Пица с темперамент

Има начин да усетите темперамента на италианците и без да ходите до Ботуша. Сервират го във Варна, в италианския ресторант Felice в "Палах център". Обстановката тук е едновременно романтична и същевременно много емоционална. Тя е предадена и на ястията, които са типично италиански и в същото време са пригодени за българския вкус. Да вземем домашната паста.
Персоналът на заведението е минал през специално обучение при италианския готвач Алдо Мартинели, за да се научи да приготвя италианската паста така, както я правят и в Италия. Когато се приготви по оригиналната рецепта обаче, на българския клиент му се струва, че е сурова, затова я варим малко повече, обяснява мениджърът на ресторанта Продан Проданов.
Най-предпочитаното ястие във Felice е поло кон фунги е карчофи. То представлява бяло пилешко филе, увито като роле, пълнено с артишок, царевица, пресни гъби и гарнитура от картофи соте.
Хитът в типичния италиански ресторант, разбира се, са пиците. Тук те са 22 вида с възможност клиентът да си поръча и гарнитура по свой вкус. Пропорциите на продуктите за тестото са чисто италиански. Всички се разточват ръчно и се пекат на пещ. Предлагат се в три размера, а с най-големия - 1400 г, може да се нахрани цяло семейство. За да бъде всичко точно по италиански, собствениците на заведението са поканили известния кулинар Масимо Ферари, който лично е предавал техниките и уменията си на готвене.
В резултат на доброто сътрудничество във Felice може да се опитат едни от най-добрите равиоли с маслинена паста, торталети по моденски, талиатели, спагети, лазаня, както и 13 вида италиански салати. Освен италианските вина "Пино гриджо", "Кианти", "Сира" защо да не съчетаете вкусната храна с аржентински, чилийски или български напитки, които също може да намерите тук.