Дни на американската кухня в "Пикадили"

Дни на американската кухня в "Пикадили"

От днес в супермаркетите "Пикадили" (Варна, София, Бургас и Велико Търново)в цялата страна започват първите дни, посветени на американската кухня в България. Инициативата ще продължи до 1 април и ще представи типични американски продукти – меса, консерви, сосове и бързи храни, които се предлагат в супермаркетите. Ще бъдат демонстрирани и типични американски рецепти и начини на готвене. На 24 март, събота, точно в 12.00 ч. в "Пикадили", Mall of Sofia, посланикът на САЩ в България Джон Байърли и известният тв водещ Ути Бъчваров ще открият официално инициативата, като ще приготвят на място няколко типични американски ястия. Организаторите са подготвили и дегустация на американски храни и вина. Демонстрациите на Ути Бъчваров ще продължат в неделя, 25 март, от 12.00 ч. в "Пикадили", Sofia City Center, с участието на заместник-посланика на САЩ – Александър Карагиянис. На 28 март, от 18.00 ч. в "Пикадили Център" във Варна американска кухня ще готвят посланикът на САЩ Джон Байърли и Ути Бъчваров. Два дни по- късно, 30 март, от 18.00 ч. в "Пикадили Изгрев" предстяване ще има и в Бургас. Последната спирка от пътуващите гозби ще бъде в събота, 31 март, в 17.30 ч. в "Пикадили" – Central Mall, Велико Търново, с участието на заместник-посланика на САЩ Александър Карагиянис и Ути Бъчваров. По време на Дните на американската кухня на промоционални цени в "Пикадили" ще се предлагат типични продукти, а клиентите ще имат възможност да спечелят награда от партньорите на "Пикадили" в инициативата – хотел "Радисън", "KFC", "Dunkin Donuts", "Джак Даниелс", "Джим Бийм" и други. Официален партньор на събитията е Посолството на САЩ в България. С негова подкрепа "Пикадили" издават книжка с информация за американската кухня, нейната история и традиции, както и с интересни рецепти, които могат да бъдат приготвени и у нас. Сюзън Рийд, аташе по селското стопанство към Посолството на САЩ в България, описа събитието като чудесна възможност за българските клиенти да се докоснат до разнообразието на американската кухня. Дните на националните кухни в "Пикадили" стартираха в края на януари с представянето на тайландската кухня. Инициативата ще продължи през цялата 2007 г., като след американската последователно ще бъдат представени турската, италианската, баварската, полската и френската кухня.