За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Още по темата
Още от Истории на деня

Специален проект за BIODERMA
Видеокаст "Майки & дъщери": Дизайн в две посоки: Антония Димова и Ева Кирязова (епизод 2)

Специален проект за BIODERMA
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 8 НеутралноПолезен чипс звучи като екологична ядрена бомба.😂
karabastun
Рейтинг: 1242 НеутралноДо коментар [#1] от "Котаракът на Шрьодингер":
[email protected]''Отстранете люспите на доматите и ги настържете на едро ренде. Претрийте през решето, за да отстраните семките''
И кефи -като на картинката стои резен домат със семките и ГМО здрава кора, а в бульона плуват ГМО семки :)
dame
Рейтинг: 123 НеутралноФундаментално е да се сложи лайм и пресен кориандър!
damepenetrating
Рейтинг: 5853 НеутралноОбичам гаспачо, но имам смътен спомен за публикация на тази рецепта, тук или на сайта :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertpenetrating
Рейтинг: 5853 ВеселоДо коментар [#2] от "karabastun":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertЧери домати за украса :)
voodoo_child
Рейтинг: 748 НеутралноСори, но гаспачо без зелени чушки и без да е леко люто....?!?
А пък....вездесъщото 🥑 авокадо, с него лягаме - с него ставаме, в случая не допринася с нищо за вкуса. Турни си кориандър, чесън - да знаеш че не си се хабил излишно да стържеш кило домати.
citoyen
Рейтинг: 733 НеутралноВ раздела за буломачите мога да сравня гаспачото единствено с руската окрошка. Правил съм го по всички правила но мисля, че повече няма да го включвам в каквото и да било меню. Пробвал съм доста неща от световното кулинарно наследство но тази испанска студена супа едва ли може да служи за украса на иначе чудесната местна кухня.
peen40
Рейтинг: 756 НеутралноДо коментар [#7] от "citoyen":
Нашата обикновенна доматена супа си е екстра и като мезе,и като предястие.
tsyrvulan
Рейтинг: 177 ВеселоАз пък реших за обяд да ям сьомга с броколи и лук. Лесно за приготвяне и много полезно ястие.
За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.maria.ar
Рейтинг: 1450 НеутралноПрекалено много труд за чипс. У дома случайно открихме бърз и полезен начин: вземате кейл и го разстилате в тавичка върху хартия за печене. Поръсвате леко със зехтин и едра сол и печете около половин час в предварително затоплена до 180° фурна, докато кейлът стане много хрупкав. Върви страхотно както с бира (ИРА) или вино.
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)babyroo
Рейтинг: 493 НеутралноГаспачо с авокадо??? My ass!!!
rooА оригиналната идея за чипс е ПЪРЖЕН!!!
Фурната е добавена наскоро от хранителни екстремисти... А 40 мин на 130 градуса е перверзия.
xfh59608894
Рейтинг: 8 НеутралноЦелта е да не се образува веществото акриламид, което иначе се случва при пържене и печене на месо, картофи, тесто и пр. на висока температура. Но дали бързо на висока или бавно на ниска температура, едва ли ще има голема разлика.
historama
Рейтинг: 683 Неутрално[quote#12:"xfh59608894"....]Целта е да не се образува веществото акриламид, което иначе се случва при пържене и печене на месо, картофи, тесто и пр. на висока температура.....[/quote]
най-вероятно не е без значение, но наистина нещата са голяма бъзикня. И все пак.... защо да не се опита някой път?
На гаспачото определено му липсват пиперките, пробвал съм го, съвсем не е лошо, предопчитам го пасирано. Това на снимката малко ми изглежда на мешена салата-водниста.
princess_x
Рейтинг: 954 НеутралноПредпочитам гаспачото във формата на салата. И е къде по-лесно и бързо.
Смисъл от правенето на доматена супа има само, ако тя се вари. По този начин се увеличава усвоимото количество ликопен от доматите.
babyroo
Рейтинг: 493 НеутралноДо коментар [#12] от "xfh59608894":
rooБаце, акриламидо га нема ъндър 120 дег Целсиус. Та начи 130 за 40 мин си е ПОЛЮЦИЯ.
Сори.
Петър Петров
Рейтинг: 733 НеутралноГаспачо има в лидл испания за по евро литъра
Горд българин с три години стаж в Испания .Вече в България и занимаващ се с крипто валути .