За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Lee Gier
Рейтинг: 2515 НеутралноТози откри Америка :)
Нямам време за подлости - с много други неща съм зает."Комбинирането на уиски с храна води до това, че след него нито храната, нито напитката са същите, обяснява Николай Нейков"
Епохално откритие :) :)
Къде ви намират такива?
Николай Колев
Рейтинг: 2939 НеутралноНе че нещо, но истинският английски фен пие уискито с бира.
#ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦Lee Gier
Рейтинг: 2515 ВеселоНейков, да ти пусна една дузпичка, уискито най-върви с печени чушки с чесън ;)
Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.И на истина след това нито ускито е същото нито чушките, всичко излиза на другият ден в хомогенна смес с еднакъв цвят :) :) :)
Нейков, при баща ми като пия джибромицин с кисели краставички съм забелезАл,че пак така се получава- нито джибровата, нито краставичките са същите:) Странно, нали?
Lee Gier
Рейтинг: 2515 ВеселоИнтересно дали след такава комбинация пак се случва описаният ефект от "специалиста"? Дали си остават същите бирата и уискито?
Вие, Колев, как мислите? :):) Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
Quant Quark
Рейтинг: 8 НеутралноХм!
Предпочитам уиски с овчарска салата.
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 НеутралноКазват овчарската салата по ставала за вино и джибромицин, ама щом кай'ш...😀
Препоръчвам на авантюристите да проб'ат качествено, АМА НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНО (не масовките'киселяци) с...бяло грозде😀 1-2 зърна бяло, не особено сладко, грозде като че ли "изчистват" вкусовите рецептори по езика и в устата, и тогава се усещат непознати досега вкусове. Препоръчвам това и преди дегустация на коняци, също.
С цялото ми уважение към споменатите в статията разбирач'специалисти (на които им плащат да дават съвети, 'мен никой не ми плаща)-считам че те грешат (или умишлено не споменават) едно свойство на сирената (И ЯДКИТЕ, така популярни за мезе на уиски): Те ЗАПУШВАТ вкусовите рецептори по езика!
Преди зилион години един 'талянски винар ми каза една 'талянска поговорка:
Когато продаваш вино-почерпи сирена. КОгато купуваш вино-носи си сухарчета и вода (за жабуркане след сухарчетата)😀
До коментар [#5] от "Quant Quark":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 ВеселоОще не съм се събудил😀
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!Следният абзац след корекция В КАПС:
Препоръчвам на авантюристите да проб'ат качествено, АМА НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНО (не масовките'киселяци) УИСКИ с...бяло грозде😀! 1-2 зърна бяло, не особено сладко, грозде като че ли "изчистват" вкусовите рецептори по езика и в устата, и тогава се усещат непознати досега вкусове. Препоръчвам това и преди дегустация на коняци, също.
pontius_glarus
Рейтинг: 3851 НеутралноНякои тук се забавляват, но вкусовете еволюират, и големите майстори правят експерименти и класическите рецепти. Салатите отдавна не са диетични, освен сирената масово навлязоха белтъчини под формата на риба, сурова, солена, или меса, сушени, термично обработени. Сосовете се подправят с аншуа вместо със сол, в различните специалитети се добавя не само вино или коняк, но и уиски, узо, пастис, ракия. И защо не отлежало уиски с пармезан?
pontius_glarus
Рейтинг: 3851 НеутралноПреди години млади французойки ми препоръчаха коняк с лед - бях ВЪЗМУТЕН! Преди десетина години в метрото видях реклама: "Предоставете на вашия коняк 1-2 бучки лед!" Приех го като еволюция на вкусовете, и борба с конкуренцията на уиски. Опитах с нашите 10-15 годишни преславски и поморийски брендита - съвсем не е лошо, а и не е трудно да се намери 17 год. бренди за 30 лв, докато 12 год. уиски под 40 лв. няма! Има все пак един проблем - в чаша за коняк се изпива 50, макс. 100 мл бренди, докато с лед спокойно се консумира и повече!
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 Весело(До коментар [#8] от "pontius_glarus":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!Защо не отлежало уиски с пармезан (Пармеджиано Реджиано предполагам)?!?
Според мен-по същата причина защо не Черен Джони с Кока Кола (почти ПРИПАДНАХ когато през 80те приятел в Лондон си наля такова и каза-ТОВА Е НОВИЯ тренд)-ами защото смесваш две 'убави неща, и резултатът е КОФТИ!
