За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
deaf
Рейтинг: 2186 ВеселоНе може и не може да умре митът разпространяван от нашите баби и дядовци за чутовната хранителност и полезност на разните му там манджи и чорби като този гулаш. А всъщност са безполезни и даже вредни за здравето.
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2814 НеутралноДо коментар [#1] от "deaf":
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Можеш ли да се аргументираш?
deaf
Рейтинг: 2186 НеутралноДо коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":
Ако нарежеш на парчета домат и го сложиш да се вари в чорба/манджа,почти всичките му витамини и хранителни качества ще се изпарят яко дим. Все едно ядеш нещо,което е нищо. Затова ям само пресни зеленчуци и плодове. (Изключвам картофите,разбира се.) Туршии,консерви и тем подобни са табу за мен. Една шопска салата е хиляда пъти повече за предпочитане,отколкото чорба или манджа,или супа. Прясна краставица,но НЕ и кисела краставичка,колкото и да е вкусна последната. Това е подвеждащото на чорбите и манджите,че са пикантно вкусни и дразнят приятно небцето...
Торбеш
Рейтинг: 1092 НеутралноГулаш. Една невкусна залоена манджа, която още от името ми напомня за Орбан и мазната му физиономия на кремълски слуга-лъжльо. Аре нЕма нужда!
Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.Предпочитам българския гювеч. От точно двайсет зеленчука, които баба обираше от градината в престилката си и приготвяше два часа на бавен огън.
yilt_
Рейтинг: 890 Неутрално"Предпочитам българския гювеч. "
Като дете редовно го носех на кварталната фурна.
Всичко се печеше там, при бай Кольо.
Агнетата в бял емайлиран леген.
15-16 кила агне, а не като сега -- 30.
Челеби Шимон
Рейтинг: 60 НеутралноДо коментар [#5] от "yilt_":
Тва 30 кила е дръто шиле бе, даже отиваш на овца..
sten_p
Рейтинг: 122 ЛюбопитноСпоред българската кухня гулаша е вид яхния. Но съм го ял в Будапеща и си беше като супа. Ще е интересно да видим рецептата.
danvan
Рейтинг: 7136 НеутралноВ Будапеща гулаша е средно между яхния с много сос или много гъста супа.
Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat