Гаспачо и полезен чипс (рецепта)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (16)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Полезен чипс звучи като екологична ядрена бомба.😂

  2. 2 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1242 Неутрално

    До коментар [#1] от "Котаракът на Шрьодингер":

    ''Отстранете люспите на доматите и ги настържете на едро ренде. Претрийте през решето, за да отстраните семките''
    И кефи -като на картинката стои резен домат със семките и ГМО здрава кора, а в бульона плуват ГМО семки :)

    [email protected]
  3. 3 Профил на dame
    dame
    Рейтинг: 123 Неутрално

    Фундаментално е да се сложи лайм и пресен кориандър!

    dame
  4. 4 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5853 Неутрално

    Обичам гаспачо, но имам смътен спомен за публикация на тази рецепта, тук или на сайта :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  5. 5 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5853 Весело

    До коментар [#2] от "karabastun":

    Чери домати за украса :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  6. 6 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 748 Неутрално

    Сори, но гаспачо без зелени чушки и без да е леко люто....?!?
    А пък....вездесъщото 🥑 авокадо, с него лягаме - с него ставаме, в случая не допринася с нищо за вкуса. Турни си кориандър, чесън - да знаеш че не си се хабил излишно да стържеш кило домати.

  7. 7 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 733 Неутрално

    В раздела за буломачите мога да сравня гаспачото единствено с руската окрошка. Правил съм го по всички правила но мисля, че повече няма да го включвам в каквото и да било меню. Пробвал съм доста неща от световното кулинарно наследство но тази испанска студена супа едва ли може да служи за украса на иначе чудесната местна кухня.

  8. 8 Профил на peen40
    peen40
    Рейтинг: 756 Неутрално

    До коментар [#7] от "citoyen":

    Нашата обикновенна доматена супа си е екстра и като мезе,и като предястие.

  9. 9 Профил на tsyrvulan
    tsyrvulan
    Рейтинг: 177 Весело

    Аз пък реших за обяд да ям сьомга с броколи и лук. Лесно за приготвяне и много полезно ястие.

    За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
  10. 10 Профил на maria.ar
    maria.ar
    Рейтинг: 1450 Неутрално

    Прекалено много труд за чипс. У дома случайно открихме бърз и полезен начин: вземате кейл и го разстилате в тавичка върху хартия за печене. Поръсвате леко със зехтин и едра сол и печете около половин час в предварително затоплена до 180° фурна, докато кейлът стане много хрупкав. Върви страхотно както с бира (ИРА) или вино.

    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  11. 11 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 493 Неутрално

    Гаспачо с авокадо??? My ass!!!
    А оригиналната идея за чипс е ПЪРЖЕН!!!
    Фурната е добавена наскоро от хранителни екстремисти... А 40 мин на 130 градуса е перверзия.

    roo
  12. 12 Профил на xfh59608894
    xfh59608894
    Рейтинг: 8 Неутрално

    А 40 мин на 130 градуса е перверзия.
    —цитат от коментар 11 на babyroo


    Целта е да не се образува веществото акриламид, което иначе се случва при пържене и печене на месо, картофи, тесто и пр. на висока температура. Но дали бързо на висока или бавно на ниска температура, едва ли ще има голема разлика.

  13. 13 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 683 Неутрално




    [quote#12:"xfh59608894"....]Целта е да не се образува веществото акриламид, което иначе се случва при пържене и печене на месо, картофи, тесто и пр. на висока температура.....[/quote]
    най-вероятно не е без значение, но наистина нещата са голяма бъзикня. И все пак.... защо да не се опита някой път?

    На гаспачото определено му липсват пиперките, пробвал съм го, съвсем не е лошо, предопчитам го пасирано. Това на снимката малко ми изглежда на мешена салата-водниста.


  14. 14 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 954 Неутрално

    Предпочитам гаспачото във формата на салата. И е къде по-лесно и бързо.
    Смисъл от правенето на доматена супа има само, ако тя се вари. По този начин се увеличава усвоимото количество ликопен от доматите.

  15. 15 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 493 Неутрално

    До коментар [#12] от "xfh59608894":

    Баце, акриламидо га нема ъндър 120 дег Целсиус. Та начи 130 за 40 мин си е ПОЛЮЦИЯ.
    Сори.

    roo
  16. 16 Профил на Петър Петров
    Петър Петров
    Рейтинг: 733 Неутрално

    Гаспачо има в лидл испания за по евро литъра

    Горд българин с три години стаж в Испания .Вече в България и занимаващ се с крипто валути .




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #