Денят на гулаша в София

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (8)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2186 Весело

    Не може и не може да умре митът разпространяван от нашите баби и дядовци за чутовната хранителност и полезност на разните му там манджи и чорби като този гулаш. А всъщност са безполезни и даже вредни за здравето.

  2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 2814 Неутрално

    До коментар [#1] от "deaf":

    Можеш ли да се аргументираш?

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  3. 3 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2186 Неутрално

    До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Ако нарежеш на парчета домат и го сложиш да се вари в чорба/манджа,почти всичките му витамини и хранителни качества ще се изпарят яко дим. Все едно ядеш нещо,което е нищо. Затова ям само пресни зеленчуци и плодове. (Изключвам картофите,разбира се.) Туршии,консерви и тем подобни са табу за мен. Една шопска салата е хиляда пъти повече за предпочитане,отколкото чорба или манджа,или супа. Прясна краставица,но НЕ и кисела краставичка,колкото и да е вкусна последната. Това е подвеждащото на чорбите и манджите,че са пикантно вкусни и дразнят приятно небцето...

  4. 4 Профил на Торбеш КЛУБ
    Торбеш
    Рейтинг: 1092 Неутрално

    Гулаш. Една невкусна залоена манджа, която още от името ми напомня за Орбан и мазната му физиономия на кремълски слуга-лъжльо. Аре нЕма нужда!
    Предпочитам българския гювеч. От точно двайсет зеленчука, които баба обираше от градината в престилката си и приготвяше два часа на бавен огън.

    Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
  5. 5 Профил на yilt_
    yilt_
    Рейтинг: 890 Неутрално

    "Предпочитам българския гювеч. "

    Като дете редовно го носех на кварталната фурна.
    Всичко се печеше там, при бай Кольо.
    Агнетата в бял емайлиран леген.
    15-16 кила агне, а не като сега -- 30.

  6. 6 Профил на Челеби Шимон
    Челеби Шимон
    Рейтинг: 60 Неутрално

    До коментар [#5] от "yilt_":

    Тва 30 кила е дръто шиле бе, даже отиваш на овца..

  7. 7 Профил на sten_p СУПЕР
    sten_p
    Рейтинг: 122 Любопитно

    Според българската кухня гулаша е вид яхния. Но съм го ял в Будапеща и си беше като супа. Ще е интересно да видим рецептата.

  8. 8 Профил на danvan СУПЕР
    danvan
    Рейтинг: 7136 Неутрално

    В Будапеща гулаша е средно между яхния с много сос или много гъста супа.

    Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #