Киш със сьомга, бри и броколи

"Събрала съм любими рецепти, с които можете да разнообразите менюто си и - надявам се - да откриете, че здравословното хранене не е някаква странна и недостъпна концепция, а напротив, то е просто, икономично и вкусно", казва Йоланта Делибозова - Йоли.
Този уикенд публикуваме рецепти от новата й книга - "Вкусно с Йоли II". Ето една преди неделния обяд.
Киш със сьомга, бри и брокол
Продукти:
За тестото:
• 220 г брашно
• 120 г студено масло
• 1/4 ч.л. сол
• 4-5 с.л. студена вода
За пълнежа:
• 250 г пушена сьомга
• 200 г сирене бри
• 1 ч.ч. броколи
За заливката:
• 3 яйца
• 125 г крема сирене
• 130 мл прясно мляко
• 300 г заквасена сметана
• 100 г настърган кашкавал
• сол на вкус
• 1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
В купа сипете брашното и го разбъркайте със солта. Нарежете маслото на кубчета и ги претрийте с пръсти в брашното, докато получите маслени трохи. Добавете водата и бързо омесете тесто. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете в хладилника за 20 минути
.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност и с помощта на точилката го пренесете във форма за пай (диаметър 24 см), като го увиете по нея. Тестото трябва да е с около 2-3 см по-голямо от формата, за да може да оформите и борд по стените ѝ. Надупчете с вилица. Ако нямате форма за пай, може да ползвате тортена форма. Постелете я с хартия за печене, за да ви е по-лесно след това да извадите киша.
Нарежете рибата на парченца, сиренето на кубчета, а броколите накъсайте на малки розички. Разпределете всичко върху маслената кора.

Кайсиев сладолед с лавандула
