Канадска шопска салата

Линда Маккензи - Петкова е популярна за любителите-кулинари от шестия сезон на българското издание на "Master Chef" (Би Ти Ви) когато печели е една от наградите със здравословен вариант на торта "Гараш". Любителите на сладкото и на безглутеновите сладкиши я познават и от малката й сладкарница "Амели" в София. В началото на миналата година тя стана по-известна като съпругата на тогавашния премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. А тази година официалното представяне на книгата й "Кулинарният свят на Линда" съвпадна по случайност с деня на гласуване на кабинета "Денков - Габриел".
В изданието тя е събрала както ги представя любимите рецепти на семейството й - от тези на майка й (на която е посветена книгата) до други от сестрите й, децата й и нейните варианти - често здравословни. Линда Маккензи - Петкова пише, че има такива без захар и други с много захар - за всеки вкус.
"Дневник" препубликува една солена и две сладки рецепти (четете ги в неделя).
"Не е изненада, че се стигна до този хибриден вариант на една салата - класика. Сигурно всички вие познавате оригиналната версия, но аз добавих към нея лек канадски привкус. Бон апети" пише към рецептата в книгата.
Необходими продукти:
- 2 големи зрели розови домата, нарязани, както ви харесва
- 1 голямо авокадо, разполовено, костилката отсранена, обелено и нарязано, както ви харесва
- 1 краставица, частично обелена, разполовена по дължина и тънко нарязана
- 1 голям шалот или ½ глава червен лук, тънко нарязан
- натрошено бяло сирене или сирене фета
- сокът от 1 лимон
- екстра върджин зехтин
- сол (по желание)
Смесете първите пет продукта в средноголяма купа за салата.
Когато сте готови да сервирате, поръсете с лимоновия сок и полейте със зехтин.
Посолете на вкус.
Издателят "Книгомания" представя, че "кулинарното й пътешествие започва от остров Ванкувър с рецептите на семейството си, чиито корени са от Нова Скотия, Онтарио и Германия, преминава през Брюксел, Торонто, Бостън и завършва в България."
Линда Маккензи - Петкова казва, че "събирането им в книга всъщност е доста удобно за мен, защото вече ще трябва да отварям само една кулинарна книга, вместо някоя от многобройните си тетрадки с рецепти, които буквално се разпадат и са целите в петна от употреба. За мен, тайната на великолепното ястие се крие в истински добрите продукти. Сезонни, пресни, местни. България в това отношение има едни от най-чудесните плодове и зеленчуци".
