Магическата скара на Предраг

Всеки, който поне веднъж е бил в поне един от двата бургаски ресторанта братя "Београд", ще признае, че там е царството на вкусните гозби. Запазена марка на главния готвач Предраг Цакич е скарата на дървени въглища. Потомственият майстор е родом от сръбския град Лесковац, известен с провеждащия се там едноседмичен кулинарен панаир, в който всяка година показват способности професионалисти от целия свят. Докато той изпълнява за вас някоя от своите специални рецепти, вие можете да вдигнете наздравица с крушова ракия "Вилямовка" и да опитате някоя от пресните салати - например оригиналната "Царски урнебес" или традиционната лютива сръбска салата.
Богатата гама от изискани вина прави лесен избора на напитка за основното ястие. А сервитьорите могат да ви помогнат в избора като истински дегустатори и ако пожелаете да ви изнесат цяла лекция за произхода и вкусовите качества на всеки един от елексирите.
Оказва се, че в "Београд" е единственото място в града, където се предлагат сръбските специалитети айвар и натурален каймак, които се внасят директно от западната ни съседка. Изисканият вкус на десерта от печени праскови с трюфел пък се харесва дори на хората, които категорично твърдят, че не обичат сладко.
Ако сте решили да отделите някоя от своите вечери, за да посетите ресторант "Београд", не забравяйте да си направите резервация - почитателите на това място наистина са много. Може би затова салоните на "Београд" започват да се множат.
Сватбените тържества с весела програма, които се организират тук, остават незабравими спомени у гостите и те говорят за празника с години, гордо разказват служителите в заведението. "Београд" е подходящ и за провеждане на делови коктейли, тъй като просторната му зала дава възможност за дискретна подредба в интериора, а безупречното обслужване е гарантирано.