Лично мнение, ще се аргументирам-Пармеджиано е СИЛНО сирене, с кратно по доминантен вкус и ухание от тези на качествените отлежали уиски'та.
bruno__dante
Рейтинг: 316 НеутралноДо коментар [#9] от "pontius_glarus":
е тва брато е порнография
lz2
Рейтинг: 2302 НеутралноНенавиждам и скоча, и бъбъна! Скоча блъска на танин, пък бърбъна на пушек. Пия само ирландски уиски! Има най-фин аромат!
ПравописА е поле за изява на неграмотните!МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 ВеселоДо коментар [#9] от "pontius_glarus":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!Е БАШ ТОВА е целта на рекламата-Да пиеш ПОВЕЧЕ!
"... Има все пак един проблем - в чаша за коняк се изпива 50, макс. 100 мл бренди, докато с лед спокойно се консумира и повече!...". Щото във Франция ОТ ДЕСЕТКИ години има проблем-новите поколения пият кратно по малко коняци/бренди, за сметка на водка и уиски.
Лед в коняк УБИВА аромата! Същото е и с качествените уиски'та.
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 ВеселоПреди зилион+ години един ирландец ме открехна за секрета на ирландските уиските (масовките): Меки са като коняците, но с вкус на уиски. От тогава пия САМО ирландски уискита😀 Масовките де, иначе и сингъл'малтовите Скоч ми се аресват. Лошото е че са бая по скъпи от ирландските масовки. Скоч'масовките (дори и така прехваления 12 г' Шивас Регал) ми киселеят😀
За "пушека" в бърбъна...въпрос на вкус. Лично аз го харесвам и в бърбъна, и в 'Глен'овете. Кесията ми-не толкоз😀!
До коментар [#12] от "lz2":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
Николай Николов
Рейтинг: 886 НеутралноДо коментар [#6] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Аз за себе си предпочитам уискито само с малко вода. Колко точно вода? Ми, колкото трябва :) Същото и за други "кафяви" алкохолни напитки като ром и бренди. Все пак, винените брендита и ромовете рядко са с алкохолно съдържание много над 40%, а и са подсладени, та вода може и да не потрябва.
По принцип опитвам такива питиета вечер, задължително поне 3-4 часа от последното хранене. А за изчистване на небцето преди уискито при мен много добре работи глътка кафе или чай, но охладени. Сирене или друго нещо мазно ще покрие устната кухина и ако се консумира напитка непосредствено след това, т.е. заедно, вкусът ще е притъпен. От друга страна, алкохолът ще се усеща по-малко парлив, защото лигавицата ще е защитена от мазния филм на сиренето или каквото там сме хапнали преди това. И така на консуматора питието ще му се стори "меко". Истината е, че ако някой търси "меки" питиета, защото дори тези с 40% алкохол му "горят", много вероятно не знае как, няма тренинг да опитва високоалкохолни напитки или просто е твърде припрян и бърза да "пие", вместо да се наслаждава на ефекта върху небцето.
Разбира се, има го и обратният случай - серсеми да си пържат езиците с 60 и нагоре процентов алкохол, като при всяко следващо отпиване си парализират все повече рецептори.
В крайна сметка, всекиму неговото :) Но, за който иска да извади максимума от хубавото, отлежало уиски (или ром, бренди, коняк и т.н.), преки пътища няма. До най-големия кеф се стига с практика и търпение. За неврастениците има водка с редбул или Джак Даниълс с кола, няма смисъл да се охарчват за отлежали напитки.
Николай Николов
Рейтинг: 886 НеутралноДо коментар [#14] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Масовите ирландски блендове и аз ги предпочитам пред шотландските блендове. Особено, ако става дума за не най-базовите ирландски блендове, а тези, които са съвсем малко отгоре като примерно Bushmills Black Bush или Jameson Black Barrel. Намирам ги и за особено подходящи за почерпка на приятели, които не са изкушени познавачи. Хем не им пробутваш абсолютния минимум (Pogues, Paddy, Bushmills Original, Jameson, Tullamore DEW и т.н.), хем не им даваш нещо скъпо, което няма да оценят, а и може да не им е достатъчно "меко" и да ги изпоплаши :)
Виж, малцовите уискита от Шотландия ги предпочитам пред всички други. Но аз така или иначе консумирам твърде малко и не ми е проблем да съм придирчив :)
Галя Станчева
Рейтинг: 861 НеутралноУиски - винаги с шоколад, бих опитала и със сушена кайсия. Сиренето си го оставям за виното.
"черен шоколад с парченца карамел, сушена кайсия"
И никакъв лед в питието. Вкусът на джин без лед, без лимон е разкошен.
