За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Още по темата
Още от Истории на деня

Специален проект за BIODERMA
Видеокаст "Майки & дъщери": Дизайн в две посоки: Антония Димова и Ева Кирязова (епизод 2)

Специален проект за BIODERMA
nwj49315903
Рейтинг: 8 ВеселоСервира се гореща на Чичовото през цялата пролет, той знае какво да прави.
donald brawnight
Рейтинг: 217 ВеселоСпанак,лапад,коприва....Това,сериозно ли?
Питам,защото съм чувал,че така се захранват прасенца,докато са още малки и трудно усвояват концентрирани фуражи.....
Ще върнем България в Европа
Рейтинг: 2554 НеутралноНграмотна рецепта без интервали и липса на пунктоация, "Дневник"!
Пише се; Една връзка спанак, Една връзка лапад, Един пакет коприва, Една връзка пресен лук, Една връзка пресен чесън, половин килограм стар лук, половин килограм моркови, 100 г ориз, Една връзка джоджен, Една връзка магданоз, Една връзка девесил. Сол и черен пипер - на вкус.
дедо Андро
Рейтинг: 646 НеутралноАбе момчета, като правите забележки, защо не проверите внимателно какво сте написали, преди да цъкнете "Изпращане"?
Ето - в случая "нграмотна" - липсва "е", хайде, да речем, че това е тайпо грешка, ама пунктОацията си е жива неграмотност - пунктУация, драги!
Иначе супичката звучи прекрасно. Може и малко киселец да се добави или пък кисело млекце. Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
kasko
Рейтинг: 838 НеутралноДо коментар [#3] от "Ще върнем България в Европа":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.Росе , правиш забележки на тема грамотност, а пък пишеш пунктОация. Все пак важна е стоката, не опаковката.
kasko
Рейтинг: 838 НеутралноДо коментар [#2] от "donald brawnight":Малките прасенца по рождение са анемични. Копривата съдържа желязо, което я лекува. Няколко дни поред и кожата им от бяла порозовява ,после почервенява.
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.man_un
Рейтинг: 681 НеутралноДо коментар [#2] от "donald brawnight":
Съвсем сериозно. Ако си падаш по зеленко, можеш да си сготвиш/ или някой да ти сготви/ чорбица от тия тревички поотделно или микс, както в случая. Рецептата в случая е върха и е много вкусна. Освен изброените, супа се прави и от манголд-вид спанак-крехък зелен боб, бакла и тиквички. Скоро ще налеят и зелените сливки, слагат се няколко в чорбицата за киселинка. А за прасенцата си прав, това е вкусно ядене, много полезно и неслучайно го дават на подрастващите.
penetrating
Рейтинг: 5400 НеутралноАз я знам като спанак, киселец и див чесън. Въпреки това и този вариант звучи много вкусно. Явно може всичко зелено да се сложи, но спанак и лапад ми изглежда като повторение :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertAlexander97
Рейтинг: 890 НеутралноВкъщи се прави.
Прекрасна супа.
Добавяме понякога и кисело мляко.
Като узаконихме /не ние – БАН/ вкъщи, защо не пишем УДОМА?
Ще върнем България в Европа
Рейтинг: 2554 ЛюбопитноДо [#5] от "kasko":
Поне да бяха написали броя на порциите на "стоката".
Колко порции супа ще получиш от седем връзки спанак, лапад, лук и чесън, дивесил, джоджен, магданоз, пакет коприва и килограм и сто грама лук, магданоз и моркови?
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2612 НеутралноКогато се дава рецепта се дават точни количества и за колко порции е рецептата.
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Една шепа ориз е меко казано несериозно. Шепа на дете, жена , мъж или на Божко Лозанов (Лека му пръст )
В готварството НЯМА мярка - шепа.
kasko
Рейтинг: 838 НеутралноДо коментар [#10] от "Ще върнем България в Европа":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.Пак търчиш около опаковката. Важното е качеството, количеството колкото -толкова. Отговарям ти вместо тях - една тенджера.
hamiltonf
Рейтинг: 3758 ВеселоДо коментар [#4] от "дедо Андро":
"Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБИ с липсата на запетая, става какафония...
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2612 НеутралноДо коментар [#12] от "kasko":
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Колко литра ? Щото има РАЗЛИЧНИ тенджери. Една е тенджерата на Шайката, друга на пенсионера !!!
pamela
Рейтинг: 1601 НеутралноПодобна рецепта съм срещала като "любимата супа на Т. Живков", споделена от личния му готвач. Включва коприва и спанак без лапад, но има и застройка с яйце и кисело мляко.
Заради постите тази по-горе е без застройка.
Правя я често през пролетта, много е вкусна и цялото семейство с удоволствие я яде.
Първо трябва да се набере коприва по време на разходка сред природата, след това се готви и супата. Копривата трае до две седмици в хладилник, може да се свари и затвори в буркан за последващо ползване.
Надежда
Рейтинг: 1499 НеутралноВ тази супа предпочитам моркова да е рендосан.
И листата трябва да са нарязани по ситно, защото не знам как, но по-малките деца се задавят!
