La Perle Noire класика и авангард

Ресторантът на последния етаж на модерния хотел "Бургас" носи името La Perle Noire. Зад изящното заглавие прозира атмосфера на изисканост и лукс, постигнати с облицовки от черен камък и стъкло. От входа ви пресреща тихият звън на седефени пластинки, които сте раздвижили с влизането си. А гледката към пристанището през огромните витрини е зашеметяваща. Тя има съществен принос към усещането за простор и необятност. Интериорът е решен в бежовата гама.
Ценителите на изисканите вкусове от Бургас, а и всички гости на града могат да опитат е модерни ястия, някои приготвени с най-авангардни техники като лиофилизация, вакуум или сферификация. Менюто е в няколко раздела - "Морето", "Земята", "Градината", "Паста" и "Десерти". Във всеки том има дълга поредица от класически авангардни ястия. От нашите риби екипът в кухнята на La Perle Noire използва най-вече калкан.
Доверете се например на филе от калкан върху черен див ориз с морски дарове. Рибното филе е приготвено с вакуум и по този начин съхранява пълноценно всички свои вкусови качества и аромати. Сред по-авангардните ястия е и "Торо Тартар" - риба тон, желе от соев сос и хайвер от спанак (приготвен по техниката за сферифициране на Феран Адриа).
Ако не сте експериментатор, също няма да останете разочарован. Тук класическите агнешки котлети или филе от сърна, пюре от целина, сотирани картофки и сос от боровинки са наистина кулинарни образци. Вероятно защото дивечът е от собственото ловно стопанство на семейство Лолови в Странджа. Авторските десерти на готвача Деян Димитров също са забележителни.
Кулинарните приключени са съпътствани от качествена селекция от най-добри български вина. В листата има и вносни заглавия от прочути изби.
Ресторант La Perle Noire е за ценители, но в него всеки клиент ще се почувства добре дошъл и ще бъде приет и обслужен с внимание и истинска грижа. Ако попаднете на последния етаж на "Бургас", ще намерите ресторант, в който обядът или вечерята са не само разговор на маса с хапване, а едно романтично приключение - ново преживяване за всички сетива.