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 Весело😀С теб май "сме в същата група кръв"😀: Съгласен съм с почти всичко написано от теб😀 С малки изключения:
😀 Е, нищо лошо няма в ирландските масовки като Bushmills Original, Jameson, Tullamore DEW . Пади не ми се 'аресва (проб'ах го веднъж дваж, първите три на почти същата цена бяха над него). Pogues не съм го мяркал, 'ма не съжалявам-животът е твърде кратък да го пропилявам за съмнителни напитки. На млади години бая експериментирах, и май съм си намерил правилните напитки от всичките разновидности. Лошото е че с годините подходящите ми сътрапезници РЯЗКО намаляха
До коментар [#16] от "Николай Николов":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
Lee Gier
Рейтинг: 2515 РазстроеноИ суджук,нали? Все пак герберуга като тебе ...без суджук... не върви някак си :) :) Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
mso011053684
Рейтинг: 8 ЛюбопитноДо коментар [#8] от "pontius_glarus":
Какво е "белтъчини"?
Също не разбирам добре термина диетична салата?
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 Весело"Белтъчени" предполагам са протеини от животински произход, според преброените продукти.
А диетична салата предполагам е тази "ниско'калоричната": БЕЗ зехтин и разните мръфки, и БЕЗ авокадо в нея😀. Такава САМО от пресни зарзавати.
Пример: Ей в тая моя салата в линка има около 100 калории (Кк ги пишат днес) за към 450-500 гр, БЕЗ зехтина. 4 супени лъжици зехтин са към ОЩЕ 400 калории. 2х 100 мл гроздомицин са ОЩЕ 500 калории😀
https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2014/02/16/2242474_nedelna_salata/
До коментар [#20] от "mso011053684":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
mso011053684
Рейтинг: 8 ВеселоДо коментар [#21] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Гроздомицина е О.К. но другите калории може да са опасни за човек с твоето ЕГН... Поливин кило салата може да ти даде насока на цялото тяло, виж гроздомицина бидейки течност ще се "люшне" при необходимост на принципа на демпфер (ако е така на български) и ще те балансира, кактомго правят твоите колеги проектиращи много високи конструкции...
vesolr
Рейтинг: 941 ЛюбопитноДо коментар [#10] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
От клеветника https://goo.gl/QdmktQА защо не със синьо сирене, от рода на Рокфор или Стилтън? Специално за скочове от региона Islay или други с аромат на пушек от начина на приготвяне?
vesolr
Рейтинг: 941 ЛюбопитноТва ракия ли е? От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 Весело😀 Гроздомицина 'ФърГа в уДЖас всеки нов ДжиПи по нашенско, след като им казвам че това++ консумирам вече 50+ години бая редовно, и пафкам цигари 55 г😀!
😀Междувременно "погребах" двама ДжиПи в последните 15 г, бая по млади от мен😀. И 'сичките ми доктори, като ми гледат кръвната картина "умнно", кимат мълчаливо в съгласие като им кажа-'сичко е въпрос на наследствени гени, и сравнително правилен начин на живот и хранене😀 Щото нито черния ми дроП е увеличен (и бройката на ензимите е в рамките) , нито има "мазнини" около него, и бъбреците...далака...аве там където на ултрасаунд се виждат аномалиите в зачатъците😀
Не че се храня кой знай как "класически правилно"-от 50 г' не закусвам сутрин, само кафе и цигари до късен следобед, само ябълка две или портокал междувременно. Обяд-преди след 17;00, вечеря-22;00. От как спрях да бачкам-старая се да обядвам между 13 и 14;00, вечерям ПАК след 22;00-ама САМО копанка салата с гроздомицин😀
До коментар [#22] от "mso011053684":
-----------------
Вече го написах-според МЕН "силни" сирена не са подходящи за изтънчени напитки с БОГАТ аромат и афтър'тейст като качествени уиски и киняци. А Стилтън е СИЛНО сирене! Тип "Рокфорд" има разни, по силни и по слаби, но и тяхния "аромат" е доминантен и "убива" този на напитките.
А "гроздомицина" не е ракия, а ГРОЗДОВА ракия😀!
За теб не знам, по време на "мойта младост" (до 1969) гроздовата се считаше за долнопробно питие-пиеха го само каруцарите и циганите. Пиеше се МАСОВО сливова, и кръчмите смърдяха от нея.
