз😀 И си пафкам кога ми се пафка😀

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  28. 28 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 941 Неутрално

    До коментар [#25] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Сливовата винаги се е считала за "по-елитна", ама въпрос на вкус. Иначе за сирената помня, че добре се връзваха и не успяваха да надвият силния торфен аромат.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  29. 29 Профил на mso011053684
    mso011053684
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#27] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Пак казвам жив и здрав.
    Сериозните лекари, които разбират отдавна са премахнали закуската като важно хранен, даже дирерно казват Да НЕ Се закусва. Най доброто нещо е да се храниш веднъж дневно и без никакви похапвания извън това хранене. Основната идея е да държиж инсулина нисък.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #