Направи си сам: селски пастет

Направи си сам: селски пастет

Направи си сам: селски пастет
Антоан Верест е съсобственик (заедно със съпругата си, която е българка ) и шеф готвач на френския ресторант L'instant. След като спечели две поредни години приза "Ресторант на годината" на списание "Бакхус", Антоан започна нов проект - гурме кетъринг и бутик L'instant Boutique & Catering. Антоан ще представи френската кухня на предстоящия пръв по рода си фестивал на открито за качествена храна и напитки - StrEAT Fest. Той отваря "врати" на 30 септември, събота, от 10:00 до 22:00 часа и е организиран от изданието "Бакхус".
За Антоан Верест и готвенето - четете тук.
Ето неговата рецепта за читателите на "Дневник". Този пастет може да бъде опитан и по време на феста.
Пастет от свинско (Pate de campagne)
Първа група съставки:
1 кг свински бекон
300 гр. свински дроб
20 гр. магданоз
5 гр. мащерка
1 глава лук
2 скилидки чесън.
Втора група
1 яйце
14 гр. сол
3 гр. черен пипер
1 гр. индийско орехче
30 мл коняк или ракия.
Първата група продукти продукти се нарязват и се смилат както кайма за кюфтета. Добавят се яйцето, солта, пиперът, индийското орехче и алкохолът.
Цялата смес се поставя в съд за печене, като се готви час и половина на 150 градуса с капак. Оставя се да изстине на стайна температура и се сервира с пресен хляб, дижонска горчица и кисели краставички.