За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Още по темата
Още от Истории на деня

Специален проект за BIODERMA
Видеокаст "Майки & дъщери": Дизайн в две посоки: Антония Димова и Ева Кирязова (епизод 2)

Специален проект за BIODERMA
mapto
Рейтинг: 1414 НеутралноВсъщност съм доста разочарован от статията.
Включете се в свободния интернет, без цензура на корпорации, партии, олигарси,... https://feddit.bg/c/fediverseХубавият хляб е по-добър изсъхнал отколкото замразен и размразен.
Плодовете и зеленчуците всъщност живеят. Така че дали имат нужда да зреят или не зависи от всеки индивидуално. Хладилникът забавя този процес, но и го изменя. Много по-разумно е да държим зеленчуците навън (все пак си има специфики за различните) и просто всеки ден да се преглеждат дали някои не са започнали да съхнат, гният или презряват.
Салатата (маруля и нейните вариации) - ако искаш да издържи по-дълго - просто я остави да се захранва на кочана. Миенето също може да започне процес на гниене, затова по-добре да се отложи до преди консумацията.
Уж намаляме пластмасите, ама ги използваме за вакумиране, вместо например да сложим скилитка чесън в опаковката на месото, което ще забави евентуалното развиване на бактерии.
charlesdegaulle
Рейтинг: 346 НеутралноТова за хляба го знам, не знаех за доматите, ябълките и бананите...
half truth
Рейтинг: 1064 НеутралноАз пък съм забелязала, че магданозът и марулята издържат най-дълго в хладилника, ако са немити (не са мокрени) и са стегнато завити в найлонов плик.
Но това за газа “искам да зрееш” е интересно. Ще го пробвам непременно.
Average Person
Рейтинг: 2808 НеутралноДо коментар [#1] от "mapto":
☠ This is worse than Mordor. ☠ Much worse in a way. It comes home to you... and because it is home, and you remember it before it was all ruined.Нищо му няма на хляба в хладилника, но трябва да се нагрее за да се възстанови.
Ако обичаш печени филиики още по-малък проблем.
Аз напоследък яма гаден хляб нарочо от този дето е от грубо смляно брашно, и се оказа въпрос на придобит вкус, вече ми харесва :)
deaf
Рейтинг: 2331 НеутралноДо коментар [#1] от "mapto":
Зеленчуците наистина НЕ трябва да се "съхраняват" в хладилник. Хляба също...
Orchid
Рейтинг: 573 НеутралноМного интересни съвети, някои не ги знаех. Благодаря, веднага ще пробвам с една риба
Един Градинар
Рейтинг: 824 Неутралнозаинтригувах се, но така и не разбрах защо зеленчуците НЕ в хладилника. нека да пробва в тая жега да държи домат на стайна температура да видим дали ще е по-добре от хладилника след 24 часа. влажността не е чак такъв проблем, разбира се, че зеленчуците ще са в торбички в хладилника, а не голи голенички да изсъхват. това го знае всяко дете.
Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!MyTwoCents
Рейтинг: 207 НеутралноВсъщност е най-добър току що изпечен. Вкъщи предимно месим хляб и ако не го изядем още същата вечер го нарязваме и замразяваме. След това имаш два варианта - директно в тостера замразен и препечен, или 20-30 секунди в микровълнова и е като излязъл от печката.
@)----,--'--