За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
*****
ГневноТака,до тук добре,но ЗАЩО 4АК СЕГА ЗАПО4ВАТЕ ДА СИ ДАВАТЕ СМЕТКА ЗА ТОВА.Ами тези проблеми ги имаше още от 93 година,защо тогава никой не конкретизираше по повод това бедствие,а?
*****
НеутралноКогато се обърне колата, пътища много...
*****
НеутралноЗащото едрата риба "МУТРА" която е хишник и по принцип е много тъпа и проста изяжда всичко.Само русалките докато са младичики плуват покрай нея ама като одъртеят ....аре на консерви.Та тая риба 93 година дори се самоизяждаше.
*****
НеутралноКак смятате дали бургаската тръба ще допринесе за връщането на рибата в Черно море?
Иначе, браво на авторката. Хареса ми подходът й!
*****
НеутралноСпоред мен, требва да се разясни на електората, че медузите са много вкусна и питателна храна....
*****
Неутралноголемина на окото 200 САНТИМЕТРА-ко ша фащта - подводници ли, малоумното беиханъ ?
*****
НеутралноПроблемите на морето са много. Лично аз вярвам единствено на очите си, защото често научните среди се купуват от други заинтересовани. И конкретно - борбата за и портив траленетое от години. Института по рибни ресурси и океанография са не противоположни позиции. Като цяло важно е да има дискусия - приветствам в. Дневник, защото морето не е обичана тема от медиите.
*****
Веселоми то лятоска изфащааме се скумрия по Тутраканско и пари напраииме и ни едно рибе не пуснааме у морето - оти е много мръсно и нема О2 - що да умира мърцина. И тез мрежи с 2 метра око- колегите по морето от глад ша умрът!
*****
НеутралноЩом дупките на мрежата са по 200 САНТИМЕТРА, а за маломерно се счита рибе под 45 СМ в диаметър, начи нещо не е наред в бейхановата и на журналистката глава.
*****
ГневноБитката за морето трябва да почне от Института по океанология-с изритване на дъртите ,неграмотни,титуловани недоразумения, като баба Цонка Консулова например.Самият институт има повече опит с въздействието на алкохола,отколкото с каквито и да са морски науки и май най-добре е направо да го разформироват.Уникална е системата за придобиване на научни звания-як банкет и толкова!
*****
ВеселоСъстоянието на морето зависи не само от отношението на хората към него а и от СЪОТНОШЕНИЕТО на хората към него. То за последните 10-тина години не бяха ваканционни апартаменти, не бяха хотели, не беше чудо... И всяка човеко-единица пристигнала от майната си тука цвъка поне по 0.5 кг на ден.. Някои вероятно и тройно.. От Дуранкулак до Резово има не повече от 10 пречиствателни станции. Кои стари, кои по-стари..На повечето места - ХИЧ. И после - нитрати имало, фосфати имало... Има ами! Но не са от селското стопанство ами от едно друго "стопанство". А риба нямало... Ми няма риба дето живее в такива течности...В цялото писание - нито дума по адрес на общините - дали аджеба като издават разрешенията за строеж държат сметка къде отива гюбрето? .. Та да са им честити на всички новите ваканционни апартаменти... Но ще си хапват това, което са пуснали в тръбата сабайле,вместо "рибе-то"...
*****
ГневноДа ви напиша моето скромно мнение. Кирчо кмета трябва да бъде публично линчуван, тъй като помогна Варна да се превърне в чалгаджийницата на България, не направи нищо за алея първа (единствено асфалт за още повече коли), на плажа всичко бараки и долнопробни заведения си изхвърлят пумиите, ами посетителите им- драйфат и изхвърлят фасове и бутилки. Изобщо крайбрежната ивица е място за разврат и правене на всякакъв род мръсотии.
*****
ГневноДо китоловеца:
Не са наред с главите някои "знаещи", които всъщност не знаят, че когато цитираш нечие мнение и си сериозен журналист ти нямаш право да редактираш нищо. Съкращение да, редакция не. Авторът на изказването носи отговорност за думите си, репортерът само ги прави достояние на публиката... That's all, folks!
*****
ЛюбопитноЧерноморските медузи не стават за храна,не са нито вкусни ,нито питателна храна.Съдържат колаген 5%.Китайците ги приготвят за около 3 месеца,чрез дъбене,технология ,която се прилага при обработка на кожи.В резултат се получава"кристално месо"-същата медуза ,само,че твърда.Трудно се среща по-гадно нещо за ядене.Техните медузи са от друг вид,подбират с диаметър около 50 см и ги ползат за добавка към ориза-няма хранителна стойност.
*****
Весело*****
Любопитнокакжо ягат медъзите питаь аз