За мен беше изненада като след 22 годишно "отсъствие" от нрб видях че грозданката е станала популярната ракия в Република България (ОК, поне в кръчмите), а сливовата западна. Нищо лЬошо-и така си обичах Грапа ('талянска грозданка), та се радвах на ОГРОМНИЯТ БОГАТ ИЗБОР на качествени ракии в България. И на СТРАХОТНИТЕ ЧЕРВЕНИ вина на нулеви (за мен де) цени.
До коментар [#24] от "vesolr":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
mso011053684
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#25] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Това си е точно правилно хранене. Малко храна и нарядко.
Между другото лекарите масово не могат да разчетат кръвна картина, нито пък тя се прави коректно във лабораториите. Не зная за Израел, но ме съмнява да е различно от другъде. Просто още от университета не ги обучават как да го правят правилно.
От това което пишеш само цигарите са доказано много вредни, но ти явно ги компенсираш с останалите неща. Предполагам се движиш доволно много и на млади си тренирал по някакъв начин.
Генетиката ти дава само 20% от ,дравословнито състояние. Останалите 80% зависят изцяло и абсолютно само от теб и начинът ти на живот...
Жив и здрав бъди и всичко най хубаво пожелавам!
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 3342 ВеселоДо коментар [#26] от "mso011053684":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!Лекарите в България, а и по цял свят (а в Израел са НАИСТИНА са от цял свят-от биФшето сесеСЕРЕ и соц'лагера, Западна Европа и САЩ) се единни в мненията си, че трябва да се закусва ЯКО, и да не се веччеря след 18;00. И че повече от 40мл' концентрат дневно (или еквивалента-чаша вино) са вредни...Е, френците са малко по либерални относно виното😀 И за туй ми мигат на парцали като ми гледат кръвната картина и ултрасаунда, след като чуят как ям и колко пия (в Израел би трябвало да съм класифициран като "алкохолик"😀😀😀😀😀). Щото по всички параметри съм "в нормата", освен леко наднормено тегло-от 30 г😀. Слава богу че застрахователните компании гледат само кръвната картина и ултрасаунда, като определят премиите за застраховките😀
Относно "кръвната картина": ЛИЧНО се убедих че в България ФАЛШИФИЦИРАТ данните като правиш проверка "по направление" (по нашенско-НЕ!, проверено!). По съвет на мои приятели си правех такава срещу заплащане (едни мижави 40-50 лв, веднъж на 6 месеца) та следях да съм в нормите. Ядях ВСИЧКО, но БЕЗ пържено, и бях "активен борец срещу холестерола" - пиех редовно червено вино😀!
Лекарите са способни да итерпретират резултатите от кръвната картина, но от мързел ни препращат към диетолози...диетици...не знам българския термин. И те (диатолозите) ни казват-от ТЕЗИ храни яж по малко, а от онзи-малко повече, за да влезеш в едни норми за средно'дневна консумация на калории, въглехидрати, фибри и протеин. А днес с нета (и малко кухненско кантарче) можеш бая точно и без усилия да следиш дали не прекаляваш с нещо, или нещо не ти достига (обикновенно се прекалява с въглехидратите, а фибрите недостигат).
Останалото е гени и правилен начин на живот. Бачкането ми беше свързано с МНОГО ходене пеша (рядко под 10-12,000 крачки дневно, мерено с примитивните стъпкомери преди тези на смартфоните). И поне 3-4 пъти седмично плуване 1/2 час в морето на път към къщи в удобните ми за това уредени плажове-(от април-май до октомври). Та движение не ми липсваше. Сега на стари години плувам много по малко, но освен по голямите жеги гледам да не падам много под 4-5,000 крачки средно'дневно.
Пафкането...😀 От 13 г' си свивам сам цигарките, с 2 филтъра 5.3 мм диаметър (купешките са с 8 мм). Та мойте 15-20 тънки къси цигарки ежедневно са като 4-5 купешки, кинг'сайз😀 И си пафкам кога ми се пафка😀
vesolr
Рейтинг: 941 НеутралноДо коментар [#25] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
От клеветника https://goo.gl/QdmktQСливовата винаги се е считала за "по-елитна", ама въпрос на вкус. Иначе за сирената помня, че добре се връзваха и не успяваха да надвият силния торфен аромат.
mso011053684
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#27] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
Пак казвам жив и здрав.
Сериозните лекари, които разбират отдавна са премахнали закуската като важно хранен, даже дирерно казват Да НЕ Се закусва. Най доброто нещо е да се храниш веднъж дневно и без никакви похапвания извън това хранене. Основната идея е да държиж инсулина нисък.