Голяма работа
По истанбулските улици е обичайна гледка да видиш забързани момчета, които носят табли с напитки. Услугата се предлага и във Варна. Димитър Христов работи като разносвач предимно на кафе и чай. Занимава се с това вече трети месец и му харесва.
"Приятно е да общуваш с различни хора, макар и за кратко. Мечтата ми е да стана барман, но явно трябва да мина през целия дълъг път, за да я осъществя. Затова започнах като разносвач на кафе", казва Димитър. Признава, че най-много го търсят от офисите в центъра на града. "Понякога се налага да ходя по 10-15 пъти до едно място. Любимите ми клиенти са момичетата от един булчински салон. Защо ли? Ами много са внимателни и любезни с мен", разказва бързоходецът. Според него най-важните качества за работата му е да си общителен и да имаш "сладък език", за да проявяваш внимание към потребителите.
Неговата рецепта за хубаво кафе е следната: след като заври водата, се слагат 3 лъжички от ободряващата смес и пак се връща на огъня до кипване. Разносвачът има вече и две постижения в барманството - умее да приготвя коктейл "Маргарита" и нескафе фрапе.