Дано нямам правописни грешки!
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2612 НеутралноДо коментар [#15] от "pamela":
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Можеш и да я бланшираш и във фризера.
usero
Рейтинг: 733 НеутралноДо коментар [#3] от "Ще върнем България в Европа":
Трябваше само да кажеш, че е неграмотно, без да обясняваш как трябва да се напише, щото в показното ти има 9 пунктуационни грешки. Освен пунктОацията.
Ще върнем България в Европа
Рейтинг: 2554 НеутралноДо коментар [#12] от "kasko":
Това цялото е казан - около 20 литра, не е за тенджера.
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2612 Весело
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!До коментар [#18] от "usero":
Само Винету е безгрешен !!!
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2612 ВеселоДо коментар [#19] от "Ще върнем България в Европа":
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Вярваш ли, че точно тоя е правил някога супа през живота си? освен някоя на прах.
Това количество определено не е за стандартно българско семейство.
По подхожда за Маалата.
jvr26585378
Рейтинг: 59 НеутралноДо коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":
Дето е голямо количество като за маалата...но и не се смесват така вкусове....ако изобщо този дето е описал този бъркоч знае какъв вкус има копривата, какъв съвсем различен вкус има спанака.....и т.н.....и т.н.....
kasko
Рейтинг: 838 НеутралноДо коментар [#19] от "Ще върнем България в Европа":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.От връзка до връзка има разлика. Показателно е 100 грама ориз ,ама на 20 л........
До коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":
Гладник, супи не правя.Ям предимно луканка ,купувам я с щайги.
stalker
Рейтинг: 500 НеутралноДо коментар [#8] от "penetrating":
Common sense !Баба ми каква пролетна супа правеше..
Точно от коприва, киселец лапад и спанак.
Мммм...
Чардо
Рейтинг: 1316 ВеселоДо коментар [#8] от "penetrating":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Във всички рецепти дето са описани тук липсва така наречения ""Цар на ястието " !
Негово Царско Величество ДОМАТА ! ! !
- = - = -
А пък вече след като баб е разсипала и сервирала супата , която аз съм сготвил (( обичам да готвя - НО не обичам да разсипвам и сервирам 🤣 )) , в моята купа с гореща постна супа си добавям натрошено сирене с кисело мляко.
А в месна супа - ситно нарязан лимон с кората. . . .
А НАЗДРАВЕ !
И ДА ВИ Е СЛАДКО !. . . . не преглъщайте . . . 🤣🤣🤣🤣🤣
loseva
Рейтинг: 217 НеутралноДо коментар [#10] от "Ще върнем България в Европа":Колко порции супа ще получиш от седем връзки спанак, лапад, лук и чесън, дивесил, джоджен, магданоз, пакет коприва и килограм и сто грама лук, магданоз и моркови?
Ха-ха! И аз за това се замислих! Множко е за едно семейство!!!
bramasole
Рейтинг: 2251 НеутралноДо коментар [#15] от "pamela":
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рАз съхранявам копривата, като я бланширам /както Кмет в сянка/, разпределям в пликчета за по едно готвене и съхранявам във фризера.
Не добавям стар кромид в тази зелена супа, не спазвам задължителни пропорции, а импровизирам с каквито зеленчуци имам вкъщи. Освен настърган морков, добавям и пащърнак, пак настърган. Понякога вместо ориз "хвърлям" в супата булгур. Ако са пости - зехтин и овкусявам с лимонов сок; ако не - масълце, а киселото мляко всеки си добавя в купичката. Вкусно е! :)
penetrating
Рейтинг: 5400 ВеселоДо коментар [#25] от "Чардо":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertТе това е хубава дума и чудесна добавка :)
penetrating
Рейтинг: 5400 НеутралноДо коментар [#24] от "stalker":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertСподелете рецептата :)
Чардо
Рейтинг: 1316 ЛюбопитноДо коментар [#27] от "Bramasole":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Пащърнака тук в Сливен не го ползват, а аз в София си го ползвах. Засадиш ли го в двора отърване няма , казваше мама .
Бял морков, близък, и по аромат и по вкус с моркова , но е по-плътен. . .
bramasole
Рейтинг: 2251 НеутралноДо коментар [#30] от "Чардо":
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рКупувам си пащърнак. Бих определила аромата и вкуса му близо и до целината. Зареждам през есента/зимата във фризера по няколко пликчета, защото супите са несравнимо по-вкусни с него.
Спокойна нощ! :)))
Чардо
Рейтинг: 1316 НеутралноДо коментар [#31] от "Bramasole":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Целината ми е една от любимите!
И листната маса и главата .
Баб не я ползваше , сега покрай мен не сяда без нея дет има една дума.
Нарязвам на много ситно , между ДВА вестника в тепсия на слънце на балкона и после в бурканчета .
Харесвам я , и като зелена, и като сушена и като туршия !
Спокойна и сънена . . . .👍
Чардо
Рейтинг: 1316 ВеселоДо коментар [#31] от "Bramasole":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Успешна и добра седмица !
ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ ! ! !